Ποιες Τροφές βοηθούν στο αδυνάτισμα…

loose weightΌταν θέλουμε να κάνουμε δίαιτα ή να ακολουθήσουμε μια προσεγμένη διατροφή για να μην πάρουμε βάρος, συχνά καταφεύγουμε σε συγκεκριμένες δίαιτες που καθορίζουν ποιες τροφές θα τρώμε ανά ημέρα, τι πρέπει να αποφεύγουμε, και σε ποια χρονικά περιθώρια.

Τις διατροφές αυτές, πιθανότατα να έχει επιμεληθεί κάποιος ειδικός διατροφολόγος, οπότε σίγουρα πρόκειται για μια ισορροπημένη δίαιτα.

Ωστόσο, μπορούμε και μόνοι μας να επιλέξουμε τη διατροφή μας προκειμένου να χάσουμε βάρος, τρώγοντας υγιεινά, γνωρίζοντας ποιες είναι οι τροφές με λίγα λιπαρά.

Επιλέγοντας τα προϊόντα αυτά, θα διατηρηθούμε στα κιλά μας ή και θα χάσουμε λίγα εάν μάλιστα αποφύγουμε και «σεσημασμένες» τροφές που προσθέτουν θερμίδες. Σημαντικό είναι να μπορούμε να κάνουμε τους σωστούς συνδυασμούς, όπως δηλαδή κρέας/ψάρι/ κοτόπουλο με σαλάτα βραστή ή ωμή, όχι στα ζυμαρικά με σάλτσες ή κρέας αλλά με λαχανικά κλπ.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μια λίστα με τροφές κατάλληλες για μια υγιεινή διατροφή, καθώς περιέχουν λίγα λιπαρά:

-Όσπρια
-Κοτόπουλο
-Γαλοπούλα
-Μανιτάρια
-Λευκά ψάρια
-Χόρτα
-Μπρόκολο
-Ζυμαρικά (χωρίς τις συνοδευτικές εννοείται σάλτσες)
-Τυρί και γαλακτοκομικά όπως γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
-Βραστές πατάτες ή ψημένες (σίγουρα όχι τηγανητές)
-Μήλο
-Σταφίδες

Σίγουρα αν είστε αποφασισμένες να χάσετε κιλά, με έναν σωστό προγραμματισμό, μπορείτε να τα καταφέρετε και μόνες σας, χωρίς να ξοδέψετε χρήματα σε διαιτολόγους. Συνήθως όμως όταν κάποιος επιστήμονας μας ελέγχει συστηματικά, αποφεύγουμε να κάνουμε και τις ατασθαλίες μας…

You may also like