Η υπερβολή στο skincare βλάπτει την επιδερμίδα…

Είναι ειρωνικό, το ότι σε έναν κόσμο στον οποίο η επιστήμη και η τεχνολογία μας δίνουν συνεχώς εξελιγμένες μεθόδους για να μας βοηθήσουν να παραμείνουμε λαμπεροί και νέοι, ο ολοένα πιο απαιτητικός τρόπος ζωής μας, μας κάνει να τις χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Αν δεν το έχεις ανάγκη, μην το αγοράσεις. Η υπερβολή στο skincare routine, μπορεί να βλάψει περισσότερο από όσο φανταζόμαστε.

Το δέρμα μας, χειροτερεύει συνεχώς. Εξαιτίας του τρόπου ζωής, της διατροφής μας αλλά και των εξωτερικών συνθηκών, τις οποίες καλείται συνεχώς να αντιμετωπίσει. Τα κορίτσια, ξεκινούν να βάφονται από πολύ μικρές ηλικίες, φορτώνοντας το δέρμα τους, με βαριά προϊόντα, που συνήθως δεν χρειάζονται καν. Η ανεπαρκής αφαίρεση του μακιγιάζ δε, που βασίζεται πολύ συχνά στα μαντηλάκια καθαρισμού, καταστρέφει κυριολεκτικά το δέρμα, αφού είναι ιδιαίτερα σκληρά.

Είναι λοιπόν εξαιρετικά δελεαστικό να προσπαθούμε να προλάβουμε τον χρόνο και να χρησιμοποιήσουμε προϊόντα που θα καθυστερήσουν την εμφάνιση οποιουδήποτε σημαδιού κούρασης και γήρανσης. Πόσο εύκολο όμως είναι να πέσουμε σε υπερβολές και ατοπήματα; Πολύ. Είναι η απάντηση και οι περισσότερες από εμάς καταφέρνουμε να το παρακάνουμε, παρακινούμενες από τις καμπάνιες των εταιρειών, ότι η πρόληψη είναι θησαυρός. Το να χρησιμοποιούμε όμως αντιρυτιδικά προϊόντα στα είκοσι, δεν το λέμε πρόληψη. Το λέμε υπερβολή, που μπορεί να ισοδυναμεί και με ζημία, τόσο για το πρόσωπό μας όσο και για το πορτοφόλι μας. Μόλις η γυναίκα πατήσει τα τριάντα, όλες οι βιταμίνες, τα μέταλλα, τα αντιοξειδωτικά, η ενυδάτωση, το κολλαγόνο, η ελαστίνη και το υαλουρονικό οξύ στο σώμα της, αρχίζουν να μειώνονται δραστικά. Τα προϊόντα περιποίησης που απευθύνονται σε αυτήν την ηλικία, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση του κολλαγόνου, της ελαστικότητας και του υαλουρονικού οξέος που είναι υπεύθυνα για το υγιές και σφριγηλό δέρμα. Επιπλέον, το δέρμα σας, θα απορροφήσει και θα αφομοιώσει αυτό που χρειάζεται. Είτε είστε είκοσι είτε εβδομήντα ετών, οι βασικές αρχές της περιποίησης της επιδερμίδας είναι οι ίδιες. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε το δέρμα σας από το μακιγιάζ και να το προστατεύετε από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως ο υπερβολικός ήλιος, η ρύπανση και ο καπνός. Στα είκοσι, το δέρμα μας είναι πιο ανθεκτικό σε αυτού του είδους τις βλάβες και πολύ πιο ικανό να τις επουλώσει.

Στα 20: Αντηλιακό, βιταμίνη C ή ορός αντιοξειδωτικής σύνθεσης. Προς τα τέλη της δεκαετίας του ’20, μπορείτε να εναλλάσσετε τις κρέμες ματιών σας ξεκινώντας με λίγη ρετινόλη (παράγωγο βιταμίνης Α) για να δημιουργήσετε κολλαγόνο και να αλλάξετε της ενυδατική σας με μια πιο ενυδατική φόρμουλα υαλουρονικού οξέος για υγρασία.

Στα 30: Προσθέστε στη ρουτίνα σας, ένα ήπιο απολεπιστικό μία με δύο φορές την εβδομάδα, με οξέα φρούτων τα οποία διεγείρουν την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος. Συνεχίστε με μια αντιοξειδωτική κρέμα που περιέχει βιταμίνη C και αντηλιακή προστασία. Οι κρέμες BB, είναι πραγματικά ο καλύτερος σύμμαχος που θα μπορούσαμε να έχουμε. Χρησιμοποιήστε μια κρέμα νυχτός με βάση τη ρετινόλη για να αυξήσετε την παραγωγή κολλαγόνου.

Στα 40: Επενδύστε σε μια ενυδατική κρέμα υαλουρονικού οξέος  που απορροφά μέχρι και 1000 φορές το δικό της βάρος σε νερό για επιπλέον δροσιά. Μια ισχυρότερη κρέμα ρετινόλης μπορεί επίσης να εφαρμοστεί το βράδυ αν το δέρμα σας, μπορεί να την ανεχτεί.

Στα 50: Βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας περιλαμβάνουν βιταμίνες C, E και πεπτίδια (όπως αμινοξέα ή πρωτεΐνες) που βοηθούν στην αναγέννηση κολλαγόνου και ελαστίνης και στην ανάπλαση του ιστού.

 

You may also like