Η τεχνολογία στην υπηρεσία του νοικοκυριού

Μπορεί οι δουλειές του σπιτιού να μοιάζουν βουνό, ειδικά μετά την επιστροφή από τις διακοπές, πλέον όμως είναι στο χέρι σας να ξεμπερδέψετε από αυτές γρήγορα και σχετικά ξεκούραστα αρκεί να κατεβάσετε κάποια από τις σχετικές εφαρμογές οργάνωσης του νοικοκυριού, που διατίθενται για το κινητό, το iPad ή τον υπολογιστή. Οι περισσότερες υπάρχουν μόνο στην αγγλική γλώσσα, αλλά είναι ιδιαίτερα πρακτικές. Σας παρουσιάζουμε πέντε από αυτές, που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη.

1. Με την εφαρμογή Astrid (δωρεάν για Android και iPhone) μπορείτε να σχεδιάσετε λίστες με τις καθημερινές υποχρεώσεις σας, να τις επεξεργαστείτε και να τις προσθέσετε στην ατζέντα σας. Μπορείτε ακόμη να τις μοιραστείτε με τον σύντροφό σας και να κάνετε καταμερισμό εργασιών. Τέρμα λοιπόν οι παρεξηγήσεις του τύπου «μα δεν ήταν να πάω εγώ στο σουπερμάρκετ»!

2. Παρόμοιας λογικής με την Astrid είναι και η Cozi (δωρεάν για iPhone, iPad και Android), η οποία επίσης σάς δίνει τη δυνατότητα να φτιάξετε μια οικογενειακή ψηφιακή ατζέντα: δηλαδή να προσθέσετε στο ημερολόγιο τις υποχρεώσεις κάθε μέλους της οικογένειας –όπως το φροντιστήριο του μικρού ή το ραντεβού του συζύγου στον οδοντίατρο–και να τις μοιραστείτε με τον άμεσα ενδιαφερόμενο.

3. Με την εφαρμογή που ακούει στο όνομα 52 Organizing Missions (€7,99 για iPad), κάθε αναβλητικός θα βρει τον δάσκαλό του. Το συγκεκριμένο application περιλαμβάνει μια 30λεπτη αποστολή για κάθε εβδομάδα, από το ξεσκαρτάρισμα των ντουλαπιών της κουζίνας μέχρι την αποπληρωμή των λογαριασμών του σπιτιού. Από τη στιγμή που πατάτε το «Start» το χρονόμετρο μετράει αντίστροφα, οπότε δεν έχετε το περιθώριο για αντιπερισπασμούς!

4. Για να απαλλαγείτε από το ερώτημα «τι θα φάμε σήμερα;», μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Pepperplate (δωρεάν για iPhone, iPad και Android). Εισάγετε τις συνταγές της επιλογής σας από το Pepperplate.com, προγραμματίζετε το μενού της εβδομάδας και φτιάχνετε τις αντίστοιχες λίστες για ψώνια από το σούπερμάρκετ. Ισως καταφέρετε έτσι να κατακτήσετε έναν στόχο που μοιάζει ανέφικτος: να αγοράζετε ακριβώς ό,τι έχετε ανάγκη, να μην πετάτε τίποτα και να μην ξεμένετε ποτέ από σπιτικό φαγητό.

5. Η εφαρμογή Closet (δωρεάν για iPhone, iPad) υπόσχεται να σας γλιτώσει από σπατάλες χρόνου στον καθρέφτη και χρημάτων στα μαγαζιά, καθώς σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε εκ των προτέρων μια λίστα από διαφορετικές εμφανίσεις για κάθε περίσταση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φωτογραφίσετε τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας, να τα σετάρετε εικονικά στο κινητό σας, να καταχωρήσετε τους συνδυασμούς που σας αρέσουν στη σχετική κατηγορία –όπως «επίσημο» ή «σπορ»– και να τους προσθέσετε στο ημερολόγιό σας.

από τη Γωγώ Καρκάνη
Πηγή: http://www.gynaikamag.gr

You may also like