Ο ΝΕΟΪΜΠΡΕΣΙΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στο κίνημα του νεοϊμπρεσιονισμού για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή συνεργάζεται με κορυφαία μουσεία της Ευρώπης και διοργανώνει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στο κίνημα του νεοϊμπρεσιονισμού εστιάζοντας στην περιοχή της Μεσογείου έως τις 7 Απριλίου.

Η έκθεση «Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου» (1891-1914) πραγματοποιείται σε συνεργασία με σημαντικά μουσεία και φορείς της Ευρώπης όπως, μεταξύ άλλων, Musée d’OrsayNational Gallery του ΛονδίνουCentre PompidouMusée des Beaux-Arts de BesançonMusée de l’AnnonciadeMusée de GrenobleMusée national d’archéologie, d’histoire et d’art – Luxembourg και Musée des Arts Décoratifs καθώς και Ευρωπαίους ιδιώτες συλλέκτες. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των Paul SignacHenri-Edmond CrossMaximilien LuceThéo van RysselbergheHenri MatisseHenri Manguin και Louis Valtat, τα περισσότερα από τα οποία έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Επιμελήτριες της έκθεσης είναι η Marina Ferretti Bocquillon, Επίτιμη Επιστημονική Διευθύντρια του Μουσείου Ιμπρεσιονισμού του Ζιβερνύ (Musée des impressionnismes Giverny) και η Μαρία-Κουτσομάλλη Moreau, Υπεύθυνη Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Info έκθεσης

Οι επισκέπτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις ξεναγήσεις στην έκθεση «Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου» μπορούν να προμηθευτούν ηλεκτρονικά τα εισιτήριά τους από το goulandris.gr, αλλά και από το εκδοτήριο εισιτηρίων του Μουσείου, με την επιφύλαξη της σχετικής διαθεσιμότητας.

Από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 7 Απριλίου 2024
Κάθε Παρασκευή 18.00-18.45 και κάθε Σάββατο & Κυριακή 16.00-16.45

Κόστος συμμετοχής
Είσοδος και ξενάγηση στην περιοδική έκθεση | 18€
Μειωμένο εισιτήριο και ξενάγηση στην περιοδική έκθεση | 15€
Ελεύθερη είσοδος και ξενάγηση στην περιοδική έκθεση | 6

Διάρκεια ξενάγησης: 45’

Αριθμός συμμετεχόντων: Από 3 έως 25 άτομα

Υπό την αιγίδα του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού

You may also like