Γιατί λέγονται έτσι; Οι πιο παράξενες προελεύσεις λέξεων….

Το ζιβάγκο
Το κλειστό ως το λαιμό πουκάμισο, χωρίς πέτα και μονόχρωμο. Η ονομασία του από τον ήρωα του μυθιστορήματος <>, του Ρώσου Μπόρις Πάστερνακ ([1890-1960) που επιβλήθηκε παγκόσμια.

 

 

 

 

 

Η κολόνια
Τη χρησιμοποιούμε κάθε μέρα,μας αρωματίζει, μας φρεσκάρει…Είναι γνωστή απο τον 17ο αιώνα, αλλά το όνομα της το πήρε αργότερα απο την γερμανική πόλη Κολωνία (Γερμανικά Κοln ιταλικά colonia γαλλικά cologne)

 

 

 

 

To κονιάκ
Το πασίγνωστο, εύγευστο και τονωτικό οινοπνευματώδες ποτό χρωστάει το όνομα του στη γαλλική πόλη Cognac,φυσικά επειδή εκεί γεννήθηκε κι απο ‘κεί έγινε παγκόσμιο γνωστό.

 

 

 

 

 

 

 

Η μαρέγκα
Η ιταλική πολη Marengo φημίστηκε παγκόσμια ως…μαρέγκα. Ποιος δεν τη γνωρίζει;

 

 

 

 

 

Η σαμπάνια
Το αφρόδες αρωματικό κρασί, παραγωγή και εξειδίκευση της περιοχής της Γαλλίας Champagne. Στην Ελλάδα εξελληνισμένη σε Καμπάνια έδωσε την ονομασία καμπάνιτης οίνος όρος που βρίσκεται πια μόνο στα λεξικά.

 

 

 

 

Η σαντιγί
Η πασίγνωστη κρέμα που στολίζει και καλλωπίζει τα γλυκά και τα κάνει πιο γευστικά.
Το όνομα της οφείλεται στη γαλλική πόλη Chantilly, όπου οι ζαχαροπλάστες της την πρωτοχρησιμοποιησαν και την έκαναν μια απο τις πιο… νόστιμες πόλεις της Γαλλίας.

 

 

You may also like

2 Σχόλια

Avatar
Giorgos 28/03/2013 - 13:35

Να προσθέσω κι εγώ μια πληροφορία: Τα διάσημα παιχνίδια Lego κατασκευάστηκαν από έναν Δανό επιπλοποιό αρχικά ως μινιατούρες των επίπλων που του παραγγέλναν οι πελάτες του. Το 1949 άρχισε να παράγει τα γνωστά πλαστικά παιχνίδια και τα ονόμασε Lego από τις δανέζικες λέξεις Leg (=παίζω) και Godt (=καλά). Η ονομασία αυτή είχε επιτυχία γιατί στα λατινικά lego σημαίνει “ενώνω”… studioologramma.com

Avatar
The K-magazine 28/03/2013 - 19:11

Σας ευχαριστουμε πολυ για την πληροφορία+ενημέρωση

Comments are closed.