Αδυνατίστε, τρομάζοντας!

Πρόσφατη μελέτη απέδειξε ότι τα θρίλερ τρόμου σε κάνουν να καις τόσες θερμίδες, όσες έχει μία σοκολάτα! Βάλτε λοιπόν τις φόρμες σας, καθίστε στον καναπέ και δείτε ξανά την «Λάμψη» του Κιούμπρικ. Ζυγιστείτε. Επαναλάβετε το επόμενο βράδυ.
Νομίζετε ότι είναι αστείο; Η αλήθεια είναι ότι … είναι κάπως αστείο! Ομως ο Δρ. Ρίτσαρντ Μακένζι, πανεπιστημιακός καθηγητής Ψυχολογίας και ερευνητής στην λειτουργία του φυσικού μεταβολισμού, μιλάει σοβαρά. Μία μελέτη του απέδειξε ότι παρακολουθώντας μία 90λεπτη ταινία τρόμου, ένας μέσος οργανισμός καίει περίπου 113 θερμίδες (κάτι που αντιστοιχεί σε μισάωρο περπάτημα).

Κάποιες ταινίες είναι πιο αποτελεσματικές από άλλες – παραδείγματος χάρη η «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ μοιάζει να καίει τα λίπη (μαζί με το μυαλό μας) περισσότερο από όλες τις άλλες, με δεύτερα τα «Σαγόνια του Καρχαρία» του Σπίλμπεργκ και τρίτο τον «Εξορκιστή».

Η εξήγηση του Δόκτωρα Μακένζι είναι απλή: οι ταινίες τρόμου ανεβάζουν τους παλμούς της καρδιάς γιατί σε τρομάζουν και σε στρεσάρουν. «Κάθε ένα από τα 10 φιλμ που μελετήσαμε ανεβάζει τους παλμούς σε σημείο αεροβικής άσκησης» δήλωσε ο Μακένζι.

«Όσο ανεβαίνουν οι παλμοί, η καρδιά αντλεί αίμα γρηγορότερα και το σώμα δέχεται κύματα αδρεναλίνης. Ταυτόχρονα, οι απότομες εξάρσεις στρες (οι σκηνές που «αναπηδάς στην καρέκλα σου» ) εκκρίνουν ακόμα περισσότερη αδρεναλίνη, κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενεργοποιείται ο μεταβολισμός και να καίει θερμίδες…»
Οπότε μην παιδεύεστε στα γυμναστήρια, απλά μην κρύβεστε πίσω από το μαξιλάρι του καναπέ όταν ακούτε το «Heeeeeeeere’s Johnnyyyyy»! Κρατήστε τα μάτια σας ορθάνοιχτα και καταναλώστε τρόμο.

Ιδού η δεκάδα των ταινιών τρόμου που καίνε τις περισσότερες θερμίδες:

«Η Λάμψη» (184 θερμίδες)
«Τα Σαγόνια του Καρχαρία» (161 θερμίδες)
«Ο Εξορκιστής» (158 θερμίδες)
«Alien» (152 θερμίδες)
«Saw» (133 θερμίδες)
«Ο Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες» (118 θερμίδες)
«Paranormal Activity» (111 θερμίδες)
«The Blair Witch Project» (107 θερμίδες)
«The Texas Chain Saw Massacre» (105 θερμίδες)
« [Rec]» (101 θερμίδες)

Πηγή: http://news247.gr,
Επιμέλεια: Πόλυ Λυκούργου

You may also like