Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΩΣΕΙΣ

Το γλυκό φθινοπωρινό φρούτο που ανήκει στην κατηγορία των εσπεριδοειδών, αρέσει στους περισσότερους από εμάς! Με αρκετές διαφορετικές ποικιλίες, ενισχύει τον οργανισμό μας, ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, λόγω της περιεκτικότητας του σε βιταμίνη C. Το άρωμα και η γεύση του διαφέρει ανά ποικιλία και πράγματι μπορεί να είναι αρκετά γλυκιά, όσο και να φθάσει στα όρια του πικρού ή του ξινού! 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι ή εκείνες που θεωρούν ότι το πορτοκάλι είναι το καλύτερο φάρμακο για τις ιώσεις και τα κρυολογήματα τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά.
Το γεγονός αυτό έγκειται στο ότι το πορτοκάλι περιέχει βιταμίνη C… Mια βιταμίνη που γνωρίζουμε ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Παρόλα αυτά, το πορτοκάλι δεν είναι η καλύτερη πηγή βιταμίνης C στη φύση, όπως πολλοί νομίζουν. Ακόμη καλύτερες πηγές είναι από φρούτα το ακτινίδιο και από λαχανικά, το μπρόκολο, η λαχανίδα, οι πιπεριές, κυρίως η κίτρινη.

Τόσο το ακτινίδιο όσο και οι πιπεριές περιέχουν πολλαπλάσια ποσότητα βιταμίνης C και θα πρέπει να τα ενταχθούν στη διατροφή μικρών και μεγάλων τους μήνες που τα κρυολογήματα και οι ιώσεις είναι σε έξαρση και όχι μόνο.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βγείτε για τα ψώνια της εβδομάδας, ρίξτε μία ακόμη μια στη λίστα σας για να βεβαιωθείτε πως ΔΕΝ λείπει κάτι!

Πηγή: εδώ

Featured image: unsplash.com/@kathryn_aleksa

You may also like