Sunday movie night: The Lion King (2019)

Βράδυ Κυριακής έφτασε και μαζί η ώρα του καθιερωμένου μας ραντεβού! Ελπίζω να σας πετυχαίνω μετά από ένα όμορφο σαββατοκύριακο με πολλές βουτιές και κυρίως χαμόγελα! Τα καλοκαιρινά βράδια είναι ιδανικά για ταινίες που μπορεί να χαρεί όλη η οικογένεια, γι’ αυτό κι αποψινή μας πρόταση απευθύνεται τόσο στους μικρούς μας φίλους, όσο και στα μεγάλα παιδιά που κουβαλούν στην καρδιά τους μία από τις εμβληματικές ταινίες της Disney!

            Η αφρικανική σαβάνα γιορτάζει, καθώς ο βασιλιάς Mufasa κι η βασίλισσα Sarabi απέκτησαν διάδοχο. Ο Simba είναι ο μελλοντικός βασιλιάς και μεγαλώνοντας κι ο ίδιος “can’t wait to beking”! Τα νέα του διαδόχου, όμως , δεν είναι εξίσου καλοδεχούμενα για τον αδερφό του Mufasa, το Scarπου ζει απομονωμένος από την αγέλη των λιονταριών. Έτσι θα βάλει μπρος ένα πανούργο σχέδιο με δραματική κατάληξη κι ο Simba θα μείνει μετέωρος και μόνος. Όμως μεγαλώνοντας το μικρό λιονταράκι θα μάθει πως όλοι έχουν τη θέση τους στον Κύκλο της Ζωής…

            Όπως όλο καταλάβατε ήδη μιλάμε για την πολυαναμενόμενη live action (ή μάλλον πιο σωστά computer animated) εκδοχή της διάσημης ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney που από το 1994 αποκτά φανατικό κοινό με γεωμετρική πρόοοδο. Η μετατροπή του σεναρίου φέρει την υπογραφή του Jeff Nathanson (“Catch Me If YouCan”, 2002) ενώ ο Jon Favreau αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία όπως έκανε και το 2016 για το “Βιβλίο Της Ζούγκλας”.

            Η αλήθεια είναι πως οι απόψεις των fans στην Αμερική διίστανται για το remake, όμως… πραγματικά, ΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ; Θυμάμαι όταν είχα πρωτοδεί την ταινία κινουμένων σχεδίων πόσο συχνά φανταζόμουν πώς θα φαινόταν αν βλέπαμε στην οθόνη πραγματικά λιοντάρια – και δε μπορεί ναήμουν η μόνη! Ναι, ΟΚ, σαφώς και δε θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ΑΛΗΘΙΝΑ λιοντάρια, όμως με τα τεχνολογικά όπλα στη φαρέτρα του Favreau, η αίσθηση δε διαφέρει. Μπορεί να είχε ελάχιστες διαφορές από την ταινία του 1994, όμως και η σκοπιά του Favreau δε στερούνταν ούτε την οπτική σαγήνη κι οπωσδήποτε ούτε τη συγκίνηση που προκαλούσε η πρώτη ταινία. Το ίδιος ρίγος νιώθεις τη μοιραία στιγμή (ξέρετε για ΠΟΙΑ σκηνή μιλάω!), την ίδια συγκίνηση όταν ο Simba συναντά τη Nala μετά από καιρό και την ίδια λαχτάρα να ακούσεις τον βρυχηθμό που σημαίνει μόνο ένα πράγμα… Για να μη μιλήσω για τη μουσική – ακόμη και τώρα το “Hakuna Matata” είναι ύμνος ζωής! Κι ας είμαστε ειλικρινείς: είναι εντυπωσιακό πώς ο Favreau κατάφερε να “στήσει” λίγο λίγο τη σαβάνα και όλα τα ζώα που ζουν σε αυτήν με χρήση του VR/AR και του motion capture. Η μαγεία του 1994 όχι απλά αναβιώνεται αλλά αποκτά μία ιδιαίτερη διάσταση! Κι όλα αυτά με τη στήριξη ενός έξοχου cast. Ο James Earl Jones είναι και θα είναι ΠΑΝΤΑ ο Mufasa και το αποδεικνύει με την επιστροφή του σε αυτήν την εκδοχή, ο Donald Glover δίνει κομμάτι της ασυμβίβαστης φύσης του (ειδικά αν τον σκεφτεί κανείς ως μουσικό Childish Gambino) στο Simba κι Nala της  Beyoncé δίνει μία δυναμική υπόσταση στην παιδική φίλη του Simba. Φυσικά ο Chiwetel Ejiofor ξεχωρίζει ως Scar, ενώ ειδική μνεία γίνεται και στους Billy Eichner και Seth Rogen για τις ερμηνείες τους ως Timon και Pumbaa αντίστοιχα.

            Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι – άλλωστε ο τίτλος από μόνος του είναι η εγγύηση!

            (Ειλικρινά, αυτούς τους Αμερικανούς δε θα τους καταλάβω ποτέ – είναι ΤΡΕΛΟΙ!!!)

            Μετιςφωνέςτων:Donald Glover, Beyoncé Knowles-Carter, Chiwetel Ejiofor, James Earl Jones, Alfre Woodard, John Oliver, Billy Eichner, Seth Rogen, John Kani, Penny Johnson Jerald, Keegan-Michael Key, Eric André, Florence Kasumbaκ.α.

            Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούμε τις φωνές των:Γιάννη Λάφη, Εύας Τσάχρα, Χρήστου Αμβράζη, Λίλας Μουτσοπούλου, Ντίνου Σούτη, Γιώργου Ζαχαρόπουλου, Φοίβου Ριμένα, Βασίλη Μήλιου κ.α.

            Photo credits: IMDb

You may also like