«Άγιε μου Βασίλη, για το 2013 θέλω…»

Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,
ξέρω, είμαι κάπως μεγάλη για να σου γράφω γράμμα. Μη βιαστείς, όμως να το βάλεις στην άκρη. Είναι μία από τις φορές που νιώθω κι εγώ παιδί. Και δεν πρόκειται να σου ζητήσω κούκλα ή καινούριο αμάξι. Αυτό που θέλω να σου ζητήσω δε μπαίνει σε κουτί κι ούτε μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το δέντρο μου. Μάλλον το σκέφτομαι κάτι σαν… νεραϊδόσκονη. Ναι, δεν είσαι νεράιδα! Αλλά κάπως έτσι το φαντάζομαι! Επειδή ξέρω, όμως, πως ισχύει το «συν Αθηνά και χείρα κίνει», δεν περιμένω να κάνεις όλη τη δουλειά εσύ, θα σε βοηθήσω κι εγώ. Απλά θα χρειαστώ λίγη από τη μαγεία σου.
Θα ήθελα να μας βοηθήσεις να γίνουμε πιο ανθρώπινοι. Ειδικά τώρα το θεωρώ πιο απαραίτητο από ποτέ. Κι όταν λέω «ανθρώπινοι», εννοώ σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Θέλω να σταματήσει αυτή η εμμονή μας πως η ευτυχία μας έγκειται μόνο σε υλικά αγαθά. Δεν αντιλέγω, τα λεφτά κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Πιο ευτυχισμένη, όμως, δεν την κάνουν. Θέλω, λοιπόν, οι άνθρωποι να χαμογελούν περισσότερο και να κάνουν και τους γύρω τους να χαμογελούν. Και δε μιλάω για ένα συγκαταβατικό χαμόγελο, αλλά για εκείνο το αγνό, που αποτυπώνεται στα χείλη όταν βγαίνει μέσα από την καρδιά.
Θέλω οι άνθρωποι να δείχνουν στους φίλους τους και στην οικογένειά τους πως είναι εκεί γι’ αυτούς όποτε χρειαστεί. Θέλω να σταματήσουν να ντρέπονται να αγκαλιάσουν το φίλο που έχει ανάγκη από παρηγοριά. Ακόμη κι αυτή η μικρή χειρονομία χαρά δίνει. Επίσης θέλω να βοηθούν περισσότερο το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη κι όχι μόνο τις μέρες των εορτών. Είτε μέσα από φιλανθρωπικές πράξεις είτε μέσα από εθελοντικές ενέργειες.
Α, και κάτι σημαντικό: θέλω να τους βοηθήσεις να βρούνε τη δύναμη να αγωνιστούν. Θέλω να σταματήσουν να φοβούνται από τους εκβιασμούς που κατακλύζουν την καθημερινότητά μας από κόμματα, ενώσεις, οργανισμούς κι οποιοδήποτε άλλο ακρωνύμιο ακούγεται στα ΜΜΕ. Θέλω να τους βοηθήσεις να αντιληφθούν πως μόνο αν μείνουμε όλοι ενωμένοι θα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε και να βγούμε νικητές.
Ξέρω πως δε μπορείς να κάνεις απλώς ένα «ΦΟΥ» και να διώξεις μακριά την αγωνία ή να χτυπήσεις τα δάχτυλά σου και να αλλάξουν όλα στη στιγμή. Αλλά ξέρω πως έχεις μία μαγική ικανότητα να «ξυπνάς» τις ψυχές των ανθρώπων. Κι όπως σου είπα παραπάνω, υπόσχομαι να σε βοηθήσω κι εγώ από εδώ που βρίσκομαι.
Εγώ; Όχι, δε θέλω κάτι για μένα. Έχω ήδη κοντά μου την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Έχω τη συντροφιά τους, τη ζεστή ματιά τους, τη σφιχτή αγκαλιά τους όταν τη χρειαστώ. Επομένως τα έχω όλα. Βοήθησέ με απλά να θυμίσουμε μαζί και στους άλλους πως κι εκείνοι τα έχουν ήδη όλα.

Σ’ ευχαριστώ πολύ!
Με αγάπη,
Αντιγόνη

You may also like