Αιγόκερως : ο ήρεμος ηγέτης

Είμαστε ακόμη στον πρώτο μήνα της χρονιάς και το 10ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλο έχει ήδη ανατείλει στον ορίζοντα. Είναι το πρώτο από τα ζώδια του χειμώνα και σηματοδοτεί την έναρξή του.

Παρότι ζώδιο θηλυκό -άλλωστε είναι η κατσίκα του ζωδιακού κύκλου- και με ποιότητά παρορμητική,  ο Αιγόκερως πατάει σταθερά τα πόδια του στη μητέρα Γη. Με κυβερνήτη τον σοβαρό, αυστηρό πατέρα Κρόνο, είναι το πιο κατάλληλο ζώδιο όσον αφορά τη διαχείριση του χρόνου και τη σωστή ταξινόμηση όσων πρέπει να γίνουν μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.  Οι Αιγόκεροι ξέρουν τι μπορεί να γίνει και τι όχι μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Ο αποφασιστικός, υποµονετικός και υπεύθυνος Αιγόκερως, προορίζεται για µεγαλεία, ειδικά στην καριέρα του. Η φιλοδοξία και η εργατικότητα είναι κυρίαρχα χαρακτηριστικά του. Αν και είναι ρεαλιστής, αυστηρός και συχνά αποζητά την αποδοχή και τον θαυµασµό των άλλων, η διάθεση για εξουσία ενίοτε τον αποµονώνει. Στις σχέσεις του είναι πιστός και αφοσιωµένος.

Παρότι ζώδιο θηλυκό -άλλωστε είναι η κατσίκα του αστρολογικού στερεώµατος- και µε ποιότητα παρορµητική, ο Αιγόκερως πατάει σταθερά τα πόδια του στη µητέρα Γη. Η γήινη σοφία του τον βοηθάει να «γειώνει» οποιαδήποτε σκέψη ή ονειροπόληση. Ρεαλιστής και ενίοτε σκληρός πραγµατιστής, ο Αιγόκερως είναι προσγειωµένος σε ένα πιο ευρύ, κοσµικό επίπεδο. Ο Αιγόκερως ανησυχεί πολύ και έντονα για τα πρακτικά θέµατα της ζωής: η καριέρα, τα χρήµατα, η καθηµερινότητα, η ασφάλεια κάθε είδους – είτε υλική είτε συναισθηµατική. Πιστεύει ακράδαντα πως πρέπει να δουλεύει σκληρά και να είναι πάντα προετοιµασµένος για κάθε εµπόδιο που θα βρεθεί στον δρόµο του.

Είναι πάντα προετοιμασμένος για το χειρότερο και εντοπίζει αμέσως ελαττώματα σε ανθρώπους και καταστάσεις. Ακόμη και νομίζει πως κάτι είναι ανέφικτο έχει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να το υλοποιήσει.

Ο Αιγόκερως ανησυχεί πολύ και έντονα για τα πρακτικά θέματα της ζωής: η καριέρα, τα χρήματα, η καθημερινότητα, η ασφάλεια καθε είδους-είτε υλική είτε συναισθηματική. Πιστεύει ακράδαντα πως πρέπει να  δουλεύει σκληρά και πως πρέπει να είναι πάντα προετοιμασμένος για κάθε εμπόδιο βρεθεί στο δρόμο του.

Μερικές φορές η ειλικρίνειά του «σκοτώνει» τον όποιο αρχικό ενθουσιασμό με τη γήινη προσέγγισή του. Ο Αιγόκερως είναι ρεαλιστής και βλέπει τα πράγματα όπως είναι, χωρίς ψευδαισθήσεις ή ροζ γυαλιά.

Ιδιαίτερα υπερήφανος, φοβάται την αποτυχία όσο τίποτε άλλο Αν ψάχνετε σοβαρότητα, σταθερότητα, υπευθυνότητα, φιλοδοξία και αυστηρότητα σ’ ένα σύντροφο,  τότε ο Αιγόκερως είναι ο πιο κατάλληλος.
Πρακτικός, φιλόδοξος και υπερήφανος, μπορεί να γίνει και τσιγκούνης,  πολύ συντηρητικός, επιφυλακτικός και απόλυτος, αλλά παράλληλα και πολύ γοητευτικός, ειδικά όταν τα βασικά του όπλα είναι το χρήμα και η εξουσία.
Υπάρχει, άλλωστε καλύτερος εκπρόσωπος του ζωδίου αυτού, από τον Αριστοτέλη Ωνάση, τον δυναμικό εφοπλιστή, τον international jet-setter και bon-viveur, τον άντρα που αγάπησαν οι πιο διάσημες γυναίκες της εποχής του;

Έχετε δοκιμάσει ποτέ παλαιωμένο κρασί; Η καλύτερη γεύση είναι όταν είναι ώριμο και έντονο- έτσι δεν είναι; Το ίδιο ισχύει για ένα άνδρα Αιγόκερω που  είναι πραγματικά  ρομαντικός με όλη του την καρδιά, αλλά χωρίς πολλά λόγια.  Τα συναισθήματά του είναι βαθιά και διαρκούν, όμως θα δυσκολευτεί να τα δείξει. Αν και οι Αιγόκεροι άνδρες είναι από τη φύση τους μελαγχολικοί και λιγομίλητοι, όταν τους γνωρίσετε καλύτερα, θα σας αποκαλύψουν τα βαθύτερα μυστικά τους και τα σοβαρά τους συναισθήματα. Ο Αιγόκερως δεν μπαίνει σε μια σχέση πάρα πολύ γρήγορα. Αλλά όταν το κάνει, είναι με πλήρη συναίσθηση, αφοσίωση και πίστη. Μπορεί να μην λένε ανοιχτά τι νιώθουν οι Αιγόκεροι, αλλά  στη σχέση θα προσφέρουν ασφάλεια και άνεση στις πιο δύσκολες στιγμές. Με τα χρόνια, η αγάπη του ωριμάζει σαν παλιό κρασί-γίνεται πλουσιότερη, ωριμότερη, εντονότερη.
H δυναμική πρώτη κυρία της Αμερικής Michelle Obama, ο ιδεαλιστής Martin Luther King , ο συγγραφέας Χαλίλ Γκιμπράν, ο ανεπανάληπτος σερ Aντονι Χόπκινς και ο γοητευτικός Denzel Washington ανήκουν στο ζώδιο του Αιγόκερου.

Το 2019, είναι μια χρονιά με δύσκολες αλλά και ξαφνικές αλλαγές για τον Αιγόκερω που καλείται να αντιμετωπίσει τις ευθύνες του σε πολλά επίπεδα, κάτι που ξέρει να κάνει καλά. Οι ευκαιρίες για αλλαγή δεν θα λείψουν τόσο στην καριέρα όσο και στην προσωπική του ζωή, λόγω  την έλευσης του περιοριστικού Κρόνου στο αυτό, από το τέλος του 2018. Από την άλλη, ο Ουρανός στον Ταύρο θα φέρει ξαφνικές και έντονες αλλαγές πορείας, ξαφνικούς έρωτες, απρόβλεπτα γεγονότα και πολλές καινούργιες γνωριμίες, που μόνο καλό μπορούν να κάνουν στον Αιγόκερω, αφού-κυρίως- θα τον ξεκουνήσουν!

You may also like