Πρόταση για βιβλίο : «Σαν Παραμύθι» της Kate Morton

san paramy8iΑυστραλία, 1913: ένα κοριτσάκι φτάνει μόνο του στο λιμάνι του Μπρισμπέην. Λέει πως το όνομά της είναι ένα μυστικό και το μόνο που έχει μαζί της είναι ένα άσπρο βαλιτσάκι, όπου μέσα υπάρχει ένα βιβλίο με παραμύθια. Το κοριτσάκι δεν έχει απαντήσεις, παρά μόνο πως η Συγγραφέας της είπε να την περιμένει και πως θα επιστρέψει για εκείνη. Η Συγγραφέας, όμως, δε φάνηκε ποτέ.
Στα 21α της γενέθλια, η Νελ θα μάθει ένα μυστικό που θα αλλάξει ριζικά τη ζωή της όπως την ήξερε. Το 1975 η Νελ αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι στην Κορνουάλη και να μάθει ποια είναι αυτά τα μυστικά που την αφορούν και που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή της. Το ταξίδι της θα τη φέρει στην έπαυλη Μπλάκχερστ, που ανήκει στην αριστοκρατική οικογένεια Μαουντράσετ.
Η εγγονή της Νελ, Κασσάνδρα, ενώ είναι ένα ψυχολογικό ράκος, ανακαλύπτει πως η Νελ της άφησε ένα μικρό σπίτι στην Κορνουάλη, κοντά στην έπαυλη Μπλάκχερστ.
Με αφορμή αυτήν την κληρονομιά η Κασσάνδρα θα μάθει πράγματα που ούτε καν τα φανταζόταν για τη μυστηριώδη μεν, αγαπημένη δε γιαγιά της. Και το ξεδίπλωμα του μυστηρίου θα την κάνει ακόμη πιο αποφασισμένη όχι μόνο για να μάθει την αλήθεια για τη Νελ, αλλά και για να θέσει τη δική της ζωή σε νέες βάσεις.

Το «Σαν Παραμύθι» της Κέιτ Μόρτον είναι ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα που η πλοκή του σε ταξιδεύει στην Αγγλία και την Αυστραλία των αρχών του 20ου αιώνα, στη δεκαετία του ’70 και φυσικά στο σήμερα. Έχοντας διαβάσει ήδη το πρώτο βιβλίο της Κέιτ Μόρτον «Όταν Σκόρπισε η Ομίχλη», γι’ άλλη μία φορά η συγγραφέας δένει αρμονικά τις εξελίξεις κάθε χρονικής περιόδου μεταξύ τους, με αποτέλεσμα όχι απλά ο αναγνώστης να μην κουράζεται με τις εναλλαγές από το χθες στο σήμερα και τούμπαλιν, αλλά να βρίσκεται σε μία διαρκή εγρήγορση. Κι αυτό γιατί γυρνώντας τη σελίδα τον περιμένει μία νέα ανατροπή μεγαλώνοντας την αγωνία για τη συνέχεια. Παράλληλα είναι μία ιστορία γεμάτη συναίσθημα.

forgotten gardenΑπώλεια, αγωνία, περιέργεια, αγάπη, πάθος, επιμονή. Συναισθήματα που όσο έντονα τα βιώνουν οι χαρακτήρες της ιστορίας, εξίσου έντονα τα εισπράττει κι ο αναγνώστης. Ειδικά οι περιγραφές στο χρονικό πλαίσιο των αρχών του 20ου αιώνα έχουν μία μυστηριακή αίσθηση ανάλογης με τη «Τζέην Έηρ» ή τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη».
Εν ολίγοις, το βιβλίο είναι κυριολεκτικά ένα πανέμορφο παραμύθι για μεγάλα παιδιά… Και μπορώ να πω πως θα ήθελα πολύ να το δω να μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη κάποια στιγμή! Σε πρώτη φάση, πάντως, σκέφτομαι να το αναζητήσω στην αγγλική του έκδοση!
Το «Σαν Παραμύθι», όπως και τα άλλα δύο βιβλία της Κέιτ Μόρτον «Όταν Σκόρπισε η Ομίχλη» και «Μακρινές Ώρες» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Ωκεανίδα»

 

Kate MortonΛίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Αυστραλή συγγραφέας Κέιτ Μόρτον είναι πτυχιούχος Δραματικής Τέχνης κι Αγγλικής Φιλολογίας, καθώς επίσης και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κουίνσλαντ. Τα βιβλία της έχουν κερδίσει τόσο εγχώρια, όσο και διεθνή απήχηση από το αναγνωστικό κοινό. Έχουν κυκλοφορήσει σε 38 χώρες πουλώντας τρία εκατομμύρια αντίτυπα. Το πρώτο της βιβλίο «Όταν Σκόρπισε η Ομίχλη» ήταν στο #1 των best sellers των Βρετανικών Times το 2007 και των New York Times το 2008. Το βιβλίο κέρδισε το General Fiction Book of the Year στην Αυστραλία το 2007, ενώ το 2008 ήταν υποψήφιο ως το πιο Δημοφιλές Βιβλίο για τα Βρετανικά Βραβεία. Το «Σαν Παραμύθι» ήταν το #1 των best sellers στην Αυστραλία το 2008 και στους Sunday Times του Ηνωμένου Βασιλείου.

You may also like