Αυξήστε το ερωτικό σας IQ!

1d2ccc461a5f7cd20e26b4d9debaebe2Σας φαίνεται παράδοξο που διαβάζετε για το ερωτικό IQ τέτοια ώρα; Είναι Κυριακή πρωί, έχετε χρόνο να χαλαρώσετε και να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και τη σχέση σας…αν όχι τώρα σίγουρα μέσα στην ημέρα ή αργότερα τη νύχτα! Δεν είναι τυχαίο που επιλέξαμε αυτό το θέμα για να ξεκινήσουμε τα άρθρα μας. Διαβάστε, προβληματιστείτε και εξασκηθείτε!

Oι μέρες όπου η εξυπνάδα ενός ανθρώπου μετριόταν μόνο με το IQ του έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πρώτος, γύρω στη δεκαετία του ’80, ένας ψυχολόγος και καθηγητής στην Παιδαγωγική Σχολή του Χάρβαρντ, ο Χάουαρντ Γκάρντνερ, με το βιβλίο του «Frames of Mind» («Τα όρια του νου») αμφισβήτησε την τόσο μονοδιάστατη και περιορισμένη αυτή θεώρηση της ανθρώπινης νοημοσύνης. Η πεποίθηση του αμερικανού ψυχολόγου ήταν ότι οι άνθρωποι δεν διαθέτουν μία και μοναδική νοημοσύνη, αλλά πολλές. Σήμερα, αναγνωρίζουμε πλέον ότι η συναισθηματική νοημοσύνη -το γνωστό σε όλους μας EQ, για το οποίο έχει γίνει τόσος λόγος- είναι τόσο απαραίτητη όσο και η ακαδημαϊκή μόρφωση για να ζήσουμε μια ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή. Υπάρχει όμως και άλλος ένας, τρίτος, τύπος νοημοσύνης, που τελευταία έχουν αρχίσει να συζητούν οι ειδικοί. Ένα είδος εξυπνάδας που θα μπορούσε να είναι το «κλειδί» για καλύτερες, πιο ευτυχισμένες και ουσιαστικές σχέσεις. Πρόκειται για το ερωτικό IQ. Και δεν χρειάζεται να ξεκινήσουμε μαθήματα αισθησιακού χορού ή να αρχίσουμε να μελετάμε με προσήλωση το Κάμα Σούτρα για να το αυξήσουμε. Το ερωτικό IQ μπορεί να τονωθεί με το να καλλιεργήσουμε τον αισθησιασμό μας και να εξερευνήσουμε τη σεξουαλικότητά μας, ώστε να γνωρίσουμε τι μας ευχαριστεί και παράλληλα να αποκτήσουμε ερωτική αυτοπεποίθηση. Άλλωστε, η ερωτική μας ζωή είναι ένας τομέας στον οποίο αξίζει να επενδύσουμε.

Τι θα κερδίσουμε
Αν καταφέρουμε να αυξήσουμε το ερωτικό μας IQ, ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι σίγουρα η ερωτική και η σεξουαλική μας ζωή και βέβαια η σχέση μας. Αλλά σίγουρα θα επηρεαστεί και το IQ μας. Καθώς η εξυπνάδα δεν είναι ένα μόνο πράγμα, το να αυξήσουμε το ερωτικό μας IQ θα μπορούσε να μας βοηθήσει να γίνουμε γενικά πιο έξυπνοι, πιθανώς και πιο επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι. Άλλωστε και οι επιστημονικές έρευνες συμφωνούν με την παρακάτω διαπίστωση: Οι άνθρωποι που έχουν καλή σεξουαλική-ερωτική ζωή διαθέτουν πιο κοφτερό μυαλό και γενικά αποδίδουν καλύτερα.

