“Άνδρας Παλαιάς Κοπής” (Είδος προς Εξαφάνιση;), από τον Ανδρέα Θεοδωρακόπουλο

by The K-magazine

Ποιός είναι ο ΑΠΚ; Γιατί είναι υπό εξαφάνιση; Ο καθηγητής και σύμβουλος ΜΜΕ, Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, προθυμοποιήθηκε να μας συμβουλέψει. Αλλά ότι και να έγραφα θα ήταν “λίγο”, καθώς ένας “Άνδρας Παλαιάς Κοπής” είναι σίγουρα πιο αρμόδιος για να μας πει τι σημαίνει αυτός ο όρος.

Άνδρας Παλαιάς Κοπής (ΑΠΚ), gentleman, κύριος με όλη τη σημασία της λέξης, “κύριος με το Κάππα κεφαλαίο”.
Ποια είναι αυτά τα συστατικά και χαρακτηριστικά, τα οποία καθιστούν κάποιον άνδρα, παλαιάς κοπής;
Επιχειρώ να καταγράψω κάποια απ΄αυτά.
Κύριο χαρακτηριστικό του ΑΠΚ είναι ότι ξέρει να φέρεται προς όλους. “‘Όταν δε λέμε όλους εννοούμε όλους.” (Γυναίκες, υφισταμένους, παιδιά, αδύναμους, σερβιτόρους)
Η στάση του απέναντι στις γυναίκες είναι κάτι το οποίο καθιστά τον ΑΠΚ διακριτό από μακρυά. Όταν μια κυρία είναι μαζί του δεν πληρώνει ποτέ η κυρία. Αν ο άνδρας δεν έχει χρήματα, προφασίζεται πονοκέφαλο και δεν βγαίνει μαζί της.

Όταν είναι μαζί με μία κυρία, αυτή δεν πιάνει ποτέ πορτοφόλι, πόμολο, μπουκάλι και αναπτήρα.

Ο ΑΠΚ δεν ρωτά που θα πάνε, πηγαίνει από το σπίτι της την πηγαίνει όπου αυτός κρίνει και την επιστρέφει ΠΑΝΤΑ στο σπίτι της, έστω κι αν αυτός μένει στο Περιστέρι , αυτή στη Βουλιαγμένη και έχουν βγει στο Μαρούσι.
Ο ΑΠΚ δεν διαλαλεί, ούτε αφήνει υπονοούμενα σχετικά με τη σχέση την οποία έχει με κυρίες.
Δεν αναφέρεται ποτέ σε ερωτικά κατορθώματα, παιγνίδια επιβολής εξαιρετικές επιδόσεις κλπ.
Δεν αγγίζει ποτέ μια γυναίκα εκτός από μία απλή χειραψία. Εξαιρούνται η κόρη του, η σύζυγός του και η ερωμένη του. Παλιότερα φορώντας καπέλο χαιρετούσαν ανασηκώνοντας το.
Δεν εκφράζει ποτέ δημοσίως το θαυμασμό του για άγνωστες κυρίες οι οποίες περνούν τυχαίως από μπροστά του πόσο μάλλον εμπλέκοντας και την μητέρα του. (“Τι είσαι μάνα μου!!!”)
Δεν κτυπά ποτέ κάποια κυρία εκτός σεξ, αλλά και στο σεξ χρειάζεται η συγκατάθεση της κυρίας.

Δεν φλερτάρει ποτέ κάποια, αν συνοδεύει μία άλλη.
Δεν βιάζει ποτέ κάποιον ή κάποια ούτε σωματικά ούτε ψυχολογικά.
Ξέρει να ντυθεί αναλόγως της περίστασης. Η σαγιονάρα, η άσπρη κάλτσα (εκτός αθλητικής περιβολής), η βερμούδα εκτός παραλίας, πρέπει να απαγορευτούν.
Αναλαμβάνει τις ευθύνες των αποφάσεων του, των ενεργειών του και της τυχούσας εξουσίας (Έχω βαρεθεί να ακούω χρόνια πολλά μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι δεν γνώριζαν τι έπρατταν οι υφιστάμενοί τους.)

