Πρόταση για Θέατρο : ΤΙΜΩΝ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ

timon

Μία πολύ προσεγμένη κι ανατρεπτική παραγωγή υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αλέξανδρου Κοέν, που έχει κάνει και τη μετάφραση από το πρωτότυπο κείμενο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, θα ανέβει στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου στις 7 Ιανουαρίου.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντούμε τον Μάξιμο Μουμούρη, την Ελένη Κρίτα, τον Πατρίκιο Κωστή και τον Άλεξ Κάβδα. Μαζί τους η Τζούλη Σούμα, ο Γιώργος Γεροντιδάκης, η Αλίκη Βουτζουράκη, ο Γιάννης Αθανασόπουλος, ο Κώστας Πιπερίδης και η Εύη Νταλούκα.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Ο πλούσιος Αθηναίος ευγενής Τίμων ξοδεύει τα χρήματά του σε τεράστια συμπόσια από τα οποία περνάει ολόκληρη η Αθήνα. Όλοι όσοι τον περιτριγυρίζουν του δείχνουν αγάπη και τον κολακεύουν για ν’ απολαμβάνουν τα δώρα του. Πολύ σύντομα του ανακοινώνεται πως έχει χρεοκοπήσει και, όταν θα τρέξει στους «φίλους» του για να ζητήσει βοήθεια, το μόνο που θα εισπράξει είναι άρνηση.
Οργισμένος από αυτό ο Τίμων απαρνείται ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, γίνεται μισάνθρωπος και αποφασίζει να πεθάνει μόνος μακριά από τους ανθρώπους που τόσο πολύ τον απογοήτευσαν.
Η παράσταση –μεταφερμένη στη σύγχρονη πραγματικότητα των μεγάλων οίκων μόδας– αποτελεί ένα σχόλιο στην εποχή μας: μια εποχή παράλογης πολυτέλειας και αδικαιολόγητων υπερβολών που διακόπηκε απότομα, όταν σταδιακά άρχισε να εξαπλώνεται η οικονομική κρίση.

Συντελεστές:
μετάφραση-σκηνοθεσία : Αλέξανδρος Κοέν
σκηνικά : Χριστίνα Κωστέα
κοστούμια: CelebritySkin
κινησιολογία : Φρόσω Κορρού
φωτισμοί : Κατερίνα Μαραγκουδάκη
βοηθός σκηνοθέτη: Ρωμανός Μαρούδης
φωτογραφίες : Φένια Λαμπροπούλου
διεύθυνση παραγωγής: Μαρία Καβαλλάρη

Από 7 Ιανουαρίου 2014 στο Σύγχρονο Θέατρο / Εταιρεία Θεάτρου
(Ευμολπιδών 45 Γκάζι)

τηλ. 210 3464380,
κάθε Δευτέρα και Τρίτη

You may also like