Λινγκουίνι με καυτερό κοτόπουλο

by The K-magazine

ΥΛΙΚΑ:
30 γρ. βούτυρο
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
240 ml. γάλα
8 κ.γ. chili sauce
1 κ.σ. Worcestershire sauce
1 στήθος κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, κομμένο σε μικρά κομμάτια ( περίπου 500 γρ.)
500 γρ. λινγκουίνι
100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Λινγκουίνι με καυτερό κοτόπουλοΣε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλέυρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα το αλεύρι. Καθώς ανακατεύουμε προσθέτουμε το γάλα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή. Ανακατεύουμε το μίγμα συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε την τσίλι sauce, την worcestershire sauce και το κοτόπουλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τα υλικά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο 15-20 λεπτά.

Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα κοτόπουλου. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι και ανακτεύουμε καλά τα υλικά μας.

Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: Cookbox.gr

You may also like