Βελουτέ σούπα κολοκύθας, από τη Νιόβη Αναζίκου

Χειμώνας και οι σούπες έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Απολαύστε αυτή την light νόστιμη σούπα και θα σας φτιάξει την διάθεση με τόσο ωραίο χρώμα και άρωμα! Μπορείτε να την σερβίρετε σαν πρώτο πιάτο στο δείπνο των γιορτών.

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό κολοκύθα κίτρινη
1 κρεμμύδι ξερό
3 καρότα
2 πατάτες
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου

-ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι ή 2 μανταρίνια
-100 ml ελαιόλαδο
-1/2 φλ. κρασί
-λίγα φύλλα σέλινο
-αλατοπίπερο
Για το σερβίρισμα: λίγο στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα και παξιμαδάκια ή κρουτόν

veloute pumkin soup k-mag.grΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Καθαρίζουμε την κολοκύθα εξωτερικά απο την σκληρή της φλούδα και κόβουμε το εσωτερικό της σε κυβάκια.
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες και τα σοτάρουμε στο λάδι μαζί με την κολοκύθα για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα μυρωδικά, το σέλινο, το ξύσμα και το χυμό, ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το ζωμό.
Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα με 40 λεπτά.

Πολτοποιούμε τη σούπα και τη βάζουμε να πάρει μια βράση.
Σερβίρουμε σε μπολάκια ή βαθιά πιάτα και προσθέτουμε αν θέλουμε για τσαχπινιά μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι και λίγα κρουτόν.

Υ.Γ.Μπορούμε να πολτοποιήσουμε τη σούπα ή με τη ράβδο απευθείας μέσα στην κατσαρόλα ή στο μπλέντερ βάζοντας λίγη ποσότητα κάθε φορά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί τελείως.

Καλή επιτυχία!

You may also like