Ο ρεαλιστής και φιλόδοξος Αιγόκερως, από τη Χριστίνα Θεοχάρη

by The K-magazine

346b5886bcbd94d4d21bef64cfe6faff«Ποτέ μην αρχίζεις μια δουλειά, μια μάχη, μια ερωτική σχέση αν ο φόβος της ήττας επισκιάζει την προοπτική της νίκης».
Αριστοτέλης Ωνάσης 15/1/1906

Είμαστε στο τέλος της χρονιάς και το 10ο ζώδιο του ζωδιακού ανέτειλε στον ορίζοντα εδώ και μερικές μέρες. Είναι το πρώτο από τα ζώδια του χειμώνα και σηματοδοτεί την έναρξή του. Ζώδιο Θηλυκό -άλλωστε είναι η κατσίκα του ζωδιακού κύκλου- και με ποιότητα Παρορμητική, ο Αιγόκερως πατάει σταθερά τα πόδια του στη μητέρα Γη. Με κυβερνήτη τον σοβαρό, αυστηρό πατέρα Κρόνο, είναι το πιο κατάλληλο ζώδιο στη διαχείριση του χρόνου. Οι Αιγόκεροι ξέρουν τι μπορεί και τι όχι να γίνει μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.
Σιχαίνεται άλλωστε, οτιδήποτε και οποιονδήποτε του σπαταλά το χρόνο.

Η γήινη σοφία του βοηθάει στο να «γειώνει»οποιαδήποτε σκέψη για να δει αν μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Ρεαλιστής και ενίοτε σκληρός πραγματιστής ο Αιγόκερως είναι προσγειωμένος σε ένα πιο ευρύ, κοσμικό επίπεδο. Είναι πάντα προετοιμασμένος για το χειρότερο και εντοπίζει αμέσως ελαττώματα σε ανθρώπους και καταστάσεις. Ακόμη και νομίζει πως κάτι είναι ανέφικτο έχει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να το υλοποιήσει. Ο Αιγόκερως ανησυχεί πολύ και έντονα για τα πρακτικά θέματα της ζωής: η καριέρα, τα χρήματα, η καθημερινότητα, η ασφάλεια κάθε είδους-είτε υλική είτε συναισθηματική. Πιστεύει ακράδαντα πως πρέπει να δουλεύει σκληρά και πως πρέπει να είναι πάντα προετοιμασμένος για κάθε εμπόδιο βρεθεί στο δρόμο του.

Μερικές φορές η ειλικρίνειά του είναι κτηνωδώς σκληρή καθώς «σκοτώνει»τον όποιο αρχικό ενθουσιασμό με τη γήινη προσέγγισή του. Ο Αιγόκερως είναι ρεαλιστής και βλέπει τα πράγματα όπως είναι. Ιδιαίτερα υπερήφανος, φοβάται την αποτυχία όσο τίποτε άλλο Αν ψάχνετε σοβαρότητα, σταθερότητα, υπευθυνότητα, φιλοδοξία και αυστηρότητα σ’ ένα σύντροφο, τότε ο Αιγόκερως είναι ο πιο κατάλληλος.

Πρακτικός, φιλόδοξος, υπομονετικός και υπερήφανος, μπορεί να γίνει και τσιγκούνης, πολύ συντηρητικός, επιφυλακτικός και απόλυτος, αλλά παράλληλα να γίνει πολύ γοητευτικός,ειδικά όταν τα βασικά του όπλα είναι το χρήμα και η εξουσία.

Υπάρχει, άλλωστε καλύτερος εκπρόσωπος του ζωδίου αυτού, από τον Αριστοτέλη Ωνάση, τον δυναμικό εφοπλιστή, τον ανεπανάληπτο bon-viveur, τον άντρα που αγάπησαν οι πιο διάσημες γυναίκες της εποχής του; Στο κύρος και στην εξουσία του, υποκλίνονταν όλοι.
06d3b6e933d0f8ff4413fec412a96ff9Έχετε δοκιμάσει ποτέ παλαιωμένο κρασί; Η καλύτερη γεύση είναι όταν είναι ώριμο και έντονο- έτσι δεν είναι; Το ίδιο ισχύει για ένα άνδρα Αιγόκερω που είναι πραγματικά ρομαντικός με όλη του την καρδιά, αλλά χωρίς πολλά λόγια. Τα συναισθήματά του είναι βαθιά και διαρκούν, όμως θα δυσκολευτεί να τα δείξει. Αν και οι Αιγόκεροι άνδρες είναι από τη φύση τους μελαγχολικοί, όταν τους γνωρίσετε καλύτερα, θα σας αποκαλύψουν τα βαθύτερα μυστικά τους και τα πιο σοβαρά τους συναισθήματα. Ο Αιγόκερως δεν μπαίνει σε μια σχέση πάρα πολύ γρήγορα. Αλλά όταν το κάνει, το κάνει με πλήρη συναίσθηση και πίστη. Μπορεί να μην λένε ανοιχτά τι νιώθουν οι Αιγόκεροι, αλλά στη σχέση θα προσφέρουν ασφάλεια και άνεση στις πιο δύσκολες στιγμές. Καθώς μεγαλώνει, η αγάπη του θα γίνει σαν ένα παλιό κρασί, πλουσιότερη,ωριμότερη, εντονότερη από πριν. Έτσι, όταν οι άλλοι θα έχουν κουραστεί ή θα έχουν φύγει, ο Αιγόκερως θα σας πάρει για ένα ρομαντικό δείπνο στο φως των κεριών.

H δυναμική πρώτη κυρία της Αμερικής Michelle Obama,ο ιδεαλιστής Martin Luther King, ο ανεπανάληπτος οδηγός της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σούμαχερ, ο υπέροχος σερ Aντονι Χόπκινς και ο πολύ γοητευτικός Denzel Washington ανήκουν στο ζώδιο του Αιγόκερου.

Η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη για τους Αιγόκερους, ειδικά για εκείνους του δεύτερου δεκαημέρου, μια και το τετράγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα προκάλεσε μεγάλες αλλαγές, αναταράξεις και απώλειες που χωρίς την υπομονή τους δεν θα μπορούσαν να τις αντέξουν. Ο Πλούτωνας στο ζώδιο τους, εξακολουθεί να τους δυσκολεύει και να προκαλεί βαθιές, ριζικές εσωτερικές αλλαγές, αλλά το 2015, από τον Μάρτιο και μετά θα είναι καλύτερο.

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like