ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;

Το καλοκαίρι πλησιάζει σιγά σιγά, με τις ζεστές μέρες βέβαια να έχουν ήδη έρθει. Ο ήλιος έχει αρχίσει να καίει το πρόσωπο και παρόλο που είναι ακόμη Μάιος, η σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας ξεκινάει από τώρα!

Ρετινόλη τελευταίας στιγμής

Εάν σκέφτεστε να δοκιμάσετε τη ρετινόλη όλον το χρόνο, τώρα είναι η ώρα να πάρετε την απόφαση! Για αρχή, τους θερμότερους μήνες είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσετε το ξεφλούδισμα του δέρματος που μπορεί να συμβεί καθώς το δέρμα σας προσαρμόζεται σε αυτό το συστατικό. Και πέρα από αυτό, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να θεραπεύσετε τις καφέ κηλίδες, να απαλύνετε τις λεπτές γραμμές και να αντιστρέψετε τις βλάβες από τον ήλιο. Επιπλέον, είναι πιο ισχυρό από άλλα συστατικά απολέπισης, επειδή λειτουργεί σε κυτταρικό επίπεδο για να ενθαρρύνει τον κύκλο εργασιών. Αλλά χρειάζεται προσοχή στην ώρα που θα κάνετε χρήση προϊόντων με ρετινόλη, αφού μπορεί να σας κάνει πιο ευαίσθητες στον ήλιο. Θυμηθείτε λοιπόν να να χρησιμοποιείτε SPF το πρωί και να κρατάτε τη ρετινόλη σας για το βράδυ.

Το αντηλιακό είναι πάντα must wear

Ο ήλιος είναι υπέροχος, αλλά η έκθεση στις ακτίνες του έχει αποδειχθεί ότι είναι υπεύθυνη για το 80 % της ορατής γήρανσης. Εάν δεν έχετε ήδη ένα αντηλιακό που αγαπάτε, τώρα είναι η ώρα να το βρείτε. Για ευαίσθητο ή με τάση ακμής δέρμα, αναζητήστε ένα αντηλιακό με βάση τον ψευδάργυρο. Εκτός από την προστασία του δέρματος από τις ακτίνες UV, ο ψευδάργυρος ρυθμίζει την παραγωγή λιπαρότητας και καταπραΰνει τις φλεγμονές. Είναι επίσης χρήσιμο για καλοκαιρινά ταξίδια—η εφαρμογή ενός στρώματος αντηλιακού ψευδαργύρου πριν από μια πτήση δημιουργεί ένα φυσικό μπλοκ μεταξύ του δέρματός σας και των βακτηρίων που κυκλοφορούν  μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου. Για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετή προστασία, επιλέξτε ένα αντηλιακό με τουλάχιστον 30 SPF.

Μια βιταμίνη C που πραγματικά λειτουργεί

Μόλις βρείτε το τέλειο αντηλιακό, συνδυάστε το με μια φωτεινή βιταμίνη C. Τα δύο αυτά μαζί έχουν μια συμπληρωματική σχέση: επειδή η βιταμίνη C είναι αντιοξειδωτικό, υποστηρίζει το SPF εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν φωτοφθορές. Στη συνέχεια, το αντηλιακό προστατεύει από νέα σκούρα σημάδια και η βιταμίνη C μπορεί να δράσει για να φωτίσει αυτά που ήδη έχετε.

Ενυδατική κρέμα κατάλληλη για το καλοκαίρι

Καλό είναι τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία να επιλέξετε μια ενυδατική κρέμα προσώπου με πιο ελαφριά σύνθεση και υφή, που θα προσφέρει κι επιπλέον ενυδάτωση. Αναζητήστε ενυδατικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη και η αλόη που συγκρατούν το νερό και προσελκύουν υγρασία στο δέρμα. Οι ενυδατικές κρέμες με gel μπορεί να αισθάνονται όμορφα και ελαφριά για το καλοκαίρι, αλλά ακόμη και ένας ορός ενυδάτωσης μπορεί να είναι αρκετός.

Featured image: freepik.com/@halayalex

You may also like