Ο ΑΠΚ δεν χρειάζεται να βρίζει, αρκεί μία ειρωνική φράση να βάλει τους άλλους στη θέση τους.
Δεν είναι φανατικός με τίποτα (Ποδόσφαιρο , θρησκεία, κόμματα) και δεν είναι φανατικός γιατί είναι σκεπτόμενος και γνωρίζει ότι όλα στη ζωή έχουν τις αδυναμίες τους.
27be89d5856d07b360e625766d23b71aΔεν χάνει το χιούμορ του ποτέ.
Δεν επιδεικνύει ποτέ μα ποτέ, τίποτα μα τίποτα. Δεν νοιώθει περήφανος για το αυτοκίνητο το οποίο κατέχει  τη βίλα , την πισίνα, τα λεφτά, τη θέση.
Στα καφέ δεν κάθεται μισοξαπλωμένος καπνίζοντας πουράκλα κοιτώντας το ταβάνι.
Δεν φορά χρυσά κοσμήματα πλην συγκεκριμένων κι ελαχίστων.
Δεν ασχολείται όλη μέρα με το κορμί του και το πρόσωπό του. Κυρίως δε, δεν θεωρεί ότι θα γίνει αρεστός σε μία κυρία αν της μιλά διαρκώς για την αποτρίχωση του και την κρέμα νυκτός την οποία χρησιμοποιεί.
Δεν μιλά για ανθρώπους και αντικείμενα αλλάζοντας το μέγεθός τους (ψαρούκλα, γκομενάκι, αυτοκινητάρα, γυναικάρα μου…)
Ο λόγος του είναι συμβόλαιο.
Δεν κρύβεται ποτέ και από κανέναν εκτός και είναι τρομοκράτης.
Δεν λέει ποτέ “θα δούμε” . Ξέρει πάντα τι πρέπει να γίνει και τι θέλει να γίνει..
Είναι φιλάνθρωπος χωρίς να το ξέρει κανείς.
Ανοίγοντας τη πόρτα μιας τουαλέτας αν μέσα είναι μία κυρία, ο ΑΠΚ θα πει “Με συγχωρείτε κύριε, δεν το ήξερα“.

Όλα αυτά και άλλα πολλά υπαγορεύουν μια συμπεριφορά η οποία καθιστά έναν άνδρα Άνδρα Παλαιάς Κοπής. Μια τέτοια συμπεριφορά συχνά γίνεται αντικείμενο χλευασμού από τους άλλους άλλα ποιος ασχολείται με υποκείμενα τέτοιου διαμετρήματος;

Όσο για τις κυρίες, οι οποίες κρυφογελούν με τέτοιες συμπεριφορές, να ξέρετε ότι τρία πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:

– δεν έχουν παιδεία
– έχουν προσδιορίσει τον εαυτό τους ως   “ταγάρι”
– “όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια”.

Οι κυρίες αυτές για τον ΑΠΚ είναι αόρατες, δεν υφίστανται.

Αυτά για πρώτο κεφάλαιο. Ο ΑΠΚ βελτιώνεται διαρκώς.

Το άρθρο αυτό συνοδεύεται εξαίσια με το απόσπασμα της ταινίας “Άρωμα Γυναίκας“, με τον Al Pacino να παραδίδει μαθήματα tango!

Ο Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος είναι καθηγητής και σύμβουλος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Photo credits: Andrea Piacquadio (pexels.com)

