Και η LEGO στον αγώνα κατά του COVID-19

Όλοι μας παίξαμε με τα διάσημα τουβλάκια όταν ήμασταν μικροί. Κι όσοι έχουν τα δικά τους παιδάκια κι ανιψάκια με χαρά κάθονται ανακούρκουδα στο πάτωμα να φτιάξουν κατασκευές μαζί τους. Λόγω του κατ’ οίκον περιορισμού, προφανώς και αυτή η ενασχόληση σε πολλά σπίτια “έχει πάρει φωτιά”. “Φωτιά έχει πάρει”, όμως και η ίδια LEGO, καθώς το τελευταίο διάστημα εργάζεται πυρετωδώς για την υποστήριξη των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

               Έχοντας εξασφαλίσει τους πόρους αλλά κι έχοντας προσαρμόσει κατάλληλα 6 μηχανές χύτευσης πλαστικού, το εργοστάσιο της LEGO στο Billund της Δανίας,τον Απρίλιο είχε θέσει ως πρώτο στόχο την κατασκευή 13.500 προσωπίδων την ημέρα. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο project στο οποίο ασχολούνται καθημερινά πάνω από εκατό εργαζόμενοι της εταιρείας. Υπήρχε η εκτίμηση ότι θα έφτανε στις 58.000 ανά ημέρα, με την αρωγή του εργοστασίου στην Ουγγαρία.

Η κατασκευή τους θα ήταν παρεμφερής με τα κλασσικά κράνη που φορούν οι φιγούρες της LEGO. Πρόκειται για μία μάσκα σαν γυαλί (visor) που συμπληρώνει την πρώτη μάσκα που εφαρμόζει στο στόμα και τη μύτη για πρόσθετη προστασία των υγειονομικών. Τα προστατευτικά γυαλιά-καλύμματα αποτελούνται από ένα ευρύ, διαφανές πλαστικό.

boredpanda.com

Να επισημάνουμε ότι και οι πωλήσεις των Lego αυξήθηκαν κατά 14% κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οι οικογένειες που βρέθηκαν σε καθεστώς καραντίνας πέρασαν περισσότερο χρόνο παίζοντας με τα παιδιά στο σπίτι, ανακοίνωσε πρόσφατα, η δανέζικη εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών.

               Φυσικά το project έχει δεχθεί και το ανάλογο feedback από τον κόσμο. Όλοι μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα επικροτούν την πρωτοβουλία της διάσημης εταιρείας παιχνιδιών. Αλλά αλήθεια τώρα… ποιος θα μπορούσε να κατακρίνει την προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε αυτήν την περιπέτεια;

               Πηγή: Bored Panda

Photo credits: @vladhilitanu (unsplash)

You may also like