Ο Ταύρος αγαπά τη ζωή κι αντέχει στις δυσκολίες

Το δεύτερο ζώδιο του αστρολογικού κύκλου, έχει την τιμητική του φέτος. Πριν από μερικές μέρες ξεκίνησε να διαγράφει την πορεία του στο αστρολογικό στερέωμα, αλλά το 2018, θα είναι αναμφισβήτητα, η χρονιά του!

Σε αντίθεση με το πρώτο, επίσης κερασφόρο ζώδιο, τον Κριό που του αρέσει να ξεκινάει κάτι και γενικώς να «κάνει παιχνίδι» ως game starter, ο Ταύρος…απλώς απολαμβάνει τα οφέλη του παιχνιδιού. Ανάμεσα στα πιο εγωιστικά ζώδια, αν ο Σκορπιός μας «τσακίζει» με την καχυποψία και το παρασκήνιο που δημιουργεί, αν ο Κριός και Λέων μας κουράζουν με την εγωπάθεια και την αυτοπροβολή ή αν ο Αιγόκερως και ο Υδροχόος μας κάνουν τα νεύρα κρόσσια με την ψυχρότητα και την αδιαλλαξία τους, think twice!
Με τη Αφροδίτη ως κυρίαρχο πλανήτη του, την οποία μοιράζεται με το Ζυγό, τα δώρα της θεάς στο γήινο αυτό ζώδιο είναι η γοητεία, ο αισθησιασμός, αλλά και η αγάπη για τις επίγειες απολαύσεις & τα υλικά αγαθά, τη μαγειρική, τις κάθε είδους κραιπάλες αλλά και την Τέχνη σε κάθε μορφή της.

Ο Ταύρος είναι γεννημένος για να υπομένει και να αντέχει, αλλά για να το καταφέρει αυτό, λειτουργεί ως οδοστρωτήρας. Πεισματάρης, ανθεκτικός, υπομονετικός, με τάσης απομόνωσης αλλά και  πολλές καλλιτεχνικές ανησυχίες, έχει κυρίαρχο πλανήτη την Αφροδίτη: αυτό τον κάνει να αναζητά τον έρωτα σε κάθε του μορφή, υλική, σωματική, πνευματική-μέσα από έργα τέχνης, έργα μαγειρικής, μέσα από κάθε έκφραση και δημιουργία.  Η σχέση είναι θεμέλιος λίθος της ζωής τους: αποζητούν την ασφάλειά της όχι μόνο για λόγους κοινωνικούς και συναισθηματικούς αλλά και για λόγους συναισθηματικής οκνηρίας και αδιαλλαξίας.

Αν δεν πίνει, δεν σε δέρνει και δεν χαρτοπαίζει, τότε ένας Ταύρος αποκλείεται να σε χωρίσει! Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν τα μικρότερα ποσοστά διαζυγίων από τα υπόλοιπα ζώδια, ειδικά αν έχουν στο χάρτη τους και άλλους σταθερούς πλανήτες.

Με έναν Ταύρο ηρεμείς και απολαμβάνεις τις μικρές και μεγάλες χαρές της ζωής.

Είναι το κατεξοχήν ζώδιο της γαλήνης και της ήρεμης δύναμης.

Αγαπημένοι Ταύροι,the time has come! Ετοιμαστείτε για κοσμογονικές αλλαγές, που θα σας φέρουν σε άλλα μέρη και θα σας δώσουν νέα πνοή στη ζωή σας και τα σχέδιά σας, ή θα αναθερμάνουν σχέσεις που νομίζατε ότι έχουν λήξει. Κι όπως λέει το ρητό: ό,τι δεν μας σκοτώνει, μας κάνει πιο δυνατούς.