23 Σχόλια
21

You may also like

23 Σχόλια

Avatar
ΕΛΛΗ 21/03/2016 - 16:24

Ti υπεροχο αρθρο ειναι αυτο.Λεει μερικες αλήθειες που ειναι εκ των ουκ ανευ!
Κατ εμε δεν εχει να κανει με την τσεπη οπως εσφαλμενα ειπαν καποιοι, αλλα οντως ενας αντρας που οταν βγαινετε ΔΕ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ να πληρωσεις ποτε ,ανεβαινει στα ματια σου ακομη κ αν το κερασμα ειναι ενας καφες.Δειχνει οτι σε φροντιζει…Οτι νοιαζεται να εισαι καλα.
Και ναι!!!!Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΔΕ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ…Θα σε παρει με το αυτοκινητο του και θα σε γυρισει σπιτι.Δειχνει οτι σε προσεχει.Οτι ΞΕΒΟΛΕΥΕΤΑΙ για χαρη σου.Κι ας μη θυμηθει ουτε μιση επετειο…
Κ το αλλο σημαντικο ειναι να μη κακομεταχειριζεται ο αντρας τη συντροφο του καθ’ουδενα τροπο!!
Το χιουμορ δε χρειαζεται-ενω κι ολα τα αλλα ειναι λεπτομερειες…Αντρας ειναι -κ ποδσοσφαιρο θα δει ,κ μια βρισια γενικα ισως την πει ,δεν εγινε κ τιποτα.
Αλλα, νομιζω οτι ειναι ομορφο και οι γυναικες να θυμηθουν συμπεριφορες παλαιας κοπης, που ανεβαζουν τον αντρα τους…Να του δειχνουν οτι τον θαυμαζουν.Να μην τον καπελωνουν,να μην τον ανταγωνιζονται σε επιπεδο επαγγελματικης επιτυχιας γιατι αυτο τους ευνουχιζει.Να τον περιποιουνται, να του δινουν ενα προβαδισμα,να ειναι τρυφερες, μακροθυμεςκαι γλυκιες…
Ειναι πολυ θηλυκο κ γοητευτικο στοιχειο η τρυφεροτητα σε μια γυναικα…Αξιζει να τη δινεις ολοψυχα σε εναν αντρα που κι αυτος θα σε εχει ψηλα!.
Νομιζω οτι η φροντιδα ειναι αμφιδρομη απλα εκφραζεται ισως με διαφορετικους τροπους απο τον καθενα.

Avatar
Στέλιος 21/03/2016 - 01:11

Προφανώς ένας κύριος πρέπει να είναι κάπως έτσι , βέβαια το να έχεις όλα αυτά τα αξεσουάρ ε ειναι ολιγον υπερβολή , και ναι κυρίες μου μπορεί να είναι μέρες που μπορούμε να προσφέρουμε ενα σουβλάκι και όχι δείπνο σε κάποιο ρεστωράντ η να πάρουμε ενα λουλούδι και όχι μια hermes . En πας περιπτώση η ευγένεια είναι να συνοδεύεις ουσία μια κυρία και να της φέρεσαι ως πριγκίπισσα εντός των δυνατοτήτων σου. Προφανώς έχουμε δύσκολες εποχές και ήμαστε πολλοί σε δυσμενή θέση αλλά αυτό θεωρώ ότι το λες και από εκεί και πέρα αν θέλει η κυρία συνεχίζει μαζί σου.Προσωπικά την γυναίκα που θα θαυμάζω και ταυτόχρονα θα θέλω να της συμπεριφέρομαι ως την τελευταία τσούλα στο κρεβάτι θα είναι η γυναίκα της ζωής μου .

