Πρόταση για βιβλίο: “Ο γιος μας”

Δεν συνηθίζω να διαβάζω βιβλία που αφορούν απαγωγές, εξαφανίσεις ή δολοφονίες μικρών παιδιών. Ειδικά αγοριών. Η κάθε μάνα έχει τους φόβους της. Όμως αυτό το μυθιστόρημα του Βαγγέλη Μπέκα, είχε κάτι το διαφορετικό που με τράβηξε. Με καθήλωσε. Η περιγραφή των γεγονότων, τα συναισθήματα… ήταν έντονα. Ο Νίκος, ο Δημήτρης, η Άρτεμις, η Μάγδα,ο Ισμαήλ, ο Ράμπο, η Μάγδα και η Σιμπέλ… είναι άνθρωποι που μπήκαν στην καθημερινότητα μου. Όμως στο μυαλό μου ήταν ο Γιωργάκης…

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Στο μικρό ακριτικό χωριό όλα μοιάζουν ειρηνικά, ώσπου ο επτάχρονος γιος του Νίκου εξαφανίζεται κοντά στα σύνορα. Ο Νίκος τον αναζητεί απεγνωσμένα, η γυναίκα του συμπεριφέρεται περίεργα κι ο αδελφός του έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον υπόκοσμο της Θεσσαλονίκης. Όμως, όταν μαθεύεται πως στο γειτονικό μουσουλμανικό χωριό, που βρίσκεται στην άλλη πλευρά των συνόρων, ένας τζιχαντιστής έχει μόλις επιστρέψει από τη Συρία, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα.
Οι φήμες οργιάζουν: ατύχημα, φόνος, απαγωγή ή νέο παιδομάζωμα; Ο Νίκος ψάχνει κίνητρα και υπόπτους, ενώ  μια παράξενη ομίχλη θολώνει τα μυαλά των ανθρώπων. Μια ομίχλη που θα αποκόψει τους ακρίτες από τον υπόλοιπο κόσμο και τον πολιτισμό, φέρνοντας στην επιφάνεια θαμμένα μυστικά.

Ένα υπαρξιακό μυθιστόρημα μυστηρίου και αγωνίας για την πολυπλοκότητα των ανθρωπίνων σχέσεων, ένα βιβλίο με καταιγιστικό ρυθμό, σύνθετη πλοκή και απροσδόκητο τέλος.

Ο συγγραφέας

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΚΑΣ γεννήθηκε στην Πρέβεζα. Έχουν εκδοθεί ακόμα τέσσερα μυθιστορήματά του, τελευταίο από το οποία είναι το ΜΑΥΡΟ ΦΥΛΑΧΤΟ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Έχει βραβευτεί από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος για τα μεγάλου μήκους σενάριά του: Το 13o υπόγειο και H χύτρα. Ζει στην Αθήνα, όπου συντονίζει εργαστήρια δημιουργικής γραφής.

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός και το Public σας προσκαλούν, αύριο Τρίτη 20/10 στις 19:00, σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βαγγέλη Μπέκα, «Ο Γιος μας».

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι συγγραφείς Δημήτρης Σίμος και Λευτέρης Μπούρος.

Συνδεθείτε με το Facebook των Εκδόσεων Ψυχογιός ή το Facebook του Public και παρακολουθήστε live την παρουσίαση.

Το βιβλίο "Ο γιος μας" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

You may also like