ΤΟ NUSA CAÑA ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Πριν από λίγες μέρες, γιορτάσαμε την Mojito Day παρέα με το αγαπημένο μας ινδονησιακό ρούμι Nusa Caña! Signature συνταγές Mojito μας περίμεναν στον εξωτικό χώρο του Gajah – The Secret Island για ένα σύντομο ταξίδι γεύσεων & αρωμάτων στην Ινδονησία.

Τα έντονα Ινδονησιακά στοιχεία, η εξωτική διακόσμηση και τα αρώματα από  ζαχαροκάλαμο & μπανάνα του Nusa Cana  μας «ταξίδεψαν» στο Μπαλί. Με τις παραλλαγές του Mojito είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε αναπάντεχους γευστικούς συνδυασμούς αλλά και να μάθουμε περισσότερα για την ιστορία και τον τρόπο παραγωγής αυτού του μοναδικού ρουμιού.

Ποιό είναι το Nusa Caña;

Η Ινδονησία έχει μακρά ιστορία στην καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου όπως επίσης και στην παραγωγή αλκοόλ διαφόρων τύπων. Το Ινδονησιακό ρούμι κατασκευαζόταν στην Ινδονησία και πωλούνταν στην Ευρώπη από το 1641.

Το Nusa στα Ινδονησιακά σημαίνει «Νησί». Το Caña στα Ισπανικά σημαίνει «Ρούμι». Έτσι λοιπόν γεννήθηκε το όνομά NusaCaña ώστε να θυμίζει την ξεχασμένη ιστορία της παραγωγής ρούμι στην Ινδονησία.

Έχει αρώματα από  ζαχαροκάλαμο, μπανάνα, καρύδα & μπαχαρικά. Γευστικά ξεκινάει με την αίσθηση φρέσκου ζαχαροκάλαμου και άγουρης καρύδας ενώ αναδύονται νότες από ώριμο ξηρό ξύλο, βανίλια και ψημένα φύλλα μπανάνας. Τέλος, χαρακτηρίζεται από εκπληκτικά ομαλό τελείωμα με γεμάτο μεστό σώμα και παρατεταμένη γεύση ζαχαροκάλαμου.

You may also like