Κυκλοφόρησε το λευκό “Μπλε Τρακτέρ” και μας άρεσε πολύ…

Πριν από μερικούς μήνες σας είχαμε γράψει για το ταξίδι μας στη Νάουσα και στα αμπέλια του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, όπου είχαμε δοκιμάσει το ερυθρό “Μπλε Τρακτέρ”, ένα κρασί από χαρμάνι τριών γαλλικών ποικιλιών (Cabernet sauvignon, Syrah, Merlot), τιμώντας τον Έλληνα Αμπελουργό.

Φετος, το ερυθρό “Μπλε Τρακτέρ” βρήκε το… ταίρι του! Σε μία βραδιά με υπέροχες γεύσεις και πολύ ευχάριστη παρέα, γνωρίσαμε το Μπλε Τρακτέρ στην … λευκή του εκδοχή. Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη πρόσθεσε μία νέα ετικέτα στη γκάμα του: . Το λευκό “Μπλε Τρακτέρ”, το πρώτο χαρμάνι τριών λευκών ποικιλιών της Κυρ-Γιάννη, αποτελείται από Ασύρτικο, Viogner, Chardonnay, δίνοντας ένα κρασί με πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα και τραγανή οξύτητα.    

Τα σταφύλια προέρχονται από τους αμπελώνες συνεργαζόμενων επαγγελματιών αμπελουργών από τις καίριες αμπελουργικές ζώνες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, όπως η Φλώρινα, η Ημαθία, η Πέλλα και η Γουμένισσα. 

Το μικρό, αμπελουργικό, μπλε τρακτέρ, που είχε ο Γιάννης Μπουτάρης, όταν φύτεψε το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα τη δεκαετία του ’70, βρίσκεται τοποθετημένο στην είσοδο του οινοποιείου, και συμβολίζει την Αρετή και την Σκληρή Δουλειά του συνεργάτη μας, Έλληνα Αμπελουργού.

«Όλοι οι άνθρωποι της Κυρ-Γιάννη είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νέα ετικέτα του Κτήματος. Το λευκό «Μπλε Τρακτέρ» έρχεται να προστεθεί στη γκάμα των κρασιών μας και να προσφέρει μέσα από το ιδιαίτερο χαρμάνι του μία νέα οινική εμπειρία σε όλους τους φίλους της Κυρ-Γιάννη. Επιπλέον, θέλω να πω, για μία ακόμη φορά, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους επαγγελματίες αμπελουργούς για τη στενή μας συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και για την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και ομαδικότητας.»


Στέλλιος Μπουτάρης

Με πλούσιο σώμα και αρωματικό βάθος που χαρακτηρίζεται από ώριμο ροδάκινο, βερίκοκο και αχλάδι, το λευκό Μπλε Τρακτέρ είναι ένα καθημερινό και ευχάριστο κρασί για κάθε περίσταση, που αξίζει να δοκιμάσετε κι εσείς.

You may also like