Πρόταση για dvd: Love Actually…

Love Actually 1Γεια σας και πάλι, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Ελπίζω να σας πετυχαίνω σε φάση όπου σκέφτεστε πόσο ευχάριστα περάσατε το σαββατοκύριακό σας!

Μπήκαμε πλέον κι επίσημα σε τροχιά Χριστουγέννων κι όπως και τις προηγούμενες χρονιές ξεκινάει επίσημα και το αφιέρωμά μας σε ταινίες γύρω από αυτά. Και μπορεί η αποψινή μου πρόταση να θεωρηθεί κάπως «τετριμμένη», αλλά οι πιο πολλοί θα παραδεχθείτε το εξής: πως η συγκεκριμένη ταινία πλέον είναι απόλυτα συνυφασμένη με τα Χριστούγεννα, νικώντας κατά κράτος το παραδοσιακό «Home Alone»!
Η ταινία αποτελείται από εννέα ξεχωριστές ιστορίες:
Ο τραγουδιστής Billy Mack (Bill Nighy) προσπαθεί να νεκραναστήσει την καριέρα του κάνοντας μία Χριστουγεννιάτικη διασκευή μίας προηγούμενης επιτυχίας.

Η Juliet (Keira Knightley) μόλις παντρεύτηκε τον καλό της, Peter (Chiwetel Ejiofor) με κουμπάρο τον καλύτερο φίλο του Peter, το Mark (Andrew Lincoln). Η ιδιαιτερότητα αυτής της σχέσης θα ξεκινήσει να ξετυλίγεται όταν η Juliet, παρακολουθώντας το βίντεο του γάμου – τον οποίο βιντεοσκόπησε ο Mark – αρχίσει να πιστεύει πως ο Mark ίσως δεν τη συμπαθεί και τόσο. Είναι άραγε σωστές οι υποψίες της Juliet;

to-me-you-are-perfect
Ο Jamie (Colin Firth), συγγραφέας, αποσύρεται στη γαλλική εξοχή έπειτα από ένα συναισθηματικό «στραπάτσο». Εκεί θα γνωρίσει την Aurélia (Lúcia Moniz), η οποία είναι οικιακή βοηθός. Η κοπέλα δεν ξέρει να μιλά παρά μόνο τη μητρική της γλώσσα, μια που είναι από την Πορτογαλία, πράγμα που κάνει δύσκολη την επικοινωνία ανάμεσα σε αυτήν και τον Jamie. Παρ’ όλα αυτά θα αναπτυχθεί μία ιδιαίτερη σχέση ανάμεσά τους.

colin-firth-ft-lc3bacia-moniz-love-actually
Ο Daniel (Liam Neeson) είναι χήρος και μεγαλώνει μόνος του το θετό του γιο, το Sam (Thomas Sangster). Ο Sam είναι ερωτευμένος με την Αμερικανίδα συμμαθήτριά του, τη Joanna, αλλά δεν ξέρει πώς να την πλησιάσει. Κι είναι ο Daniel που πρέπει να «σώσει» την κατάσταση.

Ο David (Hugh Grant) είναι ο νεοεκλεγείς Βρετανός Πρωθυπουργός κι η Natalie (Martine McCutcheon) είναι το νέο μέλος του προσωπικού της 10 Downing Street. Οι σχέσεις τους είναι κάπως ιδιόρρυθμες, μέχρι τη στιγμή που κι οι δύο θα συνειδητοποιήσουν πως κάτι βαθύτερο υποβόσκει.

desktop_grant_1024x768-2
Η Sarah (Laura Linney) είναι «τσιμπημένη» με το συνεργάτη της, αλλά κάτι την εμποδίζει από το να προχωρήσει παρακάτω.
Ο John (Martin Freeman) κι η Judy (Joanna Page) είναι ηθοποιοί/ “κασκαντέρ ερωτικών σκηνών” κι ενώ βρίσκονται μόνο για να κάνουν γυμνές σκηνές, αντιλαμβάνονται πως έχουν βρει κάποιον με τον οποίο μπορούν να μιλήσουν και να μοιραστούν σκέψεις. Μέχρι που κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα μοιραστούν και συναισθήματα!

Ο Harry (Alan Rickman) είναι παντρεμένος με την αδερφή του David, Karen (Emma Thompson). Μόνο που ο γάμος αυτός θα αρχίσει να περνάει την κρίση του όταν η εξωσυζυγική σχέση του Harry με τη νεαρή βοηθό του θα γίνει πιο απαιτητική.

o-LOVE-ACTUALLY-ANNIVERSARY-facebook
Ο Colin (Kris Marshall), απογοητευμένος που δε μπορεί να δημιουργήσει μία σταθερή σχέση, αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι στην Αμερική, κυνηγώντας… την αγάπη!
Όλοι αυτοί οι χαρακτήρες που σας ανέφεραν έχουν μερικά κοινά μεταξύ τους, αλλά ο πιο δυνατός κρίκος που τους ενώνει είναι ένας: όλοι τους ανεξαιρέτως… αναζητούν την αγάπη! Κι η ταινία του Richard Curtis («Τέσσερις Γάμοι και Μία Κηδεία», «Μια Βραδιά στο Notting Hill») κάνει ακριβώς αυτό: εξυμνεί κάθε μορφή αγάπης! Την ερωτική, τη φιλική, τη συζυγική, την άδολη, την παιδική… Γιατί έβαλα τόσα πολλά επίθετα; Γιατί τα Χριστούγεννα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την αγάπη, κι αυτή έχει άπειρες μορφές. Κι όπως ο σκηνοθέτης – και σεναριογράφος – του «Love Actually…» ανακατεύει τις ιστορίες των χαρακτήρων του, συγκινεί και κρατά σε εγρήγορση του θεατή, ο οποίος περιμένει και μία μορφή «δικαίωσης» για αυτούς. Σε κάθε λεπτό που περνάει, περιμένει με αγωνία οι ήρωες να βρούνε την αγάπη που τους αξίζει… με όποια μορφή κι αν είναι αυτή. Γιατί… ποιος δε θέλει την αγάπη στη ζωή του;

Για το cast:
Ο Curtis συγκέντρωσε μία πραγματικά δυνατή ομάδα ηθοποιών – θεωρώ πως το αντιληφθήκατε ήδη! Δε μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν, ειλικρινά, καθώς όλοι τους δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για το ρόλο τους.Plus… λατρεύω τον τρόπο που ακούγεται η Αγγλική γλώσσα! Θα επιστήσω μόνο την προσοχή σας στο μικρό Thomas Sangster – είναι γλυκύτατος, απλά! – και στο δημοφιλή κωμικό Rowan Atkinson, ο οποίος μάλιστα είναι ένας απολαυστικός «καταλύτης» για την εξέλιξη κάποιων από τις ιστορίες!


Πρωταγωνιστούν: Hugh Grant, Liam Neeson, Keira Knightley, Chiwetel Ejiofor, Colin Firth, Emma Thompson, Alan Rickman, Bill Nighy, Laura Linney, Martin Freeman κ.α.

Συμπέρασμα: γρήγορα στο DVD store, «αρπάξτε» το «Love Actually…» κι απολαύστε! Κι αν ήμουν στη θέση σας, θα χουχούλιαζα με μία κουβερτούλα στον καναπέ έχοντας δίπλα μου ένα ποτήρι κρασί! Καλή διασκέδαση!

You may also like