Avatar
Costas 05/01/2015 - 10:22

Μια πρώτη ερώτηση που αναδύεται με φυσικό τρόπο: Πόσων χρονών είσαι;(Μην έχεις την απαίτηση να σου απευθύνομαι στον πληθυντικό, δεν μου εμπνέεις σεβασμό)
Φαντάζομαι ότι είσαι ο συνηθισμένος Έλληνας μικροαστός που, επειδή απέτυχε να πλουτίσει και να εκπληρώσει το αμερικανικό όνειρο και επηρεασμένος από ρομαντικές ταινιούλες εποχής, βάλθηκε να αρθρογραφεί στο διαδίκτυο για “αντρικά” θέματα – όλοι το κάνουν αυτό σήμερα, άλλωστε. Εναλλακτικά, είσαι ο μεγαλοεπιχειρηματίας που περιγράφεις στο αρθράκι σου, οπότε είσαι κατάπτυστος ούτως ή άλλως.
Εκτός από τον σεξισμό και τις αναχρονιστικές περιγραφές, το κείμενό σου βρίθει κενόδοξων καπιταλιστικών επιδιώξεων: Λεφτά, αυτοκίνητα, πισίνες, βίλλες, θέσεις. Και φυσικά μια επίπλαστη ηρεμία στο λόγο και τις πράξεις, η οποία δύναται εύκολα να διαταραχθεί όταν ο ΑΠΚ συναντήσει έναν διανοητκά ανώτερο(καλή ώρα) ή έναν σωματικά πιο εύρωστο(επίσης εύκολο, καθώς η απαξίωση του ΑΠΚ προς την εκγύμναση του σώματος και οι αυξημένες “υποχρεώσεις” τον καθιστούν έναν πλαδαρό κεφτέ).
Ο ΑΠΚ ΠΕΘΑΝΕ. Η ευγένεια ψυχής και ο ανθρωπισμός δεν είναι μονοπώλιο κανενός φλούφλη μεγαλοεπιχειρηματία που επιδίδεται σε πράξεις ελεημοσύνης για να καθησυχάσει τις Ερινύες που ουρλιάζουν στα αυτιά του όποτε σκέπτεται πραγματικά ούτε εξωτερικεύονται με το ντύσιμο και την εφαρμογή των αστικών νορμών στην καθημερινή ζωή, αλλά διαθέτουν εσωτερική, πνευματική διάσταση που ο ΑΠΚ δεν κατανοεί, αλυσοδεμένος στην ειρκτή του ατελέσφορου υλισμού του.

Περί στυλ… (για άνδρες ),από τον Ανδρέα Θεοδωρακόπουλο | kmag 30/12/2014 - 14:31

[…] ΕΠΙΣΗΣ :  «Άνδρας Παλαιάς Κοπής – Άνδρας Παλαιάς Κοπής» (Είδος π… – Το πιο χυδαίο και κακόγουστο είναι ένας άνδρας με […]

Avatar
Ιωάννα 16/12/2014 - 10:13

Εξαιρετικά τα γράψατε και πολύ χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι (όχι απαραίτητα άνδρες) που μπορούν να αναγνωρίσουν, να διατυπώσουν και να εξάρουν αυτές τις αρετές.

Θα ήθελα να προσθέσω πως πολλά από τα χαρακτηριστικά που αναφέρει το άρθρο είναι γνωρίσματα ολοκληρωμένων ανθρώπων, με παιδεία, συναίσθηση των ορίων και των δυνατοτήτων τους και προπαντός μετριοφροσύνη. Συνεπώς, θα τολμούσα να πω ότι αρμόζουν και σε ένα αντίστοιχο άρθρο Κυρίας Παλαιάς Κοπής (ΚΠΚ)!

Μην εθελοτυφλούμε. Συγκριτικά με τους άνδρες μάλλον οι κυρίες έχουν “ξεφύγει” περισσότερο με το πέρασμα των χρόνων. Όσο για το τι συμβάλει σε αυτό, είναι μεγάλη συζήτηση: αμφίδρομη σχέση πολλών παραγόντων!

Και τώρα μια απλή ερώτηση στον αρθρογράφο: Τι ποσοστό ύπαρξης στο σύνολο του σημερινού ανδρικού πληθυσμού θα δίνατε στον ΑΠΚ? Και από αυτό το ποσοστό πόσοι ανήκουν σε νεότερες ηλικίες?

Φοβάμαι ότι αν υπάρχουν απαντήσεις/νόυμερα θα είναι θλιβερές/α…

Καλημέρα σας!

Avatar
Σταματίνα 21/11/2014 - 15:53

ωραίο άρθρο, μπράβο!

Avatar
eleni 12/11/2014 - 20:13

Εγώ απλά θα προσθέσω ότι αν είμασταν λιγότερο κομπλεξικοί και δεν προσπαθουσαμε να αντιγράψουμε συμπεριφορές θα ήταν όλα πολύ καλύτερα.
O ΑΠΚ θα έλεγα ότι μάλλον δεν υπάρχει πλέον ακριβώς επειδή μάλλον δεν υπάρχει και η αντίστοιχη γυναίκα παλαιάς κοπής. Και για να το παραλληλίσουμε καλό δε θα ήταν να γραφτεί και ένα άρθρο για την ΓΠΚ? Είδος προς εξαφάνιση…;

Avatar
Nikos 12/11/2014 - 15:59

σε μερικα σημεια ατυχισε ο αρθρογραφος μας…..
αν βρισκαμε την χρυση τομη αναμεσα σε ολα τα παραπανω σχολια, θα ηταν πραγματικα κατι το τελειο.!

