Πολυτελής μινιμαλισμός, ο νέος τρόπος ζωής που μας αξίζει…

Σε αντίθετη με την καθιερωμένη αντίληψη των διακοπών και των πραγμάτων που ετοιμαζόμαστε να πάρουμε μαζί μας , η minimal προσέγγιση δεν αφορά μια μονοχρωματική παλέτα που αναρωτιέσαι ποιο χρώμα θα ταιριάξεις με ποιο, ούτε το ύφος ή την ποιότητα των ρούχων. Ο μινιμαλισμός του σήμερα, μας προσκαλεί να σεβαστούμε την προσωπικότητα μας, να απελευθερωθούμε από ότι δεν μας χρειάζεται έτσι ώστε να μην το κουβαλήσουμε πουθενά. Έτσι, σιγά σιγά χτίζουμε ένα τρόπο διαφορετικό που το τελικό του αποτέλεσμα μας ανακουφίζει αλλά παράλληλα μας μετατρέπει σε δημιουργικούς δέκτες της απλότητας και ενός φρέσκου well-being….

Ανάγκες

Προσωπικά, στις διακοπές συγκεκριμένα ονειρευόμουν την ημέρα που θα μπορούσα να μην παίρνω τίποτα μαζί μου. Επειδή όμως αυτό δεν γίνεται, τα τελευταία χρόνια έκανα μια σημαντική άσκηση που πραγματικά με βοήθησε. Κατέγραφα τις ανάγκες μου σύμφωνα με τον προορισμό που είχα επιλέξει και ύστερα δεν τοποθετούσα τίποτα παραπάνω στην βαλίτσα μου εκτός από αυτά που είχα γράψει στο σημειωματάριο μου. Αρκετά δύσκολο στην αρχή γιατί όλο και κάτι με δελέαζε για να το πάρω μαζί μου, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι το χρειάζομαι. Η απογοήτευση ήταν έντονη όταν επέστρεφα, βλέποντας τα ανέγγιχτα ρούχα με κάποιο είδος θλίψης.

Θέλω

Η παγίδα που πολλές φορές εγκλωβιζόμαστε χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε αμέσως. Όταν το συνειδητοποιούμε συνήθως αντιμετωπίζουμε μια αλήθεια που δεν την είχαμε υπολογίσει. Αυτή η μινιμαλιστική κουλτούρα μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικό είναι να ξεχωρίζουμε τις ανάγκες από τα διάφορα «θέλω» πoυ στο τέλος καταλήγουν να μας αγχώνουν αρκετά. Είναι μια πολυτέλεια που προσφέρουμε στον εαυτό μας για να μπορέσουμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τις διακοπές μας. Με στόχο, σε βάθος χρόνου να το πετύχουμε και στην καθημερινότητα μας.

Κατέληξα λοιπόν στο συμπέρασμα πως τα πράγματα που πραγματικά θα έχω ανάγκη στις διακοπές μου είναι:

Το βιβλίο μου, η πετσέτα θαλάσσης, τα αντηλιακά, ένα ζευγάρι σανδάλια και το καπέλο μου. Επίσης, τα καφτάνια μου ή δυο σορτς και τα μαγιό μου!! Τα αντισηπτικά, τις  ενυδατικές μου και τα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών μου. That’s all..

Δεν θα πάρω

Tablet ή laptop. Κοσμήματα ή άλλου τύπου αξεσουάρ. Τσάντες ή βραδινά ρούχα.

 Διακοπές με minimal αντιμετώπιση είναι το must do για την απόλυτη χαλάρωση. Η ολοκληρωτική μεταστροφή σε μια σύγχρονη αισθητική…Try it!

Photo credits: @etiennegirardet (unsplash)

You may also like