Πρήξιμο στην κοιλιά; 3 Ροφήματα για ανακούφιση

Αυτά τα φυσικά τονωτικά είναι ο ιδανικός σας σύμμαχος για αυτόν το στόχο.

Νιώθετε πρησμένοι από τα γιορτινά τραπέζια και θέλετε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να καλμάρει και να απαλλαγεί από το πρήξιμο στην περιοχή της κοιλιάς; Πέρα από μία πιο ελαφριά και σωστή διατροφή, υπάρχουν ορισμένα ροφήματα που θα συμβάλλουν σημαντικά ώστε να επιταχύνετε το σκοπό σας.

Τόνικ με ιβίσκο και τζίντζερ

«Το τζίντζερ περιέχει τζιντζερόλη που έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Όταν τα τρόφιμα δε διασπώνται, αρχίζουν να ζυμώνονται στο έντερο. Αυτό είναι που προκαλεί αέρια και πρήξιμο», λέει ο JoshAxe, ειδικός φυσικής ιατρικής. Ο ιβίσκος περιέχει πολυφαινόλες που μπορούν να βοηθήσουν να ηρεμήσει το πεπτικό σύστημα. (Οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να καταναλώνουν ιβίσκο.)

Υλικά: αποξηραμένα λουλούδια ιβίσκου, φρέσκο τζίντζερ, ακατέργαστο μέλι

Τόνικ με μαϊντανό, μάραθο και λεμόνι

Συστατικά στον μαϊντανό μπορούν να βοηθήσουν να σκοτωθούν κακά βακτήρια και να προκαλέσει το ήπαρ να εκκρίνει χολή, που βοηθάει να διασπαστεί το λίπος. Ο μάραθος δρα σαν ένα αντισπασμωδικό, ανακουφίζοντας τις κράμπες.Η κουρσετίνη στο λεμόνι είναι αντιφλεγμονώδης, όπως λέει ο Axe.

Υλικά: μαϊντανός, σπόροι μάραθου, λεμόνι και ακατέργαστο μέλι

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 26648584_10155801968616955_640821519_n.jpg
Τόνικ με αγγούρι και μέντα

«Πολλά πεπτικά θέματα μπορούν να προκληθούν από φλεγμονή. Αυτή η περιοχή του σώματος θερμαίνεται πολύ. Το αγγούρι και η μέντα είναι πολύ δροσιστικά.», λέει ο Axe. Η μέντα, σύμφωνα με έρευνες, μπορεί να καταπραΰνει τον πόνο από φλεγμονή στο γαστρεντερικό σύστημα.

Υλικά: Φρέσκια μέντα, αγγούρι, θαλασσινό αλάτι

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 26648274_10155801968591955_1841142558_n.jpg

Health.com

Featured image: unsplash.com/@rosssneddon

You may also like