ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ MASCARA

   Η mascara είναι ένα βασικό στοιχείο στη καθημερινή ρουτίνα του μακιγιάζ μας. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργικές αντιδράσεις, στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Εάν αντιμετωπίζετε συμπτώματα αλλεργίας όπως φαγούρα, ερυθρότητα, πρήξιμο ή υγρά μάτια μετά τη χρήση της, είναι απαραίτητο να λάβετε έγκαιρα μέτρα για να ανακουφίσετε την ενόχληση και να αποτρέψετε περαιτέρω ερεθισμούς. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε:

Αφαιρέστε τη mascara αμέσως

Το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσετε τη μάσκαρα από τις βλεφαρίδες σας μόλις παρατηρήσετε σημάδια ερεθισμού. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό ντεμακιγιάζ ειδικά σχεδιασμένο για ευαίσθητα μάτια. Αποφύγετε να τρίβετε ή να τραβάτε τις βλεφαρίδες σας, καθώς αυτό μπορεί να επιδεινώσει τον ερεθισμό.

Ξεπλύνετε τα μάτια σας

Ξεπλύνετε τα μάτια σας με χλιαρό νερό για να ξεπλύνετε τυχόν υπολείμματα μασκάρας για να καταπραΰνετε το ερεθισμένο δέρμα. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, μαλακό πανί για να στεγνώσετε απαλά τα βλέφαρά σας.

Εφαρμόστε κρύες κομπρέσες

Για να μειώσετε το πρήξιμο και να καταπραΰνετε τη φλεγμονή, εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα στα κλειστά βλέφαρά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό πανί εμποτισμένο με κρύο νερό ή κρύες μάσκες ματιών που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την ανακούφιση από τον ερεθισμό των ματιών.

Χρησιμοποιήστε θεραπείες χωρίς ιατρική συνταγή

Οι αντιισταμινικές οφθαλμικές σταγόνες χωρίς ιατρική συνταγή μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του κνησμού και της ερυθρότητας που σχετίζονται με αλλεργικές αντιδράσεις. Φροντίστε να επιλέξετε οφθαλμικές σταγόνες με την ένδειξη κατάλληλες για ανακούφιση από αλλεργίες και ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας

Εάν τα συμπτώματά σας επιμένουν ή επιδεινώνονται παρά τις θεραπείες στο σπίτι, είναι σημαντικό να ζητήσετε ιατρική συμβουλή από έναν ειδικό οφθαλμίατρο ή αλλεργιολόγο. Εκείνοι θα αξιολογήσουν την κατάστασή σας, θα εντοπίσουν το συγκεκριμένο αλλεργιογόνο που προκαλεί την αντίδρασή σας και να προτείνουν τις κατάλληλες θεραπευτικές επιλογές.

Μετάβαση σε υποαλλεργικά προϊόντα

Εξετάστε το ενδεχόμενο να δοκιμάσετε υπο αλλεργικές ή φιλικές προς το ευαίσθητο δέρμα επιλογές μάσκαρα, χωρίς αρώματα και συντηρητικά. Αναζητήστε προϊόντα με την ένδειξη υποαλλεργικά και ελεγμένα από οφθαλμίατρο. Πριν χρησιμοποιήσετε μια νέα μάσκαρα ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν μακιγιάζ ματιών, κάντε ένα τεστ εμπλάστρου σε μια μικρή περιοχή του δέρματος για να ελέγξετε για πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα του προϊόντος στο εσωτερικό αντιβράχιο και περιμένετε 24 έως 48 ώρες για να δείτε εάν υπάρχει ερεθισμός.

Πηγή: allaboutvision.com

Featured image: freepik.com/@drazenzigic

You may also like