Πρόταση για dvd: Chef

Chef 1Καλησπέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Το σαββατοκύριακο φτάνει στο τέλος του και πολλοί από εσάς ίσως να αναζητάτε μία ταινία για να απολαύσετε στο σπίτι σας. Για απόψε, λοιπόν, σας έχω μία ταινία… άκρως γευστική!

Ο Carl Casper (Jon Favreau) είναι ένας καταξιωμένος chef που δουλεύει σ’ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Los Angeles. Αυτό που τον ενοχλεί, όμως, είναι πως πια δε μπορεί να εκφραστεί δημιουργικά μέσω της μαγειρικής του, ενώ ο ρυθμός της δουλειάς του τον αποτρέπει από το να περνά ποιοτικό χρόνο με τον γιο του, τον Percy (Emjay Anthony). Όταν χάνει τη δουλειά του εξαιτίας μίας δημόσιας αντιπαράθεσης με τον κριτικό φαγητού Ramsey Michel (Oliver Platt) η πρώην γυναίκα του, η Inez (Sofia Vergara) τον πείθει να την ακολουθήσει στο Miami και να ζητήσει βοήθεια από τον πρώην άντρα της, τον Marvin (Robert Downey Jr.) για να στήσει τη δική του καντίνα. Το φορτηγό ανακαινίζεται πλήρως και μαζί με τη βοήθεια του sous-chef του, Martin (John Leguizamo) αλλά και του γιου του, ξεκινά μία διαδρομή η οποία γίνεται πραγματικά… #trend! Όχι, to hasthag δεν μπήκε κατά λάθος, καθώς η καντίνα El Jefe γίνεται το απόλυτο trend στα social media και χάρη σε αυτά, δημιουργείται μία τεράστια ουρά σε κάθε στάση για να γευτεί ο κόσμος τις μοναδικές συνταγές του Carl. Πράγμα που όχι μόνο θα του θυμίσει γιατί έγινε chef, αλλά θα τον φέρει και πιο κοντά στην αποξενωμένη οικογένειά του.

Ο «Chef» είναι μία ταινία σε παραγωγή, σκηνοθεσία και σενάριο του ίδιου του Jon Favreau, ο οποίος στο παρελθόν μας προσέφερε τις δύο πρώτες ταινίες του «Iron Man». Μάλιστα ο Favreau δήλωσε πως πάντα ήθελε να κάνει μία ταινία γύρω από τη μαγειρική και να αφήσει για λίγο τα blockbusters για να επιστρέψει στις ανεξάρτητες παραγωγές.

Chef 6Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το γεγονός πως για να αποδώσει σωστά ο,οτιδήποτε σχετίζεται με τη μαγειρική, ο Favreau συνεργάστηκε με το chef Roy Choi, ο οποίος δημιούργησε την καντίνα Kogi Korean BBQ. Στη συνέχεια δούλεψε ως μέλος της ομάδας του Choi αφού πρώτα παρακολούθησε μαθήματα μαγειρικής.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία ταινία την οποία μπορείς να τη χαρακτηρίσεις κωμωδία με ενδιαφέροντα κοινωνικά στοιχεία. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί κριτικοί έγραψαν για το «Chef» πως παρουσιάζει και αλήθειες που «πονάνε», καθώς είναι γνωστή η πίεση που δέχεται όποιος ασχολείται με αυτόν τον τομέα. Επίσης ο Favreau δε μένει στα όσα έχουν σχέση με τη μαγειρική, αλλά εστιάζει και στο γεγονός πως αυτή αλλαγή στη ζωή του χαρακτήρα του δημιουργεί ανάλογα αντίκτυπα στον περίγυρό του κι ειδικότερα στη σχέση του με το γιο του. Για να μην πολυλογώ, πρόκειται για μία ταινία που σου αφήνει ένα ευχάριστο συναίσθημα στο τέλος. Α, και μία λιγούρα στο στομάχι! Ειλικρινά, αν μπορούσα να μασουλήσω ό,τι περνούσε από την οθόνη μου όσο έβλεπα το «Chef», θα το έκανα!
Χαλαρώστε, βάλτε την ταινία να παίζει και θα πρότεινα να έχετε παραδίπλα και homemade sandwiches της εμπνεύσεώς σας!

Πρωταγωνιστούν: Jon Favreau, Sofia Vergara, Emjay Anthony, John Leguizamo, Dustin Hoffman, Oliver Pratt, Robert Downey Jr. κ.α.

You may also like