Πρόταση για βιβλίο: “Το Πνεύμα του Χιονιού” της Maja Lunde

Ένα ηλιόλουστο πρωινό της προηγούμενης εβδομάδας, είχαμε την ευκαιρία στον χώρο του Apivita Experience Store,να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου της διάσημης Νορβηγίδας συγγραφέως.

Δυστυχώς εκείνη την μέρα δεν είχα ακόμα ξεφυλλίσει, πόσο καν διαβάσει το βιβλίο, αλλά με την βοηθεία των παρευρισκομένων (δημοσιογράφων και bloggers που ασχολούνται με τα παιδικά βιβλία) μπόρεσα να μπω στο κλίμα, αυτού του ιδιαίτερου μυθιστορήματος. Αμέσως μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση για τη λογοτεχνία, το έργο της συγγραφέως αλλά και τα χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδόσεις της Νορβηγίας.  Αρκετά ενδιαφέρον θα έλεγα, καθώς πρόκειται για έναν διαφορετικό πολιτισμό από τον δικό μας… και για έναν λαό που ζει όλο τον χρόνο αναμένοντας τα Χριστούγεννα.

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το βιβλίο;

Ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο για αναγνώστες κάθε ηλικίας που αποτελείται από 24 κεφάλαια –ένα για κάθε ημέρα του Δεκέμβρη μέχρι τα Χριστούγεννα. Μια ιστορία μαγική που θα σας μεταφέρει στα δάση του Βορρά και θα σας ζεστάνει την καρδιά με τα συγκινητικά της μηνύματα για τη φιλία και την πίστη στην αγάπη.  

Ο Κρίστιαν λατρεύει τα Χριστούγεννα. Φέτος όμως θα είναι διαφορετικά, γιατί έχει χάσει τη μεγάλη του αδερφή. Καθώς κολυμπάει λυπημένος στην πισίνα, βλέπει ένα κοριτσάκι με τη μύτη κολλημένη στο παράθυρο. Είναι η Χέντβιχ, ένα κορίτσι όλο ζωντάνια, με κόκκινα μαλλιά και κόκκινη κάπα. Γίνονται φίλοι και πηγαίνουν μαζί στο σπίτι της για να πιουν κακάο. Ο Κρίστιαν ενθουσιάζεται με τον υπέροχο στολισμό για τα Χριστούγεννα και με την ομορφιά του σπιτιού. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Ένας παράξενος άντρας που εμφανίζεται ξαφνικά έρχεται για να δώσει τη λύση στο μυστήριο. Θα καταφέρει ο Κρίστιαν να ανακαλύψει το μυστικό της Χέντβιχ, αλλά και να φέρει ξανά στο σιωπηλό και μελαγχολικό σπίτι του το πνεύμα των Χριστουγέννων; Και ποια είναι πραγματικά η Χέντβιχ;  

  • Υποψήφιο για τα βραβεία: 2018 Norwegian Book Sellers’ Prize 2018, ARK Children’s Book Prize 2018, “Boksluker” Prize
  • Οι πωλήσεις του βιβλίου στη Νορβηγία ξεπερνούν ήδη τα 250.000 αντίτυπα.
  • Κυκλοφορεί σε 26 χώρες.
  • Η εταιρία Anonymous Rights έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου.
Λίγα λόγια για την συγγραφέα Maja Lunde: 
 Η Μάγια Λούντε γεννήθηκε στο Όσλο. Είναι συγγραφέας και σεναριογράφος. Το πρώτο της βιβλίο Η ιστορία των μελισσών,   μεταφράστηκε σε 34 γλώσσες, ήταν Νο. 1 best seller στη Γερμανία το 2017 ανάμεσα σε όλες τις κατηγορίες βιβλίων με 500.000 αντίτυπα και έλαβε το βραβείο Νορβηγών Βιβλιοπωλών το 2015. Η Λούντε ζει στο Όσλο με τον σύζυγό της και τους 3 γιους της.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ και είναι ιδανικό δώρο για τα Χριστούγεννα… ή μάλλον λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

You may also like