ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ: “The House Of Fortune”

Ο Φλεβάρης μοιάζει κάπως αγριεμένος (τουλάχιστον όπως τον παρουσιάζουν οι μετεωρολόγοι), όμως η αλήθεια είναι πως το σκηνικό είναι ό,τι πρέπει για να κουρνιάσουμε στην αγαπημένη μας γωνίτσα και να απολαύσουμε ένα καλό βιβλίο. Η πρότασή μας έρχεται από τη Jessie Burton που μας επιστρέφει στην ιστορία που την καθιέρωσε στο αναγνωστικό κοινό.

               Δεκαοκτώ χρόνια μετά τα γεγονότα του “Κουκλόσπιτου”, η Θία Μπραντ ετοιμάζεται να γιορτάσει τα γενέθλιά της. Και τώρα που ενηλικιώνεται, η Νέλλα Μπραντ θεωρεί πως έφτασε η στιγμή να κανονίσει έναν καλό γάμο για την ανιψιά της. Αυτόν που θα της προσφέρει την άνεση που με νύχια και με δόντια προσπάθησαν για χρόνια να της προσφέρουν η Νέλλα κι ο Όττο. Κι όταν γνωρίζουν πως το ιδιαίτερο παρουσιαστικό της Θία είναι αντικείμενο συζήτησης στονκύκλο τους, η ανάγκη είναι σχεδόν επιτακτική. Όμως η νεανική καρδιά της Θία διψά για επανάσταση… Ειδικά όταν αντιλαμβάνεται πως υπάρχουν σημαντικά μυστικά που κρύβουν η θεία της κι ο πατέρας της…

               Το “The House of Fortune” είναιτοδεύτερο βιβλίο που περιστρέφεται γύρω από την ιστορία της Πετρονέλλα “Νέλλα” Ούρτμαν-Μπραντ και του “Κουκλόσπιτου”. Όπως και στο “Κουκλόσπιτο”, η Jessie Burton μας ταξιδεύει στο Άμστερνταμ των αρχών του 18ου αιώνα… Και παίζει με γραφικά σκηνικά και απαιτητικά κοινωνικά “πρέπει”. Σε έναν κυκεώνα ανατροπών κι εξελίξεων, η συγγραφέας μας προσφέρει μία σαγηνευτική ιστορία ωρίμανσης κι αυτογνωσίας για κάθε κεντρικό χαρακτήρα του βιβλίου.

               Το “The House Of Fortune” δεν έχει μεταφραστεί ακόμα στα ελληνικά. Όμως μπορείτε να βρείτε την αγγλική έκδοση στο Public. Εσείς δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε ένα φυσικό κατάστημα ή απλά να ζητήσετε το βιβλίο με λίγα “κλικ”!

Featured image: unsplash.com/@gulfergin_01

You may also like