Ο Ταύρος γεννιέται μέσα στην Άνοιξη, τη στιγμή του πιο έντονου οργασμού της Φύσης. Είναι ένα από τα πιο ερωτικά και φιλήδονα ζώδια κι αποζητά την ηδονή και την απόλαυση σε κάθε της έκφανση. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι είναι πολύ ζηλιάρης. Ο Οθέλλος του Σαίξπηρ ήταν ή Σκορπιός ή Ταύρος, κι όπως έχουμε επισημάνει κι άλλη φορά, το μόνο ζώδιο που μπορεί να δαμάσει τον εγωισμό, το δεσποτισμό, την υπεροψία  και την αυταρχικότητα του Ταύρου είναι η βαθιά σκοτεινιά του απέναντί του ζωδίου- του υδάτινου Σκορπιού.

Η γοητεία του είναι το μεγάλο του όπλο: είναι πάντοτε αναμφισβήτητη και έχει έντονη ερωτική ζωή, ενώ δεν διστάζει να ανακαλύψει κρυφές και απαγορευμένες ηδονές, όταν νιώθει ασφαλής και προστατευμένος σε μια σχέση, ή όταν η απόλαυση κυριαρχεί στο μυαλό και στην καρδιά του.

Ας μην το ξεχνάμε: Ο Ταύρος αγαπά τη Ζωή. Την τριασδιάστατη ύπαρξη με τις επίγειες απολαύσεις και τους πειρασμούς, Με τρόπο αργό και ράθυμο, απολαμβάνει την κάθε μπουκιά, και την κάθε γουλιά στην πορεία αυτού του γραμμικού μονοπατιού…

Αν θέλετε καλό σεφ, υπέροχο εραστή ή μοναδικό καλλιτέχνη, επιλέξετε έναν/μια Ταύρο. Ο Σαλβαντόρ Νταλί,ο μεγάλος υπερρεαλιστής ζωγράφος και διάσημος εραστής, ήταν Ταύρος, ενώ για το Μεγάλο Βάρδο, τον William Shakespeare τα λόγια είναι περιττά.

Love all, trust a few, do wrong to none

Λάτρεις της αρμονίας και της σταθερότητας, πρακτικοί και αξιόπιστοι καθώς είναι, έχουν -δυστυχώς-και μερικές άλλες ποιότητες και ιδιότητες που μερικές φορές οδηγούν τους άλλους γύρω τους σε απελπισία. Όσο γοητευτικοί και αν είναι, έχουν και μερικά ελαττώματα:

Χοντροκέφαλοι και πεισματάρηδες; Εγωιστές και «ντουβάρια»; Επίμονοι και υπομονετικοί; Αργόσυρτοι και μαλθακοί; Ξεκουνάνε μόνο με γερανό; Σκάνε γάιδαρο; You name it!


Κι όμως, η ήρεμη γοητεία του Ταύρου μπορεί να συγκριθεί μόνο με την υπόγεια ένταση του σκοτεινού Σκορπιού. Όσοι άνθρωποι έχουν αυτά τα δυο ζώδια σε σημαντικούς προσωπικούς πλανήτες (Σελήνη, Αφροδίτη, Άρη) και Ωροσκόπο, δεν περνούν ποτέ απαρατήρητοι.
Ο Δίας στον Σκορπιό τον τελευταία χρόνο, από τον Οκτώβριο του 2017 του έδωσε την ώθηση που έψαχναν, για να κάνουν πράγματα και να αλλάξουν καταστάσεις και συνήθειες.. Σ’αυτό το νέο τοπίο που διαμόρφωσε ο τυχερός Δίας, θα θέσουν νέες βάσεις και θα προχωρήσουν με αργό και σταθερό βήμα, σε νέες σχέσεις και συνεργασίες, με τυχερές  συναντήσεις και λύσεις σε προβλήματα που τους ταλανίζουν εδώ και καιρό.

Όμως , ο Ουρανός, ο πλανήτης των ξαφνικών και ριζικών αλλαγών είναι εκείνος που μπαίνει μόλις τώρα στο ζώδιο του Ταύρου και θα αλλάξει τη ζωή τους για την επόμενη 7ετία.

You may also like