Γυμνάζεσαι στο σπίτι; Αυτός είναι ο must have εξοπλισμός

Έχεις επενδύσει στα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια και ρούχα, έχεις προσαρμόσει το χρόνο σου κι έχεις ξεκινήσει μία νέα ρουτίνα γυμναστικής. Πρώτα απ’΄ολα μπράβο γι’ αυτή τη νέα απόφαση που μακροπρόθεσμα θα διαπιστώσεις πως μόνο όφελος θα δεις! Αυτόματα κάποια στιγμή θα θέλεις να ανεβάσεις το “level” δυσκολίας με τη βοήθεια εξοπλισμού, όμως προτιμάς να συνεχίσεις να το κάνεις αυτό στην άνεση του σπιτιού σου κι επιπλέον θες να το κάνεις με το μικρότερο δυνατό κόστος. No problem κι εδώ! Σου έχουμε τον εξοπλισμό στον οποίο μπορείς να επενδύσεις για να εμπλουτίσεις την προπόνησή σου!

01 Λάστιχα αντίστασης.

Ιδιαίτερα οικονομικά, καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο (χωράνε άνετα και στη βαλίτσα της εκδρομής σου!) κι η χρήση τους είναι απεριόριστη. Ειδικά αν μόλις ξεκίνησες να γυμνάζεσαι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα λάστιχα αντίστασης σε ένα μεγάλο φάσμα ασκήσεων τόσο για τα πόδια και τους γλουτούς όσο και για το πάνω τμήμα του σώματος και τα χέρια. Μπορείς μάλιστα να αναζητήσεις συσκευασία με σετ λάστιχων όπου το καθένα αντιστοιχεί και σε διαφορετικό επίπεδο αντίστασης.

               02 Βαράκια.

Οι ασκήσεις με τα βάρη συμβάλλουν στη δημιουργία νέων και δυνατότερων μυών. Επίλεξε για αρχή ένα ή και δύο ελαφριά ζευγάρια, σταδιακά αύξησε τις επαναλήψεις των ασκήσεων με αυτά και μετά από λίγο διάστημα που θα τις ολοκληρώνεις εύκολα και χωρίς να ζορίζεσαι, “αναβαθμίζεις” σε μεγαλύτερο βάρος.

               03 Kettlebells.

Όταν αποφασίσεις πως έφτασε η ώρα να ανεβάσεις λίγο το επίπεδο δυσκολίας της προπόνησής σου, είναι η ώρα των kettlebells. Οι γυμναστές κι οι personal trainers τα λατρεύουν και τα συστήνουν ανεπιφύλακτα όχι μόνο επειδή βοηθούν στην αύξηση της μυϊκής μάζας αλλά κι επειδή βελτιώνουν την ισορροπία μας έως και κατά 13%, πράγμα απαραίτητο στην αερόβια άσκηση (τρέξιμο, κολύμβηση κ.ο.κ.). Φυσικά κι εδώ ισχύει ό,τι και με τα βαράκια: πρώτα ξεκινάμε με ένα ελαφρύ βάρος και όσο περνάει ο καιρός και αξιολογούμε τις αντοχές μας, αυξάνουμε.

               04 Sliders aka gliders (δίσκοι ολίσθησης).

Πρόκειται για ένα ζευγάρι μικρών δίσκων που, βάζοντάς τους κάτω από τα πέλματα ή τα χέρια, μας βοηθούν να γλιστρούμε στο έδαφος, όταν χρειάζεται. Ενδεικτικά μπορούν να διευκολύνουν τα mountain climbers και τα lunges και συνιστώνται επειδή ενισχύουν την κινητοποίηση σε όλο το σώμα.

               05 Ιατρική μπάλα.

Άλλο ένα αγαπημένο αξεσουάρ των γυμναστών, η medicine ball (όπως είναι πιο γνωστή) όχι μόνο μπορεί να αυξήσει την ενδυνάμωση, αλλά βελτιώνει κατά πολύ την ισορροπία και το συγχρονισμό των κινήσεων. Plus, they’re fun!

               Added bonus: Μονόζυγο πόρτας. Καλές οι ασκήσεις για τα πόδια, τους κοιλιακούς, τα χέρια, αλλά… τι κάνουμε για τους ώμους και το στήθος; Εδώ έρχεται να απαντήσει ένα μονόζυγο, το οποίο μπορεί να ταιριάξει σχεδόν σε κάθε κάσα πόρτας και μας επιτρέπει να κάνουμε κάποιες πιο απαιτητικές ασκήσεις όπως chin-ups.

               Όλες οι παραπάνω προτάσεις ανταποκρίνονται σε κάθε πορτοφόλι και το καλύτερο; Όχι μόνο θα κάνεις απόσβεση, αλλά τα κέρδη που θα σου προσφέρουν είναι ανεκτίμητα!

You may also like