Avatar
nimach 17/09/2014 - 18:47

σταματηστε να γραφετε τετοια αρθρα….νομιζουν οι γυναικες οτι θα βρουν κανεναν τετοιο και τελικα μενουν με τον δονητη στο χερι στα 50 τους…

Avatar
JUDITH BATLER 17/09/2014 - 16:57

Ο αρθρογράφος ζει μάλλον σε άλλον αιώνα και από ότι φαίνεται η θέση του σαν Σύμβουλος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα έπρεπε να δοθεί σε κάποια ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΠΗΣ. Τι σημαίνει “Δεν νοιώθει περήφανος για το αυτοκίνητο το οποίο κατέχει τη βίλα , την πισίνα, τα λεφτά, τη θέση”? Όλοι οι άντρες δηλαδή για να θεωρούνται άντρες πρέπει να κατέχουν κάποιο από τα παραπάνω? Και τι σημαίνει “Όταν είναι μαζί με μία κυρία, αυτή δεν πιάνει ποτέ πορτοφόλι, πόμολο, μπουκάλι και αναπτήρα.”? Έχει κινητικό πρόβλημα η γυναίκα που μπορεί να βρίσκεται δίπλα του? Ή μήπως οι γυναίκες που μπορεί να έχουν περισσότερα χρήματα από τον “ΑΠΚ” δεν θα έπρεπε να συνάπτουν σχέσεις με άντρες “κατώτερους τους”? Οι γυναίκες δηλαδή δεν μπορούν να οδηγούν ή να πηγαίνουν οι ίδιες να παίρνουν τον “ΑΠΚ” από το σπίτι του και να είναι και εξίσου ευγενικές ώστε να τον πηγαίνουν στο σπίτι του ακόμη και εάν αυτός μένει στο Περιστέρι κι εκείνες στη Βουλιαγμένη? Ο αμέσως επόμενος γελοίος κανόνας που επιβεβαιώνει το παλαιολιθικό επίπεδο του αρθρογράφου είναι φυσικά το ότι εξισώνει έναν “ΑΠΚ” με έναν άντρα ο οποίος πρέπει να ακουμπά μόνον το παιδί του, την γυναίκα του και την ερωμένη του! Δηλαδή ένας άντρας για να θεωρείται άντρας παλαιάς κοπής και κατά συνέπεια αληθινός gentleman πρέπει να έχει και ερωμένη, ήτοι, να κερατώνει την γυναίκα του η οποία μάλλον θα είναι μια καλή νοικοκυρά που θα κάθεται απλά σπίτι να ξεσκατίζει τα παιδιά του gentleman και φυσικά να μην βγάζει καν λεφτά, αφού ο “ΑΠΚ” θα έχει μια τόσο καλή θέση σε κάποια εταιρεία… Έ ρε ξύλο που θέλετε, που λέτε ότι οι γυναίκες οι οποίες δεν συμφωνούν “με τα παραπάνω” άρα οι φεμινίστριες θεωρούνται ταγάρια, χωρίς παιδεία… Ντροπή σας Κύριε (δυστυχώς η ευγένεια μου με αναγκάζει να σας αποκαλέσω έτσι) Ανδρέα Θεωδορακόπουλε, κάτι τέτοιοι άνανδροι σαν κι εσάς είναι που πάνε την κοινωνία μας πίσω, που νομίζετε ότι οι γυναίκες είναι μηχανές που κάνουν παιδιά και ότι δεν μπορούν να κερνάνε τον υποτιθέμενο “ΑΠΚ” και που θέτετε και κανόνα ο “ΑΠΚ” να φοράει και ελάχιστα χρυσά κοσμήματα… Αν ήταν έτσι, τότε ο τέλειος άντρας θα ήταν ο Φλωρινιώτης… Μακράν υψηλότερου επιπέδου από εσάς.

