Βασικές αρχές για τη δίαιτα

SAMSUNG

Σε κάθε τι που θέλουμε να ξεκινήσουμε και να τηρήσουμε υπάρχουν κάποιες αρχές που κανόνες που ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσουμε αν θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί. Το ίδιο ισχύει και για τη δίαιτα….

Είμαστε ακόμα στις αρχές, σχετικά, του καλοκαιριού και θέλουμε όλοι και όλες να βγούμε με όσο γίνεται πιο αξιοπρεπές σώμα. Φυσικά οι εξαντλητικές δίαιτες δεν ενδείκνυνται για κανέναν. Μόνο με τη σωστή διατροφή θα δείτε αποτέλεσμα. το οποίο δεν σημαίνει “τρώω υγιεινές τροφές”.

Είναι σημαντικό να κάνετε σωστούς συνδιασμούς και ακολουθώντας ένα χρονοδιάγραμμα.. Είναι ο μόνος κανόνας για να χάσετε κιλά… Σας το γράφω από την εμπειρία μου, πηγαίνοντας σε μία καταπληκτική διαιτολόγο/διατροφολόγο, την κα Ντίντα Καπιτζόγλου, όπου με σοβαρό προγραμματισμό έχασα τα 16 κιλά της εγκυμοσύνης. Δεν θα σας αποκαλύψω όλα τα μυστικά της, αν και κατα διαστήματα έχουμε δημοσιεύσει άρθρα βασισμένα στις “οδηγίες” της…

Διαβάστε μερικούς κανόνες σωστής διατροφής προκειμένου να χάσετε (και χάσουμε) τα περιττά κιλά, με σωστό τρόπο… (στο άρθρο αυτό είναι ένα “συμμαζεμα” των όσων έχουμε διαβάσει.

-Με το που ξυπνάτε στύψτε μισό λεμόνι σε χλιαρό νερό και πιείτε το…
-Καθημερινά 3 γευματα + σνακ μεταξύ πρωινού μεσημεριανού και μεσημεριανού-βραδυνού
-Ποτέ το φρούτο αμέσως μετά το φαγητό, αφήστε να περάσουν 3 ώρες.
-Μην αμελείτε να πίνετε νερό, πολύ νερό, 6-8 μεγάλα ποτήρια είναι το minimum. Προτιμείστε το από τα αναψυκτικά και το αλκοόλ. Προσθέστε στο διαιτολόγιό σας πράσινο τσάι και χυμούς φρούτων (αντι για φρούτα, όχι όλα μαζί).
-Μην ξεχνάτε τα λαχανικά στο γεύμα ή στο δείπνο
-Να χρησιμοποιείτε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τις σαλάτες. Ποτέ ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο, και τη μαργαρίνη.
-Αποφύγετε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
-Ιδανικό θα ήταν να “κόβατε” το αλκοόλ και τον καφέ.
-Συνδιάστε το κρέας/κοτόπουλο/ψάρι με σαλάτα κι αποφύγετε τις πατάτες και το ρύζι.
-Πείτε ΟΧΙ στο ψωμί, κέικ και πίτσα…
-Και σχετικά με το παγωτό… προτιμείστε το σορμπέ..

Προσπαθείστε και θα δείτε αποτέλεσμα…

Σχετικό άρθρο:
Γιατί Πρέπει να Πίνουμε το Πρωί Ζεστό Νερό με Λεμόνι!

You may also like