3476081bf26f3ea86783f56a9f9ba963Και για του λόγου το αληθές:
* Οι συχνές ερωτικές επαφές φαίνεται ότι αυξάνουν τα επίπεδα των οιστρογόνων, γεγονός που βελτιώνει τη νοητική λειτουργία στις γυναίκες, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου
Στάνφορντ.
* Έρευνες δείχνουν ότι όταν πριν από μια δύσκολη και στρεσογόνο παρουσίαση έχει προηγηθεί ένα απολαυστικό σεξ, αυξάνονται οι πιθανότητες να παραμείνουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκειά της, κάτι που δεν συμβαίνει με όσους δεν έκαναν προηγουμένως καλό σεξ ή δεν έκαναν καθόλου. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν επίσης ότι και αυτό οφείλεται στην ορμόνη ωκυτοκίνη, η οποία χαλαρώνει τον οργανισμό και ρίχνει την πίεση του αίματος.
*  Έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ στις Η.Π.Α. υποστηρίζει ότι οι τακτικές ερωτικές συνευρέσεις συνδέονται με καλύτερη πνευματική υγεία. Τα πειράματα που έκαναν οι ειδικοί σε ποντίκια μέσης ηλικίας έδειξαν ότι μετά το ζευγάρωμα τα ποντίκια είχαν αναπτύξει περισσότερα νέα εγκεφαλικά κύτταρα. Για την ακρίβεια, οι ερευνητές παρατήρησαν αύξηση στον αριθμό των νέων νευρώνων στον ιππόκαμπο, το τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μνήμη.

Πώς θα τα καταφέρουμε

*  Με την περιέργεια: Ο στόχος είναι να είμαστε ανοιχτοί στις νέες εμπειρίες. Διαβάζουμε, ψάχνουμε, επινοούμε, ώστε να βάζουμε καινούργια πράγματα στη σεξουαλική μας ζωή και να την κάνουμε κάθε φορά πιο ενδιαφέρουσα. Θέλουμε πιο πολλά προκαταρκτικά; Διαφορετικές στάσεις; Ένα μπολ με φράουλες και σαντιγί στο κρεβάτι μας; Δεν έχουμε παρά να το τολμήσουμε.
Η άσκησή μας για το σπίτι: Κάνουμε ένα αισθησιακό ντους, επιμένοντας με το νερό στα διάφορα σημεία του σώματός μας. Ο στόχος είναι να καταλάβουμε ποια σημεία είναι τα πιο ερωτικά, αυτά δηλαδή που ανταποκρίνονται περισσότερο στα ερεθίσματα.
2d7ac208dddc160685548519b333619c* Με τα αγγίγματα: Η αφή είναι η πιο σημαντική αίσθηση όταν πρόκειται για την αύξηση του ερωτικού IQ. Σε πρόσφατη έρευνα, 61% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ήθελαν να απολαμβάνουν περισσότερα αγγίγματα και χάδια από τον/τη σύντροφό τους. Άλλωστε, μέσω των αγγιγμάτων και της αφής μπορούν να μεταδοθούν πολλά μηνύματα και να διατηρηθεί η καλή συναισθηματική και ερωτική επαφή ανάμεσα στο ζευγάρι. Δυστυχώς, όταν μια σχέση δεν είναι πια πρόσφατη και μετράει κάποια χρόνια, τα αγγίγματα και τα χάδια τείνουν να μειώνονται πολύ.
Η άσκησή μας για το σπίτι: Ρυθμίζουμε ένα χρονόμετρο στα 15΄. Στη συνέχεια, αγγίζουμε, χαϊδεύουμε, φιλάμε, τσιμπάμε ελαφρά σε διάφορα σημεία τον/τη σύντροφό μας, που είναι γυμνός/ή. Εκείνος/η λέει «ναι» ή «όχι», με απόλυτη ειλικρίνεια, ανάλογα με το αν του/της αρέσει αυτό που νιώθει σε κάθε άγγιγμα. Έτσι, χτίζουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ μας και έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε σε βάθος τι αρέσει και τι θέλει ο/η σύντροφός μας. Αφού περάσουν τα 15΄, αλλάζουμε θέσεις.
* Με τα φιλιά: Ας θυμηθούμε πόσο πολύ συχνά και για πόσο διάστημα φιλιόμασταν με τον/τη σύντροφό μας όταν πρωτογνωριστήκαμε και πόσο σημαντικά ήταν τότε τα φιλιά για εμάς. Όσο περνούν τα χρόνια, τα ζευγάρια σταματούν να φιλιούνται τόσο. Και όμως, αξίζει να βρούμε τη χαμένη απόλαυση του φιλιού˙ θα αυξήσει την επιθυμία που νιώθουμε ο ένας για τον άλλον.
Η άσκησή μας για το σπίτι: Ξαπλώνουμε στο κρεβάτι μας ή μπαίνουμε στο ντους ή καθόμαστε στο χαλί στο πάτωμα και επιδιδόμαστε μόνο σε φιλιά για τουλάχιστον 15΄. Οτιδήποτε άλλο απαγορεύεται.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου, στο KissMyGrass.gr

You may also like