Avatar
fenia 11/11/2014 - 10:52

Oταν λεει ερωμενη εννοει την γυναικα με την οποια διατηρει ερωτικη σχεση,οχι απαραιτητα εξωσυζιγικη.

Avatar
fenia 11/11/2014 - 10:53

*εξωσυζυγικη

Avatar
JUDITH BATLER 12/11/2014 - 16:08

Εσύ δηλαδή από όσα είπα, αυτό σου ξίνισε? Είσαι και γυναίκα τρομάρα σου. Σου αξίζει ένας άντρας παλαιάς κοπής να σε κάνει να νιώθεις κατώτερη και να σου συμπεριφέρεται όπως συμπεριφερόντουσαν στις γυναίκες 500 χρόνια πριν.

Avatar
fenia 14/11/2014 - 10:40

Ναι προτιμω τον ανδρα παλιας κοπης γιατι μου εχει τυχει να χιονιζει και να με αφησει συγχρονος ανδρας σε σταση λεωφορειου με το αυτοκινητο για να μην ξοδεψει βενζινη.Επισης ενω ημουν σε πενθος απο μητερα και θεια εχω κακοποιηθει σωματικα,σεξουαλικα και ψυχολογικα απο μορφωμενο και πρωην γοη συγχρονο ανδρα.Και με εχει πλησιασει προικοθηρας με σκοπο την περιουσια μου.Τωρα που ειμαι αρραβωνιασμενη με ανδρα παλαιων αρχων με σεβεται,με βοηθαει στις δουλειες του σπιτιου,δεν με απαταει με αλλες και βγαζει βολτα τον σκυλο.Επισης ειναι βραχος διπλα μου στις δυσκολιες της ζωης.Δεν αισθανεται κομπλεξ που εχω παραπανω μορφωση και βγαζω περισσοτερα χρηματα απο αυτον,κατι που δεν τον σταματαει να με κερναει οποτε ειμαστε εξω.Και ναι μου αρεσει να με περιποιουνται και να μου ανοιγουν τις πορτες απο το να τρωω σφαλιαρες απο γκομενους που το μονο που θελουν να κανουν ειναι να ικανοποιησουν τις αρρωστημενες σεξουαλικες ορμες τους.

Avatar
Andromachi Dimitriou 21/11/2014 - 11:33

Άσε! Δεν απευθύνεται σε εσένα το άρθρο! 🙂

Avatar
pourakla1999 24/08/2014 - 16:22

“Στα καφέ δεν κάθεται μισοξαπλωμένος καπνίζοντας πουράκλα κοιτώντας το ταβάνι.”

και λιγο παρακατω….

“Δεν μιλά για ανθρώπους και αντικείμενα αλλάζοντας το μέγεθός τους (ψαρούκλα)”

τραγικοτατοτατοτατος ο αρθρογραφος

Avatar
ellinas 22/08/2014 - 05:46

Συμφωνοι με ολα, εκτος τα περι πληρωμης, πορτοφολιου κλπ τα οποια δεν ισχυουν πια. Το να πληρωνει μονο ο αντρας (εκτος αν μιλαμε βεβαια για πρωτο ραντεβου κλπ) ανηκει σε μια εποχη που οι γυναικες δεν δουλευαν (ουτε ψηφιζαν κλπ) οποτε ο αντρας ηταν ο ισχυρος που επρεπε να τα καλυπτει ολα.

Τωρα οι γυναικες δουλευουν, συναγωνιζονται στα ισα με τους αντρες για τις ιδιες θεσεις εργασιας, και ειναι απειρες οι περιπτωσεις που η γυναικα βγαζει περισσοτερα χρηματα απο τον αντρα που την συνοδευει, ή που τελικα ειναι η ιδια οικονομικα πολυ πιο ισχυρη απο τον αντρα.

