ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ

Ναι, το καλοκαίρι έφτασε και έχουμε όλους τους λόγους, με το μέρος μας, για να αρχίσουμε να ψάχνουμε τα βιβλία που θα διαβάσουμε στην παραλία ή τα σαββατοκύριακα… Όταν χαλαρώνουμε!

Για αυτή την εβδομάδα, οι εκδόσεις Διόπτρα, έχουν συγκλονιστικές προτάσεις. Ο καθένας από εμας μπορεί να βρεί αυτό που θα τον συναρπάσει.

Στην Ελληνική Λογοτεχνία ο αγαπημένος συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης επιστρέφει με το νέο εκκωφαντικό μυθιστόρημά του Ονειρεύτηκα τη Σανγκάη. Ένας αστέρας ερωτικών ταινιών αναστατώνει με τη διαθήκη του ένα χωριό ξεχασμένο απ’ τον χρόνο.

Στην ίδια κατηγορία έρχεται να προστεθεί το νέο μυθιστόρημα της Γιώτας Γουβέλη. Η παραμάνα, που θα σας ταξιδέψει στη Θεσσαλία του 1910. Γεννημένη σε μια ταπεινή οικογένεια κολίγων, μια νεαρή παραμάνα αντιστέκεται στην τυραννία των τσιφλικάδων…Kαι παγιδεύεται ανάμεσα στο μίσος και στην ανθρωπιά. Γήινα πάθη και ανομολόγητα μυστικά σε μια ιστορία καθηλωτική από την αρχή ως το τέλος.

Στην Ξένη Λογοτεχνία υποδεχόμαστε το εντυπωσιακό μυθιστόρημα Το νερό της λίμνης δεν είναι ποτέ γλυκό της Giulia Caminito, που μάγεψε την Ιταλία το 2021, ήταν φιναλίστ για το βραβείο Strega και τελικά απέσπασε το βραβείο Campiello. Ένα εξαιρετικό βιβλίο για τη μοναξιά του να είσαι διαφορετικός. 

Το Σπίτι των Χόλοου της Krystal Sutherland είναι ένα σύγχρονο σκοτεινό παραμύθι με επιρροές από τους αδελφούς Γκριμ. Ένα γκροτέσκο μυστήριο, με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού και μια ασφάλιστη πύλη από τη ζωή στον θάνατο που στοιχειώνει τον αναγνώστη. Σύμφωνα με το Publishers Weekly, η σκοτεινή φαντασία της Sutherland, μέσα από πλήθος υποβλητικών λεπτομερειών, δημιουργεί μια αλλόκοτη ατμόσφαιρα σε έναν προσεκτικά κατασκευασμένο φαντασιακό κόσμο.

Στη συνέχεια σάς προτείνουμε ένα ιστορικό δράμα γεμάτο ίντριγκα, ένοχα μυστικά και παράνομους έρωτες με φόντο την Ισπανία του 18ου αιώνα. Η Μαγείρισσα του Κασταμάρ του Fernando J. Muñez κυκλοφορεί επίσης σε σειρά παραγωγής Netflix. 

You may also like