Ρεβεγιόν στη Notre Dame με τον Jean Michel Zarre

Ένα ξεχωριστό ρεβεγιόν στην κλειστή Παναγία των Παρισίων επιφυλάσσει ο μάγος του ήχου και της εικόνας … Με την τεχνολογία να μπορεί να μας μεταφέρει στην γαλλική πρωτεύουσα για να απολαύσουμε το μοναδικό υπερθέαμα.

Στη φετινή ιδιαίτερη Πρωτοχρονιά εξαιτίας της πανδημίας και του lockdown, ο ταλαντούχος μουσικός υπόσχεται να δώσει μια ακόμη ξεχωριστή παράσταση. Αυτή τη φορά στην Παναγία των Παρισίων.

Τι πρόκειται να παρουσιάσει ο ευρηματικός μουσικός και performer στη Notre-Dame de Paris στις 31 Δεκεμβρίου; Aκτίνες λέιζερ θα φωτίζουν δεξιά κι αριστερά τον ύψους 35 μέτρων κύριο ναό της εκκλησίας. Ένα παιχνίδι χρωμάτων και φωτός με τα μεσαιωνικά βιτρό θα θυμίζει την επιβλητική εικόνα της πριν από την καταστροφική πυρκαγιά του 2019.

Η Παναγία των Παρισίων συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Aκριβώς στη μέση, στο ιερό του καθεδρικού ναού, θα εμφανιστεί ψηφιακά η φιγούρα του Jean Michel Zarre. Θα παίζει κομμάτια από τους θρυλικούς δίσκους Εlectronica, Oxyzène και Equinoxe.  

«Welcome to the Other Side»

Ο τίτλος της 45λεπτης συναυλίας είναι «Welcome to the Other Side» . Θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Παρισίων και την UNESCO, πρέσβης καλής θελήσεως της οποίας είναι ο διάσημος μουσικός από το 1993.

Με αυτή τη συμβολική συναυλία ο 72χρονος πλέον Jean Michel Zarre, θέλει να μεταφέρει το δικό του μήνυμα εν καιρώ πανδημίας.

«Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε η συναυλία αυτή θα είναι ένα μήνυμα ελπίδας και ένα αφιέρωμα στην Παναγία των Παρισίων, η οποία μοιάζει το ίδιο αδύναμη με εμάς»

Jean Michel Zarre, απόσπασμα από τηλεφωνική συνέντευξή του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Ο καλλιτέχνης θα παίζει ζωντανά τη μουσική του από τις 23.25 ώρα Γαλλίας σε ένα στούντιο που δεν απέχει πολύ από την Παναγία των Παρισίων. Ταυτόχρονα στο κέντρο του ναού θα εμφανίζεται το ψηφιακό του ολόγραμμα. Μια μεγάλη τεχνική πρόκληση για τους σχεδόν 100 ανθρώπους που εργάζονται για την προετοιμασία του υπερθεάματος. Η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Facebook και Youtube, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Παρισίων και της εφαρογής VR Chat… Αλλά και από τα τηλεοπτικά δίκτυα France Inter και ΒFMTV.

Πηγή: www.lifo.gr

You may also like