Πρόταση για βιβλίο: “Τα Ψάρια που Σκαρφαλώνουν στα Δέντρα” του Sebastian Fitzek

Τον Sebastian Fitzek, τον γνωρίζετε. Ακόμα κι αν δεν έχετε διαβάσει κάποιο βιβλίο του, ξέρετε ότι είναι o δημιουργός των μεγάλων αστυνομικών best sellers. Αυτό όμως δεν είναι μυθιστόρημα. Είναι συμβουλές στα παιδιά του ή μάλλον θα έλεγα ένα γράμμα στα παιδιά του. Με αφορμή μία ερώτηση της συζύγου του (για το αν έχει κάνει διαθήκη), αποφάσισε να δώσει σους δύο γιους του και στην κόρη του συμβουλές για τη ζωή.

Μας ξανασυστήνεται συγγραφικά με ένα διαφορετικό βιβλίο που θέτει υπαρξιακά ερωτήματα:

*Τι μετράει στη ζωή;
*Πώς βρίσκεις την ευτυχία;
*Ποιοι στόχοι είναι σωστοί;
*Τι μαθαίνεις από την ήττα;

Μα γιατί μιλάει;

Μιλά για πράγματα πολύ σοβαρά όπως η αυτοπεποίθηση, η ζήλια, ο φόβος, οι εμπειρίες…χωρίς καμία σοβαροφάνεια, με χιούμορ, ειλικρίνεια και αμεσότητα.

Ο Fitzek εμπνεύστηκε αυτό το βιβλίο από τον ρόλο του ως πατέρα – και συγκεκριμένα από το ερώτημα τι συμβουλές θα έδινε στα παιδιά του για τη ζωή αν δεν είχε πολύ χρόνο μπροστά του. Χωρίς να ισχυρίζεται ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια, πετυχαίνει να μιλήσει με έναν τρόπο απλό και κατανοητό για τους γονείς. Ώστε να μεταφερθούν σωστά κάποια μηνύματα στα παιδιά.

Έτσι, “Τα Ψάρια που Σκαρφαλώνουν στα Δέντρα” είναι μια πολύ προσωπική κληρονομιά ενός πατέρα για τα παιδιά του. Μια «πυξίδα», όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Fitzek, που τους κληροδοτεί για να πορευτούν. Αλλά συνάμα είναι εξαιρετική τροφή για σκέψη κι ένας πολύ χρήσιμος οδηγός για κάθε άνθρωπο που αναζητά τον δρόμο του στον κόσμο.

Το όνειρο δεν είναι ο προορισμός. Είναι το καύσιμο για τα ταξίδια της ζωής σας!

Μια ρήση που αποδίδεται στον Αϊνστάιν λέει: «Όλοι είναι ιδιοφυΐες! Αλλά αν το κριτήριο για την ευφυΐα ενός ψαριού είναι η ικανότητά του να σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο, τότε θα περάσει όλη του τη ζωή πιστεύοντας πως είναι ηλίθιο». Εγώ θα συμπληρώσω: Μην αφήνετε τίποτα να σας εμποδίσει να σκαρφαλώσετε σε ένα δέντρο, απλώς και μόνο επειδή οι άλλοι σας θεωρούν ψάρι. Μην ακούτε όσους σας λένε: «Αυτό είναι αδύνατον, δεν θα το καταφέρεις!»
Να είστε ψάρια που θέλουν να σκαρφαλώσουν στα δέντρα.

Το βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διόπτρα και μπορείτε να το παραγγείλετε εδώ

You may also like