Αυτο που λεω ισως να μην επαιζε ρολο οταν κι οι 2 βγαζουν ΠΑΡΑ πολλα ετσι κι αλλιως, οποτε για να κρατησουν τα προσχηματα, ενταξει, ας πληρωνει ο αντρας για το θεαθηναι, αλλα οταν ο αντρας βγαζει, πχ, 1000 το μηνα (και μολις καλυπτει νοικι & βασικα εξοδα), και και η γυναικα 3000+, δεν υπαρχει το “πληρωνει μονο ο αντρας”!! Αυτα ανηκουν σε εποχες που ηταν δεδομενο πως η γυναικα βγαζει 0.

Για τον ιδιο λογο οι παντεμενες γυναικες της εποχης εκεινης δεν ανοιγαν στομα μεσ’ το σπιτι! Η αποψη τους δεν μετρουσε, κ οταν μιλουσαν οι αντρες αυτες φερναν τους καφεδες κ δεν ηταν παρουσες την ωρα των συζητησεων. Ολα αυτα δεν ισχυουν πια, οπως κ οι απαρχαιομενες αντιληψεις περι αποκλειστικης πληρωμης του αντρα.

Για ολα τα αλλα περι σεβασμου προς το “αδυναμο” (μυικα, εννοειται μονο, πλεον) φυλο, διακριτικων τροπων κλπ σαφως και επιβαλλονται απο τον ΑΝΤΡΑ ακομα. Αυτα θα επιβαλλονται παντα. (Αρκει βεβαια η γυναικα, να ειναι ΓΥΝΑΙΚΑ, και να φερεται με τον τροπο που αξιζει τετοια μεταχειριση!) 🙂

Avatar
ellinas 22/08/2014 - 06:02

(Το ιδιο ισχυει βεβαια, τις σημερινες μερες, για τις περιπτωσεις που ο αντρας κ η γυναικα βγαζουν περιπου να ιδια χρηματα! Δηλαδη, αν ο αντρας βγαζει, πχ, 2000, και αλλα τοσα η γυναικα, αν ο αντρας τα πληρωνε ολα, η γυναικα θα ηταν η μονη που θα μπορουσε να βαζει χρηματα “στο πλαι”! Τωρα πια, υπαρχει η ισοτητα μεταξυ γυναικων/αντρων και αυτο ισχυει σε ολους τους τομεις, οχι επιλεκτικα προς το αποκλειστικο συμφερων των γυναικων!) 😉

Avatar
Στέλιος 21/03/2016 - 01:01

Nai φίλε μου πληρώνει ως εκεί που μπορεί .Προφανώς δουλεύουν κλπ αλλά μπορούν να δείξουν αλλιώς με άλλες χειρονομίες ότι δεν είσαι ενα πορτοφόλι που πληρώνει μόνο. Και μία κυρία σε στιγμή αδυναμία πρέπει να συμπαρασταθεί η να δείξει κατανόηση.Γιατί σαφώς υπάρχουν και κυρίες που ..το βλέπουν διαφορετικά .(Φυσικά δεν πληρώνεις για να κάνεις το καμπόσο αλλά γιατί πραγματικά σου αρέσει και ξέρεις και να περιποιησε μια κυρία και να προσφέρεις γενικά

Avatar
ΚΑΛΛΙΟΠΗ 08/08/2014 - 15:02

Τυχερή η γυναίκα που η ζωή την αξίωσε να γνωρίσει ενα τύπο ΑΠΚ!!!! Μπράβο σας ,να συνεχίσετε να γρά
φετε, μας αρέσει.

Avatar
nimach 17/09/2014 - 18:49

εσενα καλλιοπη αμα μεγαλωσεις σε περιμενει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ εκπληξη….

τα κερατα του ταρανδου !!!

Avatar
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΑΤΣΑ 01/08/2014 - 17:20

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ…. ΑΡΚΕΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ!!!
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΠΚ!

Avatar
Κασαγιάννης Δημήτρης 29/07/2014 - 22:45

Πραγματικά εξαιρετικό άρθρο! Μακάρι να το βλέπαν όλες και όλοι έτσι. Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος.

Comments are closed.