Μουσικός ξέχασε στο τραίνο Στραντιβάριους αξίας εκατομμυρίων!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τelegraph, πριν ένα μήνα, ένας μουσικός ταξίδευε με τους ελβετικούς σιδηροδρόμους και όταν αποβιβάστηκε στη Βέρνη άφησε κατά λάθος στο τρένο ένα βιολί, μέσα στη θήκη του.

Δεν επρόκειτο για ένα τυχαίο βιολί, αλλά για ένα Στραντιβάριους, έργο του πλέον φημισμένου δημιουργού βιολιών στον κόσμο, τον 17ο και 18ο αιώνα. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το βιολί δεν ήταν δικό του μουσικού που ταξίδευε, αλλά το είχε δανειστεί από έναν φίλο.

Παρότι έσπευσε άμεσα στις Αρχές, η έρευνα του προσωπικού στο τρένο δεν εντόπισε το βιολί και ξεκίνησε άμεσα ο έλεγχος των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, στον οποίο εντοπίστηκε ένας άλλος επιβάτης, να κατεβαίνει σε άλλο σταθμό, με το πολύτιμο όργανο.

Πριν ωστόσο αναζητηθεί η ταυτότητα του άνδρα, το βιολί επεστράφη στα “Απωλεσθέντα” των ελβετικών σιδηροδρόμων στη Βέρνη.

Για να καταλάβει κανείς την αξία του, ο Antonio Stradivari κατασκεύασε χιλιάδες βιολιά κορυφαίας ποιότητας, αλλά σήμερα διασώζονται περίπου 600, τα οποία δημοπρατούνται σε αστρονομικές τιμές.

Η μεγαλύτερη τιμή που έπιασε ποτέ Στραντιβάριους ήταν τα 16 εκατ. δολάρια το 2011, σε δημοπρασία για την στήριξη των θυμάτων του τσουνάμι της Ιαπωνίας.

Πηγή:http://www.telegraph.co.uk

You may also like