1,K
Οι βελουτέ σούπες είναι το καλυτερό μου! Είναι ότι πρέπει για βραδυνό τον χειμώνα, είναι φουλ τα λαχανικά που σημαίνει φουλ στις βιταμίνες, επιπλέον είναι και πολύ comforting. Στο blog της Έλενας Σμπώκου θα βρεις πολλές σούπες με λαχανικά γιατί τις λατρεύει και δεν χάνει ευκαιρία για νέους συνδυασμούς.
Θα χρειαστείτε:
2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε 6 κομμάτια
150 γρ κουνουπίδι βρασμένο ή στον ατμό
1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κούπες νερό ή ζωμό λαχανικών (εγώ έβαλα νερό)
αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
100 ml κρέμα κάσιους ( προεραιτική, από κατάστημα βιολογικών προϊόντων)
- Βάζεις σε μια μέτρια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρεις για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Ρίχνεις μέσα τις πατάτες και τις φέρνεις μια βόλτα κι αυτές.
- Προσθέτεις 2 κούπες νερό ή ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και βράζεις για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει η πατάτα.
- Βγάζεις με μια τρυπητή κουτάλα τις πατάτες και τις λιώνεις στο μπλέντερ μαζί με το ήδη βρασμένο κουνουπίδι ( ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν πετάς το νερό που έβρασαν οι πατάτες γιατί θα σου χρειαστεί)
- Ρίχνεις τα πολτοποιημένα λαχανικά στην κατσαρόλα που έβραζαν πατάτες και ρίχνεις μέσα την κρέμα κάσιους.
- Ζεσταίνεις, χωρίς να βράσεις την σούπα, και σερβίρεις πασπαλίζοντας την σούπα με την καπνιστή πάπρικα.