Our Sunday Movie Pic(k): The Little Mermaid

Βραδάκι Κυριακής και σε λίγες ώρες τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία. Η αλήθεια όμως είναι πως στο μυαλό όλων είναι οι βουτιές στη θάλασσα. Γι’ αυτό κι η αποψινή μας πρόταση μας ταξιδεύει… ♫♪♬Under The Sea♫♪♬!

               H μικρότερη κόρη του βασιλιά Τρίτωνα (Javier Bardem), η Ariel (Halle Bailey), είναι ενθουσιασμένη με τον κόσμο των ανθρώπων, κι ας τον έχει γνωρίσει μόνο από τα θαυμαστά αντικείμενα που βρίσκει στο βυθό της θάλασσας. Καθώς, όμως, η μητέρα της σκοτώθηκε από άνθρωπο, ο Τρίτων της έχει απαγορεύσει κάθε τι που έχει να κάνει με τους ανθρώπους. Με κάθε ευκαιρία της υπενθυμίζει πως η θέση της μικρής γοργόνας είναι στην ασφάλεια της θάλασσας. Πολύ σύντομα, όμως, η Ariel θα βρει έναν ακόμη λόγο να γνωρίσει τον κόσμο της στεριάς… Κι αυτός είναι ο πρίγκιπας Eric (Jonah Hauer–King) που κι αυτός έχει το πάθος της εξερεύνησης. Την επιθυμία της Ariel η μάγισσα Ursula (Melissa McCarthy) μπορεί να την πραγματοποιήσει. Όμως το τίμημα είναι μεγάλο και τα κίνητρα της Ursulaκάθε άλλο παρά αγνά…

               Η “Μικρή Γοργόνα” είναι remake της ταινίας της Disney του 1989, εμπνευσμένο από το παραμύθι του Hans Christian Andersen. Το νέο σενάριο υπογράφει ο David Magee (“Mary Poppins Returns”και “Finding Neverland” ). Βασίζεται στο σενάριο της ταινίας του 1989 από τον John Musker (“Aladdin”, 1992 και “Moana”, 2016). Η σκηνοθεσία είναι του Rob Marshall που μας χάρισε το “Chicago” (2002) αλλά και τo “Mary Poppins Returns”.

               Let us be ♫♪♬Part Of That World ♫♪♬!

               Πόσα ακούστηκαν κι άλλα πόσα γράφτηκαν για αυτό το remake; Με αποτέλεσμα να είμαι πολύ επιφυλακτική μαζί του. Ωστόσο, η διάψευση ήρθε πανηγυρικά!

               Ο Rob Marshall,αν και μένει πιστός στο υλικό του 1989 αναβιώνοντας κλασσικές σκηνές (όπως το τραγούδι της Ariel στη σπηλιά με τους θησαυρούς της αλλά και το reprise όταν ερωτεύεται τον Eric). Στην ουσία μας προσφέρει μία ιδιαίτερη και φρέσκια σκοπιά της αγαπημένης ταινίας της Disney. Ο σκηνοθέτης μας ταξιδεύει στο βασίλειο του βυθού κι από εκεί στο βασίλειο του Eric με μία απολαυστική άνεση και μας παρασέρνει στην περιπέτεια της Ariel. Σε τεχνικό επίπεδο, οπωσδήποτε βάζουμε άριστα.

Κι αν και στην αρχή ο CGI’d Sebastian μου φάνηκε κάπως creepy… Στην πραγματικότητα έχει την ίδια αστεία περσόνα όπως εκείνος του 1989. Aς είναι καλά ο Daveed Diggs που με τη φωνή του, έγινε ξανά ένας από τους αγαπημένους χαρακτήρες της ιστορίας. Mην ξεχνάμε τη μουσική του Alan Menken που την ξανακούσαμε με μία φρέσκια οπτική, αλλά και τα νέα τραγούδια που (ω, έκπληξη) εμπνεύστηκε ο προσωπικός μου λατρεμένος Lin Manuel Miranda!

Ας δούμε το cast…

               Κι ας έρθουμε στο castingπου ήταν και το μήλο της Έριδος. Κανείς δε θα πει κακή κουβέντα για το Javier Bardem  ως αυστηρό Τρίτωνα, ενώ η Melissa McCarthy είναι άνετα η πιο απολαυστική Disney villain σε live action ταινία ως τώρα.

Η νεαρή Halle Bailey, όμως, ήταν εκείνη που, αν κι ήταν το “θύμα” της κριτικής, τελικά φόρεσε τα γυαλιά σε όλους. Ναι, σαφώς και είδαμε μία διαφορετική Ariel, με μελαμψό δέρμα και μαλλιά σε πλεξούδες. Η νεαρή ηθοποιός, όμως, αφομοίωσε πλήρως το πάθος και την αποφασιστικότητα της Μικρής Γοργόνας. Επίσης της έδωσε μία ακόμη πιο δυναμική προσωπικότητα (ευχαριστούμε, Rob!), πετώντας στην ουσία το μανδύα “princess in distress”. Η Halle Bailey, τόσο υποκριτικά όσο και με την υπέροχή φωνή της, έγινε η Ariel που (σε επίπεδο χαρακτήρα) γνωρίσαμε κι αγαπήσαμε όταν ήμασταν παιδιά. Την τοποθετούμε δίπλα στον Jonah Hauer – King… Κι έχουμε το πιο αγαπημένο ζευγάρι των ταινιών της Disney να παίρνει σάρκα κι οστά υποσχόμενοι ο ένας στον άλλον να γίνουν “Part Of Your World”!

               Με λίγα λόγια; Σας προτείνω να δείτε την ταινία χωρίς προκατάληψη. Θα την απολαύσετε, σας το εγγυώμαι… #SPLASH#

               Πρωταγωνιστούν: Halle Bailey, Jonah Hauer – King, Javier Bardem, Melissa McCarthy, Daveed Diggs (Sebastian) Jacob Treblay (Flounder) Awkwafina (Scuttle), Art Malik, Noma Dumezweni, Martina Laird κ.α.

               Photo credits: IMDb

You may also like