Μήπως το στρες ευθύνεται για την ακμή;

Από τα πλήρη χρονοδιαγράμματα μέχρι τις δύσκολες προθεσμίες, όλοι αντιμετωπίσαμε κάποια μορφή άγχους σε κάποιο σημείο της ζωής μας. Η εξεύρεση των τρόπων για τη διαχείριση του στρες μας δε, είναι μια άλλη υπόθεση. Και αν όλο αυτό δεν είναι αρκετό, η ξαφνική εμφάνιση σπυριών στην επιδερμίδα μας είναι ίσως το κερασάκι στη τούρτα. Είναι απλώς μια σύμπτωση ότι το δέρμα μας «φουντώνει» με σπυράκια σε περιόδους τεράστιου άγχους, ή μήπως το άγχος μας μπορεί να προκαλέσει τα ίδια τα ξεσπάσματα;

Παρατηρήσατε ποτέ μια αύξηση στα σπυράκια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των τελικών εξετάσεων, ή πιθανόν πριν από μια μεγάλη παρουσίαση που σας κρατά ξάγρυπνους; Τα επίπεδα του στρες, θα μπορούσαν να θεωρούνται υπεύθυνα. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, το άγχος μπορεί σίγουρα να επηρεάσει την εμφάνιση του δέρματος. Το άγχος μπορεί να προωθήσει τη φλεγμονή και να οδηγήσει σε ποικίλα ξεσπάσματα στο δέρμα μας, συμπεριλαμβανομένης και της ακμής. Επιπλέον, το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των επιπέδων ορμονών που προκαλούν τους αδένες λιπαρότητας και εντείνουν την παραγωγή σμήγματος που προσκολλάται στους πόρους, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σπυράκια.

Σας έχουμε όμως μερικά καλά νέα, μιας και υπάρχουν τρόποι για να μειώσετε την εμφάνιση της ακμής που προκαλείται από το άγχος. Για διαταραχές που σχετίζονται με το άγχος, οι οποίες συχνά χαρακτηρίζονται από αύξηση της παραγωγής σμήγματος, το σαλικυλικό οξύ είναι ένα σωτήριο συστατικό για το δέρμα μας. Αυτό το βήτα-υδροξυ οξύ βοηθά στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος καθώς και στην απομάκρυνση του πλεονάζοντος σμήγματος, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ακμής. Ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείτε το συστατικό τακτικά, μπορείτε να εναλλάσσετε το καθαριστικό σας για ένα σκεύασμα που περιέχει σαλικυλικό οξύ σε εκείνες τις δύσκολες περιόδους.

You may also like