Κάρτες SIM από… χαρτί

Inserting a sim card into the back of a mobile phoneΗ κινεζική εταιρεία Beijing Big Ben Technology κατασκευάζει «πράσινες» κάρτες SIM για κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με το cnet.

Tις πρωτοποριακές κάρτες SIM παρουσίασε η εταιρεία στη Διεθνή Έκθεση Κινητής Τηλεφωνίας, που διοργανώνεται στη Βαρκελώνη.

Σημειώνεται ότι οι παραδοσιακές κάρτες SIM που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα κατασκευάζονται από μέταλλο και πλαστικό. Οι νέες οικολογικές κάρτες SIM κατασκευάζονται από συνθετικό χαρτί, υλικό το οποίο μπορεί να ανακυκλωθεί πολύ πιο εύκολα από το πλαστικό.

Η κινεζική εταιρεία δραστηριοποιείται στην έρευνα και κατασκευή «πράσινων» καρτών SIM εδώ και μια πενταετία. Όπως ισχυρίζονται στελέχη της Beijing Big Ben Technology, το κόστος της χάρτινης κάρτας SIM είναι το ίδιο με της πλαστικής.

Ήδη, οι «οικολογικές» κάρτες χρησιμοποιούνται σε συσκευές της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών China Mobile ενώ η Beijing Big Ben Technology ευελπιστεί να διευρύνει σύντομα τη λίστα πελατών της, προσελκύοντας τηλεπικοινωνιακούς κολοσσούς παγκόσμιου βεληνεκούς που προσπαθούν να επιδείξουν ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον πρόσωπο.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/

You may also like