Η συνταγή για την πιο λαχταριστή crème brulee, από τη Νατάσα Σχοινά

Όταν πρόκειται για μία τόσο θεσπέσια γεύση όπως αυτή, ποιος να μπορέσει να αντισταθεί; Άλλωστε οι γλυκιές απολαύσεις αποτελούν αδυναμία των περισσότερων από εμάς. Κι αν νομίζετε ότι η παρασκευή της είναι ακατόρθωτη, διαβάστε παρακάτω και θα αλλάξετε αμέσως γνώμη.

Υλικά

6 κρόκους αυγών
6 κουταλιές της σούπας άσπρη ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας
2 ½ φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

10581386_10152724034936955_2117965882_nΟδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και βανίλια σε ένα μπολ μέχρι να πήξουν και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε ένα τηγάνι και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι σχεδόν να βράσει. Αφαιρέστε την κρέμα γάλακτος από τη φωτιά αμέσως. Ανακατέψτε τη με τα ασπράδια  και χτυπήστε μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Ρίξτε το μείγμα με την κρέμα στο πάνω μέρος ενός δίπατου βραστήρα (ή σε ένα σκεύος για μπενμαρί πάνω από μια κατσαρόλα). Ρίξτε μέσα και ανακατέψτε βραστό νερό μέχρι το πίσω μέρος του κουταλιού να περιβάλλεται ελαφρά από άσπρο μείγμα (περίπου 3 λεπτά). Απομακρύνετε το μείγμα από τη φωτιά και χύστε το σε ένα ρηχό ανθεκτικό στη θερμότητα πιάτο.

Προθερμάνετε το φούρνο για να το ψήσετε.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τις υπόλοιπες δύο κουταλιές άσπρης και καστανής ζάχαρης. Κοσκινίστε αυτό το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από την κρέμα. Τοποθετήστε το πιάτο κάτω στο φούρνο μέχρι αυτή να λιώσει (περίπου 2 λεπτά). Παρακολουθήστε προσεχτικά έτσι ώστε να μην καεί.

Αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Πηγή: allrecipes

You may also like