Σουηδία: Zήτησαν από μαγείρισσα σχολείου να μαγειρεύει… χειρότερα

Θυμάστε τις εποχές που σας προσέφεραν γευστικά γεύματα στο σχολείο και σκεφτόσασταν «αυτό είναι πολύ καλό. Μας κακομαθαίνουν»; Όχι; Ούτε εμείς, αλλά κάπως έτσι σκέφτηκε η δημοτική αρχή μιας πόλης στη Σουηδία όταν έμαθε για τα καμώματα μιας μαγείρισσας ενός τοπικού σχολείου.

Ποιο… έγκλημα έκανε η σατανική μαγείρισσα Ανίκα Έρικσον; Μα, είχε το θράσος να κακομαθαίνει τους μαθητές προσφέροντας φρέσκα γεύματα, ψήνοντας ψωμί και δίνοντας στα παιδιά επιλογή από 15 είδη λαχανικών χωρίς να χρεώνει παραπάνω χρήματα! Το αποτέλεσμα; Τής απαγορεύτηκε να ετοιμάζει τόσα καλά γεύματα!

Σύμφωνα με σουηδική εφημερίδα ο λόγος της απόφασης ήταν γελοίος: Ο δήμος τής έδωσε εντολή να χαμηλώσει κάπως την ποιότητα του φαγητού, καθότι ήταν «άδικο» για τα άλλα σχολικά ιδρύματα που δεν προσφέρουν για τους μαθητές τους ανάλογης ποιότητας φαγητό!

Η απόφαση των δημοτικών αρχών αναστάτωσε τους μαθητές, οι οποίοι μάλιστα οργάνωσαν διαδήλωση, ώστε να επιτραπεί στη μαγείρισσα να μαγειρεύει όπως είχε συνηθίσει. Ωστόσο μετά την απόφαση των τοπικών Αρχών η Έρικσον είναι υποχρεωμένη να μειώσει τις μερίδες και να προσφέρει έτοιμο ψωμί…

Πηγή:http://www.skai.gr

You may also like