ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ;

Στον σημερινό κόσμο σίγουρα θα νιώθετε ότι, το μυαλό μας βομβαρδίζεται συχνά από μια συνεχή ροή πληροφοριών και ευθυνών. Δεν είναι περίεργο που θεωρούμε ότι είναι δύσκολο να χαλαρώσουμε και να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη. Ωστόσο, υπάρχει μια απλή αλλά ισχυρή τεχνική που μπορεί να μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε τις δημιουργικές μας δυνατότητες και να βιώσουμε μια αίσθηση απελευθέρωσης. Μήπως θυμάστε τι κάναμε στην παιδική μας ηλικία.; Πολλές φορές ξαπλώνουμε σε έναν καναπέ, και απλά παρακολουθούσαμε την οροφή … Αφήνοντας το μυαλό μας να περιφέρεται ελεύθερα. Δεν είχε σημασία τίποτε άλλο παρά να αφήσουμε το μυαλό μας και να αγκαλιάσουμε την τέχνη της φαντασίας. Σας προτείνουμε λοιπόν, έξι τρόπους χαλάρωσης ύστερα από μια κοπιαστική ημέρα!

Η γοητεία ενός λευκού καμβά

Το ξαπλώσουμε σε έναν άνετο καναπέ και να κοιτάμε το ταβάνι, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν εκτεταμένο κενό. Είναι ένας χώρος χωρίς εξωτερικές επιρροές, μια καθαρή πλάκα έτοιμη να στολιστεί με τις σκέψεις και τις ιδέες μας. Αυτή η φυσική θέση χρησιμεύει όμως, ως καταλύτης για την πνευματική ελευθερία. Έτσι ξεφεύγουμε από τα νύχια των καθημερινών στρεσογόνων παραγόντων και αφήνουμε τη φαντασία μας να πετάξει. Δοκιμάστε το! Καθαρή πρόκληση..

Ξεκλείδωμα δημιουργικότητας

Η απελευθέρωση του μυαλού μας από τα δεσμά της ρουτίνας και των ευθυνών ανοίγει το δρόμο για δημιουργική εξερεύνηση. Είναι σε αυτές τις στιγμές ηρεμίας που το μυαλό μας μπορεί να περιπλανηθεί, συνδέοντας φαινομενικά άσχετες ιδέες και σχηματίζοντας νέες έννοιες. Δίνοντας στους εαυτούς μας την ελευθερία να αφήνουμε τις σκέψεις μας να ρέουν χωρίς κρίση ή περιορισμούς, αξιοποιούμε την πηγή της φαντασίας μας. η δημιουργικότητα χρειάζεται ηρεμία.

Θυμηθείτε την παιδική σας ηλικία

Θυμάστε τις μέρες της εκείνες όταν ο κόσμος φαινόταν γεμάτος ατελείωτες δυνατότητες και απεριόριστα θαύματα; Η παιδική αίσθηση περιέργειας και δέους. Καθώς ξαπλώνουμε στον καναπέ και αγκαλιάζουμε την ανοιχτότητα του περιβάλλοντός μας, το μυαλό μας μεταφέρεται σε ένα μέρος όπου η φαντασία δεν γνωρίζει σύνορα. Μπορούμε να ανακαλύψουμε ξανά τη χαρά του να οραματιζόμαστε μεγάλες περιπέτειες, φανταστικά πλάσματα και μακρινούς γαλαξίες. Μας επιτρέπει να παραμένουμε παιδιά και να ακούμε τα θέλω μας χωρίς αμφισβητήσεις.

Ψυχική ξεκούραση

Το μυαλό μας απαιτεί ανάπαυλα όπως ακριβώς και το σώμα μας. Για να ανακάμψει και να αναζωογονηθεί, χρειάζεται ένα απαραίτητο διάλειμμα από τη συνεχή διέγερση των οθονών, τις ειδοποιήσεις και τον θόρυβο του έξω κόσμου. Αυτή η απλή πράξη επιτρέπει στο μυαλό μας να χαλαρώσει, προάγοντας τη διανοητική διαύγεια, τη χαλάρωση και τη βελτίωση της συνολικής ευεξίας.

Ενίσχυση Ικανοτήτων Επίλυσης Προβλημάτων

Έχετε παρατηρήσει πως όταν το μυαλό μας περιπλανιέται ελεύθερα, αναπηδούν εύκολα λύσεις και νέες ιδέες για τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίζουμε; Η απουσία εξωτερικών πιέσεων και προσδοκιών επιτρέπει στο υποσυνείδητό μας να ξετυλίξει πολύπλοκα προβλήματα και να δημιουργήσει καινοτόμες λύσεις. Μερικές φορές, οι πιο βαθιές ανακαλύψεις εμφανίζονται εκεί που δεν τις περιμένουμε. Αυτό συνήθως οφείλετε στο ότι είμαστε κυρίως χαλαροί.

Featured image: pexels.com/@aleksandr-burzinskij

You may also like