Δυναμώστε την αντίσταση της επιδερμίδας σας

Ο καπνός προκαλεί ασφυξία στην επιδερμίδα. Το τσιγάρο μειώνει την ροή οξυγόνου στα κύτταρα, έτσι επιδεινώνει όλα τα σημάδια γήρανσης της επιδερμίδας. Τα χαρακτηριστικά γίνονται πιο έντονα, τα μάτια φαίνονται βαθουλωμένα, εξαιτίας των μαύρων κύκλων, ενώ και οι σακούλες παίζουν το ρόλο τους. Επηρεάζει το χρώμα του προσώπου, που χάνει τη ροδαλότητά του, ενώ επιπλέον, ο καπνός του τσιγάρου, καθώς ανεβαίνει από το πρόσωπο, ευνοεί την απόφραξη των πόρων και την εμφάνιση στιγμάτων.

Ο καπνός τέλος διπλασιάζει την παραγωγή ελεύθερων ριζών, οι οποίες προκαλούν ασφυξία στα κύτταρα. Οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης αλλοιώνονται, η εμφάνιση ρυτίδων και η απώλεια του ροδαλού χρώματος της επιδερμίδας επιταχύνονται. Ωστόσο, αυτά τα στοιχεία μπορούν να αντιστραφούν. Μερικές εβδομάδες από τη διακοπή του καπνίσματος, η επιδερμίδα αρχίζει ξανά να αναπνέει και αυτό φαίνεται! Μετά από έξι μήνες χωρίς κάπνισμα ξαναβρίσκει όλη της την ομορφιά.

Διατροφή και ύπνος, πιστοί σύμμαχοι.

Προσοχή στην ισορροπημένη διατροφή. Τα βαριά γεύματα και μια διατροφή, πλούσια σε λιπαρά αυξάνουν τη δυσκολία πέψης και σκουραίνουν το χρώμα. Επιπλέον, η κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να ευνοήσει την εμφάνιση μικρών εξανθημάτων. Αντίθετα, μια διατροφή ισορροπημένη και πλούσια σε αντιοξειδωτικά συμβάλλει σε μια καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας, βοηθώντας την να αμυνθεί απέναντι στις επιθέσεις. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε τη σπουδαιότητα του καλού ύπνου. Αν το πρόσωπό σας δεν έχει χρώμα, έχετε μαύρους κύκλους, τραβηγμένα χαρακτηριστικά, τότε η επιδερμίδα σας, σας έχει δώσει πολλές ενδείξεις για τις ζημιές που μπορεί να σας προκαλέσει η έλλειψη ύπνου. Ο μόνος τρόπος για την επιδιόρθωση των ζημιών είναι η επαρκής και ποιοτική ξεκούραση.

Η αγωγή της επιδερμίδας διαφέρει από άτομο σε άτομο. Η καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας εγγυάται αποτελέσματα με διάρκεια, υπό τον όρο ότι η λύση που βρήκατε είναι η κατάλληλη για το προφίλ σας. Ο μοναδικός τρόπος για να την πετύχετε, είναι να κάνετε όσο το δυνατόν πιο ακριβή αξιολόγηση της επιδερμίδας λαμβάνοντας υπόψη τρεις ειδικούς παράγοντες: το Δείκτη Ανοχής της Επιδερμίδας σας, το Περιβάλλον σας και τις Συνήθειες Περιποίησης σας. Μόλις εξασφαλίσετε μια εξατομικευμένη αξιολόγηση συνίσταται να σχεδιάσετε την αγωγή, με εξατομικευμένα προϊόντα, τα οποία θα απευθύνονται στις δικές σας ανάγκες.

 

You may also like