Μια μοναδική ιστορία αγάπης εμπνέει το premium βερμούτ VERONI από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Η ομάδα του Κτήματος Κυρ-Γιάννη εμπνέεται από μια μοναδική ιστορία αγάπης, 100 χρόνων, και την αναβιώνει μέσα από μία νέα ετικέτα. Το βερμούτ VERONI «παντρεύει» την κληρονομιά της οικογένειας του Στέλλιου Μπουτάρη με τις τάσεις της σύγχρονης εποχής. Τιμά τους δεσμούς που η αξία τους μένει ατόφια μέσα στον χρόνο.

Η ιστορία εκτυλίσσεται τις δεκαετίες του ‘20 & ‘30. Ο Κωστάκης Νιτσιώτας ήταν ο αγαπημένος θείος του Γιάννη Μπουτάρη και εκείνος που τον «μύησε» στην οινοποιία. Αν και δάσκαλος στο επάγγελμα, είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για την παρασκευή κρασιού. Κατά τα δύσκολα χρόνια του μεσοπολέμου κατάφερε να κρατήσει την οινοποιία Μπουτάρη «ζωντανή».

The love story

Γεννήθηκε και σπούδασε στη Βάρνα της Βουλγαρίας και ανέλαβε την εταιρεία κατά τη δεκαετία του ’20 μέχρι να ενηλικιωθεί ο παππούς του Στέλλιου Μπουτάρη. Ο Κωστάκης Νιτσιώτας ήταν εκείνος που καλλιέργησε και εδραίωσε μία σχέση πολύτιμη και δυνατή με οχτακόσιους και πλέον, αμπελουργούς της Νάουσας. Το 1925, παντρεύτηκε την αγαπημένη του Βερώνη, μια τυπική γυναίκα εκείνης της εποχής στη Νάουσα.

Στη Βερώνη άρεσε να ανηφορίζει τακτικά τις πλαγιές του Βερμίου, ξακουστό βουνό για τη χλωρίδα του, και να μαζεύει βότανα. Της άρεσε επίσης το βερμούτ, ένα ηδύποτο με βάση το κρασί, που είχε αρχίσει να γίνεται «της μόδας» τη δεκαετία του ‘30. Ο Κωστάκης, για να την ευχαριστήσει, παρασκεύασε το βερμούτ Μπουτάρη, εμπλουτίζοντάς το με τα βότανα που μάζευε η γυναίκα του.

Σήμερα, τρεις γενιές και εκατό χρόνια μετά, αυτή η μοναδική ιστορία αγάπης «ξαναζωντανεύει» σε συνεργασία με τον έμπειρο αποσταγματοποιό, Δημήτρη Μελισσανίδη. Πλέον το Κτήμα Κυρ-Γιάννη παρουσιάζει το premium βερμούτ VERONI. Όπως τότε έτσι και τώρα, τα περισσότερα βοτανικά συστατικά προέρχονται από ενδημικά φυτά του όρους Βερμίου… Ώστε να διασφαλιστεί η άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης. Παράλληλα, εφαρμόζοντας μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον, τα βότανα συλλέγονται, καθαρίζονται και στη συνέχεια αποξηραίνονται με φυσικές διαδικασίες.

Απολαύστε το Veroni rosso ή το Veroni dry, neat με πάγο ή στο αγαπημένο σας κοκτέιλ.

You may also like