Γνωρίζατε ότι η 1η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου;

Ούτε κι εμείς! Μάθετε λοιπόν ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά, η 1η Νοεμβρίου θεωρείται ως η International Xinomavro Day.

Το Ξινόμαυρο, από τις πλέον εμβληματικές και αξιόλογες ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα και από τις πιο χαρακτηριστικές για την οινοποιία της Βόρειας Ελλάδας, έχει μεσαίας έντασης χρώμα, υψηλή οξύτητα και πλούσιο άρωμα.

Για το λόγο αυτό, η ένωση οινοποιών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» διακρίνοντας τη σπουδαιότητα και τη μοναδικότητα του,αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτήν την πρωτοποριακή κίνηση που συμβάλει στην προβολή και προώθηση της ποικιλίας αυτής σε διεθνές επίπεδο.

Εφέτος, για να γιορτάσουμε αυτή την ιδιαίτερη ημέρα προτείνουμε το «Κτήμα Άλφα Ροζέ».

 Ένακρασί 100% Ξινόμαυρο, σε χρώμα απαλό ροζέ με ανταύγειες saumon. Μύτη φρουτώδη με πλούσια αρωματική έκφραση. Με ιδιαίτερα ισορροπημένο στόμα, γεμάτο, λιπαρό και δροσερό, με εκφραστική και μακρά επίγευση.

Συνδυάζεται αρμονικά με παραδοσιακές Ελληνικές γεύσεις. Αναδεικνύει πιάτα που έχουν ως βάση τους τη ντομάτα και τις πιπεριές Φλωρίνης όπως κοκκινιστά λαδερά, ζυμαρικά σε ελαφρές κόκκινες σάλτσες, ντομάτες γεμιστές και σούπα γκασπάτσο. Επίσης είναι ιδανική επιλογή για πίτσα, αλλά και εξωτικές κουζίνες.

Ιδανική απόλαυση στους 12-14ο.

Λίγα λόγια για το Κτήμα ΑΛΦΑ

Το Κτήμα ΑΛΦΑ βρίσκεται στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας, στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1997 από τον έμπειρο αμπελουργό Μάκη Μαυρίδη και τον χημικό-οινολόγο Άγγελο Ιατρίδη, ο οποίος έχοντας δραστηριοποιηθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας επέλεξε τον Αμύνταιο για να δημιουργήσει το δικό του κρασί.

You may also like