Αφρικανικός χορός στο Women for Life

aa9e015da29796e7a63dd7f0a0b495a0Στην Αφρική δεν υπάρχει τίποτα πιο χρήσιμο από τον ρυθμό. Ο ρυθμός σου επιτρέπει να κάνεις τα πάντα: να δουλέψεις, να γιορτάσεις, να θρηνήσεις, να καλέσεις τους θεούς, να επικοινωνήσεις, ν’ ανακουφίσεις την ψυχή σου.
Ο αφρικάνικος χορός, λοιπόν, o οποίος πραγματοποιείται με την συνοδεία των αφρικάνικων κρουστών (ρυθμός), είναι κάτι παραπάνω από μια τέχνη έκφρασης,είναι ένας τρόπος ζωής, ένας τρόπος ύπαρξης.
Λειτουργεί θεραπευτικά μέσα από τη συνειδητότητα και την ελευθερία του σώματος συνδέοντας το κάθε άτομο με την δικιά του εσωτερική ρυθμική δύναμη,πόσο μάλλον στις μέρες μας που οι άνθρωποι έχουν την τάση να ακολουθούν περιορισμένα πρότυπα κίνησης.

Το μάθημα χωρίζεται σε τέσσερα βασικά μέρη:
1) Ζέσταμα το οποίο έχει σκοπό, εκτός από την προθέρμανση των μυών, την απελευθέρωση του αυχένα, του στέρνου, της λεκάνης, των χεριών κατανοώντας τον τρόπο που κάθε μέρος του σώματος κινείται ξεχωριστά από το υπόλοιπο.
2) Εξοικείωση με τον αφρικάνικο χορό μέσα από απλά και βασικά βήματα.
3) Παράδοση χορογραφίας (σειρά από βήματα) και τραγουδιού εμπνευσμένα από την παράδοση της δυτικής Αφρικής.
4) Ασκήσεις stretching και χαλάρωσης εστιάζοντας στην αναπνοή.

Το μάθημα πραγματοποιείται με τη συνοδεία “live” αφρικάνικων κρουστών.

Λίγα λόγια για την καθηγήτρια χορού:
Η Κατερίνα Καρατζή άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα αφρικάνικου χορού με τη Δάφνη Ασημακοπούλου(2006) ενώ ταυτόχρονα σπούδασε αφρικάνικα κρουστά στα “Κρουστά της Τάκη” με τον Λευτέρη Γρηγορίου και τον Νίκο Πολυχρονίδη.
Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια αφρικάνικου χορού με τους Norma Claire, Aicha Diallo, Moise Kourouna, Mamadama Camara, Fanta Dembele και σε σεμινάρια αφρικάνικων κρουστών με τους Babara Bangoura,Harouna Dembele, Davide Torti, Mare Sanogo και Μoussa Oulare, Taga Sidibe.

aacc9b85c70a261b250ac24a313c9899Tον Δεκέμβριο του 2010 ταξίδεψε στο Μάλι και στη Γουινέα μελετώντας τη μουσική και χορευτική παράδοση της δυτικής Αφρικής. Ως performer έχει δώσει παραστάσεις με την ομάδα χορού “Anasa”,την ομάδα κρουστών “Τα Κρουστά της Τάκη” , με την ομάδα “African Percussion” και με την ομάδα Ubuntu Group

(Ο Χορός Στο Σταυροδρόμι των Πολιτισμών, Θέατρο Δώρα Στράτου 2013)
Είναι χορεύτρια-χορογράφος της ομάδας Troupe Emma Ya και από τους βασικούς ιδρυτές του συλλόγου Watoto Africa.

INFO: Κάθε Κυριακή του Οκτώβρη, 5/10, 12/10, 19/10, 26/10

Ώρα: 7.00-8.30 μ.μ

ΧΩΡΟΣ: Women for Life, Γρ.Ξενοπούλου 10, Νέο Ψυχικό, τηλ: 210 6740302

ΚΟΣΤΟΣ: 45 ευρώ
Μεμονωμένο μάθημα: 15 ευρώ

You may also like