ΠΩΣ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ

     Αυτή την περίοδο υπάρχει μια αλλαγή στη διάθεση και την ενέργειά μας. Η ανοιξιάτικη μόδα δεν είναι μόνο να ακολουθείς τις τάσεις. Έχει να κάνει με το να αγκαλιάζουμε χρώματα, υφές και στυλ που ανεβάζουν τη διάθεσή μας και αντικατοπτρίζουν την διαφορετικότητα της. Μετά από μήνες υποτονικών τόνων, οι pastel αποχρώσεις όπως το απαλό ροζ, το πράσινο της μέντας και το baby blue προκαλούν μια αίσθηση φρεσκάδας και ξεγνοιασιάς. Ακόμη και οι ουδέτεροι τόνοι αποκτούν νέα διάσταση την άνοιξη, με τα κρεμώδη λευκά και τα αμμώδη μπεζ να εστιάζουν στην καθαρότητα και την ομορφιά της φύσης.

Τα υλικά

Πέρα από το χρώμα, σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της διάθεσης μας παίζουν και τα υφάσματα που επιλέγουμε. Καθώς ο καιρός ζεσταίνεται, θέλουμε ελαφρύτερα υλικά που προσφέρουν άνεση και ευκολία στην κίνηση. Τα λινά, το μετάξι, το σατέν και τα πλεκτά γίνονται προτεραιότητα, επιτρέποντάς μας να αισθανόμαστε ανάλαφρες με την άνοδο της θερμοκρασίας.

Η άνεση

Η ανοιξιάτικη μόδα δεν είναι μόνο να δείχνεις ωραία είναι και το να νιώθεις καλά. Τα ρούχα που είναι άνετα και ευέλικτα μας επιτρέπουν να είμαστε άνετες με τις καθημερινές  δραστηριότητες. Είτε πρόκειται για μια χαλαρή βόλτα στο πάρκο, ένα πικνίκ με φίλους, η επιλογή της ενδυμασίας είναι αναγκαία να συγχρονίζεται με αυτές τις στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης.

Ανακύκλωση

Επιπλέον, η πράξη της ανανέωσης της γκαρνταρόμπας μας για την άνοιξη μπορεί να είναι μια μορφή αυτοέκφρασης. Ότι μας έχει κουράσει μπορούμε να το χαρίσουμε και να αποκτήσουμε χώρο για περισσότερη άνεση. Ίσως είναι πιο χρηστικό σε ένα συνάνθρωπο μας είναι αν εμείς δεν το έχουμε φορέσει τα τελευταία 2-3 χρόνια. Ο ανοιξιάτικος καθαρισμός αποκτά ένα εντελώς νέο νόημα καθώς αποφορτίζουμε τις ντουλάπες μας, αποχαιρετώντας αντικείμενα που δεν μας εξυπηρετούν πλέον και αφήνοντας χώρο για κομμάτια που προκαλούν χαρά και έμπνευση.

Αξεσουάρ

Ο πειραματισμός με νέα στυλ, η ανάμειξη και η αντιστοίχιση απροσδόκητων συνδυασμών και η ενσωμάτωση παιχνιδιάρικων αξεσουάρ μάς επιτρέπουν να ανανεωθούμε για μια πιο ανάλαφρη εποχή. Ουσιαστικά, τα ρούχα που επιλέγουμε να φορέσουμε την άνοιξη είναι αντανακλάσεις της διάθεσής μας και της σύνδεσής μας με τον κόσμο γύρω μας.

Make the difference!

Featured image: freepik.com/@halayalex

You may also like