Πώς να κόψεις επιτέλους το καθημερινό τσιμπολόγημα

Άραγε έχεις μετρήσει πόσες φορές τσιμπολογάς μέσα στη μέρα, ανάμεσα στα γεύματα σου; Σίγουρα όχι, αν αναλογιστείς ότι κάθε φορά που ζυγίζεσαι αναρωτιέσαι για ποιο λόγο δεν έχει αποτελέσματα η διατροφή που ακολουθείς. Πολλές φορές τα τσιμπολογήματα αποτελούν μηχανικές κινήσεις που κάνουμε.H αλήθεια είναι ότι εύκολα μπορεί κάποιος να ξεφύγει και να το παρακάνει. Μέχρι σήμερα βέβαια αφού παρακάτω ακολουθούν 4 τρόποι για να αποφύγεις το τσιμπολόγημα έξυπνα και γρήγορα!

Προγραμμάτισε τα γεύματα σου σε συγκεκριμένες ώρες

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να γίνεις πιο μεθοδική και να αποφύγεις τα επιπλέον σνακ και τσιμπολογήματα είναι να προγραμματίσεις τα γεύματα σου μέσα στη μέρα. Kαι γιατί όχι να βάλεις συγκεκριμένες ώρες, τις οποίες θα τα καταναλώνεις. Έτσι θα έχεις ένα πρόγραμμα και μικρούς στόχους για να πετύχεις, χωρίς να σκέφτεσαι συνεχώς τι θέλεις να φας αλλά και να τσιμπολογήσεις. Κάθε φορά που θα βλέπεις ότι πας να παρεκκλίνεις, τσέκαρε τι ώρα και περίμενε το επόμενο σου γεύμα να έρθει.

Έλεγξε το περιβάλλον σου

Αν σου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο το γεγονός ότι πρέπει να σταματήσεις το τσιμπολόγημα, τότε πρέπει να πάρεις πιο δραστικά μέτρα. Αρχικά θα πρέπει να σταματήσεις να αγοράζεις ανθυγιεινά σνακ. Ναι, είναι αυτά που με την πρώτη ευκαιρία καταναλώνεις. Δεύτερον καλό θα ήταν να κρύψεις ό,τι σνακ βλέπεις με μια ματιά πάνω στον πάγκο ή στα ντουλάπια της κουζίνας. Όταν δεν βλέπεις μπροστά στα μάτια σου τον ‘’πειρασμό’’, δύσκολα θα τον αναζητήσεις και στη συνέχεια θα τον δοκιμάσεις. Σε αυτό το tip ταιριάζει εξαιρετικά η φράση ‘’Προσέχουμε για να έχουμε’’!

@neginmirsalehi

Το τσιμπολόγημα πολλές φορές είναι αποτέλεσμα συναισθημάτων

Πριν πάρεις την απόφαση να σταματήσεις το τσιμπολόγημα, προσπάθησε να παρατηρήσεις ποιες στιγμές μέσα στη μέρα είσαι επιρρεπής στα σνακ. Εκτός φυσικά των γευμάτων σου. Για παράδειγμα, προέκυψε κάποιο πρόβλημα στη δουλειά σου ξαφνικά και αμέσως σου γεννήθηκε η ανάγκη να καταναλώσεις κάτι εκείνη τη στιγμή; Σίγουρα αν κάτσεις και το σκεφτείς σοβαρά, θα καταλάβεις πόσα τέτοια παραδείγματα θα δεις τον εαυτό σου και θα δεις την στενή σχέση έχει το φαγητό με τα συναισθήματα.

Αντιμετώπισε τα σνακ σαν γεύματα

Πολλές φορές τσιμπολογούμε ή τρώμε ένα σνακ τόσο γρήγορα και λαίμαργα που στην ουσία δεν προλαβαίνουμε να καταλάβουμε τι τρώμε και πόσο κακό ή καλό κάνει στη διατροφή μας. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θες να καταναλώσεις ένα σνακ, δες το ως κανονικό γεύμα. Συγκεκριμένα τοποθέτησε το σε ένα πιάτο, βάλτο στο τραπέζι και απόλαυσε το σαν να τρως κανονικό φαγητό. Εκείνη την στιγμή θα συνειδητοποιήσεις τι τελικά τρως και θα βάλεις για λίγο έλεγχο στη διατροφή σου.

Photo credits: @neginmirsalehi (instagram)

You may also like