ΠΩΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΟΥ ΣΕ 3 ΒΗΜΑΤΑ

Ο τρόπος με τον οποίο οργανώνεις την ημέρα σου μπορεί να βελτιώσει ή να χαλάσει την παραγωγικότητα σου.

Ακόμα κι αν σκοπεύεις να είσαι ευέλικτη, η παραγωγικότητά σου πιθανότατα θα αυξηθεί καθώς η ρουτίνα σου επιτυγχάνει λίγο περισσότερο ρυθμό και αποτελείται από καλές συνήθειες. Μπορείς να αξιοποιήσεις τον χρόνο σου και να πετύχεις τους στόχους σου πιο γρήγορα όταν ακολουθείς μια καθημερινή ρουτίνα.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πού πρέπει να δώσεις προτεραιότητα και πώς να οργανώσεις το καθημερινό σου πρόγραμμα.

1.Σκέψου πώς λειτουργείς εσύ καλύτερα

Προτού μπορέσεις πραγματικά να σχεδιάσεις ένα ιδανικό καθημερινό πρόγραμμα για τον εαυτό σου, είναι χρήσιμο να μάθεις περισσότερα για το τι σε κάνει να ξεχωρίζεις. Σου αρέσει ένα καθορισμένο πρόγραμμα ή χρειάζεσαι ευελιξία;

2. Δώσε προτεραιότητα στις αξίες σου

Οικογένεια, δουλειά, φίλοι, γυμναστική, παιδιά, σύντροφος. Ποια είναι τα δομικά στοιχεία της ημέρας σου;

Αυτά προφανώς φαίνονται εντελώς διαφορετικά για τον καθένα με βάση την καθημερινότητα που ζεις και τον χαρακτήρα σου. Το να γνωρίζεις ποιες αξίες είναι υψίστης σημασίας για εσένα, όχι μόνο σήμερα αλλά και μακροπρόθεσμα, μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις μια καθημερινή ρουτίνα που να υποστηρίζει αυτές τις αξίες.

Εάν η υγεία σου είναι κορυφαία προτεραιότητα και δεν βρίσκεις  ποτέ χρόνο για να την ιεραρχήσεις, τότε θα πρέπει να σκεφτείς τρόπους για να αλλάξεις το πρόγραμμά σου, ώστε να βρεις  χρόνο για να οργανώσεις την ημέρα σου γύρω από αυτή. Για παράδειγμα να αρνηθείς μια βραδινή έξοδο για να πας νωρίς για ύπνο.

3. Διαμόρφωσε μια πρωινή ρουτίνα

Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι ξεκινούν τη μέρα τους με μια πρωινή ρουτίνα που ταιριάζει με τις αξίες της ζωής τους.

Επιστρέφοντας στις αξίες, ξεκίνησε την μέρα σου με τις πιο σημαντικές εργασίες. Θέλεις για παράδειγμα να γράφεις ημερολόγιο, να κάνεις πρωινή γυμναστική ή να πίνεις τον καφέ σου με την ησυχία σου; Ξεκίνα την κάθε μέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον εαυτό σου, για να είσαι και αργότερα πιο ήρεμη και με καλύτερη διάθεση.

Οι πρωινές ρουτίνες είναι προσωπικές, αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό όλοι να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με καλή πρόθεση και όχι με το στερεότυπο να βγαίνουμε βιαστικά από την πόρτα με τον καφέ στο χέρι.

Μ.Ε.

Featured image: pexels.com/@yankrukov

You may also like